Ga naar inhoud

Simonekee

Members
  • Items

    146
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Simonekee

  1. Hebben gisteren nog voor allebeide een panacur wormkuur bij de da gehad en vanmiddag de keutels laten controleren en de da kon niets vaststellen. Moeten vanavond nog een keer keutels brengen om ook deze na te laten kijken.

    Onze da hier in Weert heeft ook contact met de dierenkliniek in Helmond opgenomen omdat ze daar in konijnen gespecialiseerd zijn. Als Nijntje verder afvalt of over 2 weken nog niet aangekomen is dan maken wij direct een afspraak in Helmond.

  2. nee je kan het zeker niet altijd aan de keutels zien.Dus bij een ontworming en besmetting komt na de behandeling de dode wormen er na 16 uur uit via blinde darm keutels.Dan weet je zeker of er sprake is van besmetting.zie toppic.

    http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/5962-wormen-konijnen.html

    Heb het Topic net nog gelezen maar zo zien de keuteltjes van Nijntje en ook Hector niet uit. Ze zijn gewoon zwart en droog zonder iets in.

    De da had het ook over oplossen in warm water om te kijken of er andere stoffen/dingen inzitten. Vond ik wel raar maar ook dan zie ik niets bezonders.

  3. Oke, maar dan moet ik ze wel na binnen zetten omdat wij alleen een grote buitenkooi hebben, de binnenkooi is niet waterdicht. Zal ze niet leuk vinden.

    Dat van het even apaart zetten had de da ook al vertelt maar dat was ik vergeten erbij te zetten.

    Mogen ze dan ook misschien bovenelkaar staan? Of moeten ze helemaal apaart gezet worden?

  4. alles moet schoon gespoeld worden da heeft er spul voor dan vallen de maden er dood uit.Konijn zal binnen moeten herstellen met vliegen gaas er omheen.....als de maden zich niet een weg al naar binnen hebben gevreten.Vliegen ruiken wonden en diaree bij dieren en zullen daar eitjes leggen.

    Hoop dat het voor je konijn niet de laat is. Heb er zelfs ervaring mee. Zit al 3 weken in de ziektewet door een onstoken wond door maden bij mezelf. Het is geen pretje garandeer ik je.

  5. Bedankt voor jullie tips.

    Zijn vanmorgen nog een keer voor de zekerheid na de da geweest. En hebben nu de vrouwelijke gehad (3 weken terug de mannelijke) maar ook zij heeft niets kunnnen vinden.

    Zij heeft Nijntjes tanden echt grondig na gekeken en ook de poepjes (die Nijntje rijkelijk in haar transportbox gelegt had) waren goed. Niets erin te vinden wat op wormen zou kunnen wijzen.

    De da had het idee dat Nijntje door het bewegen (wat ze nu natuurlijk meer doet door mede van Hector) waarschijnlijk zoveel afgevallen is. Nijntje weegt nu nog 987 gram. En dat was volgends de da net aan de onderste grens voor haar soort, groote en lengte. Wij moeten haar nu 1 keer per week de volgende 4 weken komen wegen en als ook maar iets aan haar toestand veranderd direct terug komen.

    In het dossier kon ze zien dat Nijntje nog in januari (voor de zwangerschap) ietsjes te zwaar was met 1320 gram. Ook heeft Nijntje vorig jaar in april bij het inenten 1380 gram gewogen.

    Om deze rede heeft ze ook nog geen wormkuur meegegeven om Nijntje niet nog meer te belasten. Maar als ze blijft afvallen dan zullen er verdere onderzoeken gedaan worden.

    En sla (andijvie) krijgen ze bij ons maar een keer per week 1 a 2 blaadjes omdat ze dat zo lekker vinden. Anders alleen maar om de 2 dagen ee stukje appel, wortel en een klein stukje donker gedroogd brood. Voor de rest hebben ze gewoon een meng voer van Versala Cuny Crispy waarvan ze iedere dag alles opeten. En dat was volgens de da ook goed.

    Dus misschien heeft "liefde" ons Nijntje slanker gemaakt.

    Maar tips en ideen zijn nog steeds welkom.

    Groetjes Simone met Nijntje en Hector

  6. Zoals jullie weten hebben sinds februari 2 konijnen. Ons Nintje (voedster van 3,5 jaar) en Hector (gecastreerde ram uit de opvang, ca. 2,5 jaar oud).

    Ons Nijntje wordt de laatste steeds dunner en in eerste instantie dachten wij dat Hector haar niet liet eten maar dat was niet zo. (hebben ze ook 3 weken lang appart gevoerd). Ze delen echt alles heel netjes met elkaar en eten meestal ook samen, ook worteljtes, sla en appel worden samen opgegeten.

    Zijn al na de da geweest om haar tanden na te laten kijken en haar te laten checken en inenten (Hector had zijn inentingen in de opvang gehad). Verder waren ze allebeide gezond en goed in hun vacht.

    Maar ons Nijntje wordt steeds dunner. Haar dubbelkin is bijna helemaal verdwenen en ze is nu in total bijna 380 gram afgevallen (woog in februari na de bevalling van de 2 dode jonkies 1220 gram) ook al ik haar oppak dan voel ik echt alle botjes, wat wij van haar niet gewend zijn. Ook haar vacht glanst als een spiegel.

    Volgends Oda van de opvang was Nijntje wel ietsjes aan de dikke kant toen wij Hector gehaald hebben, maar ook zij weet geen raad met het afvallen want Nijntje eet haar biks en het hooi alles op en drinkt ook genoeg. Ze is ook niet kwa rennen en springen verandert maar nog steeds ons stuiterballetje.

    Hebben jullie nog ideen of tips voor ons???

    Bedankt alvast

    Simone met Nijntje en Hector

  7. Als ze hier bij ons in de tuin s'avonds mogen dollen, gaan ze ook als eerstes in het zand rollen en schuren en dan graven dat je de zand op het teras om de oren vliegt. Dat hebben sommige van onze andere konijnen ook gedaan. ik denk dat ze het gewoon leuk vinden en de zand is ook lekker koel.......

  8. Ik wist niet dat boterbloemen giftig zijn. Maar die zijn gedroogd, verse hebben ze nog nooit gehad. Alleen verse paardenbloemen krijgen ze vaker. Zal het vanmiddag aan de da vragen, Nijntje moet voor haar spuitjes vanmiddag.

  9. Ons konijnen willen geen takken hout voor het knagen daarom krijgen ze bij ons 1 keer per week een half sneetje gedroogd roggenbrood (van het gedroogde witte kwamen ze aan de diaree, daarom adviseerde de da roggenbrood). Op dit moment zijn paardenbloemen erg in trek bij Hector en Nijntje.

  10. Tja ook in de wei zijn sommige mensen anders "natuurlijk" bezig, hahaha.

    Ik haal altijd een vers hooipakketje bij de boer in de buurt. (een bal van ca. 100 x 50 x 40 cm) Kost ca. Euro 3 en ik kom er ca. 4 maanden mee uit. Staat in een oude overgordijn als zak dichtgenaaid in de berging. Ben er via marktplaats aangekomen en haal daar zeker nu al 4 jaar lang mijn hooi. Ons konijnen vinden dit hooi geweldig omdat er ook van alles aan paardenblomen, boterblomen en andere lekkernijen in zitten.

  11. Die 2 van ons lusten geen witlof, wel andivie en andere soorten sla. Heb ook petersilie verschillende keren aangeboden (naar dat ik op de site gelezen had dat konijnen dat lusten) maar tot nu toe eten ze die niet op. Wel zijn ze weg van paardenbloem, appel, peer, komkommer (niet altijd) een vers gras (maar daar krijgen ze alleen een handvol van). En madeliefjes vinden ze erg lekker, die zijn in het ren als eerstes opgegeten.

  12. Bij ons begon Nijntje ook ineens met het knagen langs de randjes van de kooi. Heb er op aanraden van iemand van deze site (weet ff niet meer wie) een beetje groene zeep opgesmeerd of azijn. Maar groene zeep werkt beter, sindsdien geen geknaag meer. Werkt ook bij de konijnen-wc-bak. Of kabels......

  13. Ben wel blij dat het voor jullie zo goed afgelopen is want wij hebben zelfs een konijn (ons Stampertje) gehad wat na een beroerte overleden is. Hij had verlammingsverschijningen aan zijn linker kant en kon niet meer lopen, eten en zelfstandig drinken. De da heeft hem toen direct een spuitje gegeven met de medicijnen die mensen met een beroerte ook krijgen maar die heeft hem niet meer geholpen, hij is toen rustig in mijn armen nog bij de da ingeslapen.

    Ben wel blij dat jullie Mickey het nu weer goed doet en weer lekker zich zelf is.

  14. Ach meid, kan me goed voorstellen dat jullie verdrietig zijn en vooral de kids. Maar wel erg geruststellend dat ze in jouw armen veilig en rustig omgeven van haar vriendjes ingeslapen is en nu geen pijn meer hoeft te lijden.

    Dikke knuffel aan jullie van ons, liefs Simone

  15. Hoe kom je op die stomme idee een slecht baasje te zijn??????? iemand die zoveeeeel voor haar konijnen over heeft is echt geen slecht baasje, in tegendeel. Zou iedereen maar zoveeeeel van zijn beestjes houden.

    Heel veel sterkte en wij duimen voor jullie, liefs Simone

  16. Wat geweldig zeg, het heeft eindelijk baat. Super gedaan Freud!!!!!!

    Hoe lang heb je het nu geprobeerd / vol moeten houden? Mijn vraag daarom: ons logeetjes ram Krabbel (niet gecastreerd) plast ook netjes in zijn wc bak maar spaart de keuteljes altijd op voor als hij los mag lopen. Geen keuteltje in de kooi te vinden. Vanaf begin oktober (zolang is hij al bij ons en hij blijft nog tot eind maart bij ons) hebben wij iedere keutel die wij konden vinden in zijn wc bak gegooeid maar ik heb echt het gevoel dat dat niets helpt. Hij is nu toevallig nog geen 2 minuten buiten zijn kooi en de mat voor Nijntjes kooi ligt alweer helemaal vol. Maar dat heeft hij voor onze tijd ook al gedaan, ik bedoel buiten de kooi gepoept maar alleen een paar keuteltjes. Hij is nu 1,5 jaar oud. Groetjes Simone

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .