Ga naar inhoud

KarinM

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KarinM

  1. Als het werkelijk over e. cuniculi gaat, dan is de lengte van de behandeling van groot belang: minstens 6 weken. Omdat de parasiet overdraagbaar is naar andere konijnen via urine, en jouw konijnen samen zaten, zou je ook de andere dieren moeten behandelen, preventief 2 weken lang. De dosis is volgens het gewicht, dus niet iedereen dezelfde dosis gaan geven!

    Ik zou hierover toch maar overleggen met de DA als ik jou was.

    Ik heb destijds mijn gezonde nijnen ook moeten meebehandelen preventief...

    De dierenarts vertelde mij dat het geen zin heeft om medicijnen te geven als de andere konijnen er nog geen last van hadden. De andere konijnen hebben er ook geen last van gekregen, dus daar ben ik blij mee. OOk gaat het met Lotje goed, ze zit nu weer bij de andere konijnen en heeft geen scheef hoofdje meer en eet nu ook een stuk beter.

  2. Het gaat nu wel ok.

    Ik heb toen (direct) maar de dierenarts gebeld en naar 3 keer een andere telefoonummer te hebben gebeld(weekend-regeling), kreeg ik eindelijk een dierenarts aan de telefoon die mij uitlgde dat het zeer waarschijnlijk de e. cuniculi-parasiet is. Ze vertelde me dat er wel een medicatie tegen was, maar dat er een grote kans is dat ze toch dood gaat. Ik heb Lotje wel de kans gegeven om beter te worden en kon een kuurtje (Panacur en Antibiotica) ophalen. Ik heb haar direct de medicijnen geven en het lijkt beter te gaan, het gaat in ieder geval niet slechter. Ik heb haar bij de rest van de konijnen moeten weghalen. (ze leeft samen met 5 andere konijnen) en ik hoop dat het nu beter gaat. Ze drinkt en eet normaal en ze is heel alert en beweegt 'gewoon' rond, dus hopelijk gaat alles goed en kan ik haar weer snel bij de andere konijnen terug zetten.

    groetjes

  3. Hallo allemaal,

    ik ben nieuw op dit forum en heb een dringende vraag:

    Ik heb een konijn (haar naam is Lotje) en ze houdt haar hoofd steeds schuin, en als ik haar optil draait ze op haar rug. Het ziet er heel zielig uit! Ik heb op het internet gelezen dat het ook een soort ziekte kan (Torticollis). Kun jullie misschien vertellen wat ik moet doen? Ik ben namelijk een beetje in paniek.

    Alvast Bedankt.

    Karin

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .