Ga naar inhoud

Katrien

Members
  • Items

    1.235
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Katrien

  1. Zo.. We zijn net naar de dierenarts gesjeest. Er lag een hele plas bloed in Dribbel zijn hok. Meteen DA gebelt en we zijn langsgeweest. Hij zei dat Dribbel een bloeding aan zijn balzak had,en dat het goed was dat we lang waren gekomen. Hoe kan ik dribbel het best van zijn balletjes af laten komen? Meteen maar wat science recovery gevraagd voor het geval dat.

    Ik snap je vraag niet: Hoe kan hij van zijn balletjes afkomen? Hij is toch gecastreerd? En je bent toch naar de dierenarts geweest, die weet toch wat je moet doen met die bloeding? Dus ik snap niet goed op welke vraag je antwoord wil hebben?

    Maar ik hoop natuurlijk dat alles goed komt met Dribbel. Een kap lijkt me alleszins een heel goed idee.

    Misschien ben je nu al terug naar de dierenarts. Veel succes hoor!! We duimen allemaal mee!

  2. vasectomie is dus wel sterilisatie he! dat is namelijk het doorsnijden of afbinden van de zaad- of eileiders.

    een castratie bij een vrouwtjesdier heet een hysterectomie, en dat is ook wat er bij een konijn gebeurd.

    Eigelijk ovariohysterectomie, want zowel baarmoeder als ovaria worden eruit gehaald.

    Trouwens, ik ging dus op school (dierenkliniek Merelbeke) info vragen over het steriliseren van mijn voedster. En daar zat dus een hoopje dierenartsen bijeen. En een van die dierenartsen verbeterde mij toen ik het over castreren had bij een voedster, ze zei: 'sterilisteren bedoel je?'. Ik zei toen: 'euhm neen, dat heet toch castreren als je ovaria eruit gehaald worden'. En toen moesten die andere dierenartsen mij allemaal gelijk geven. Wel een beetje genant voor die ene dierenarts.

    Dus blijkbaar wordt die fout zelfs nog gemaakt onder de dierenartsen.

    Oh en ik heb het ook nagevraagd bij die KK dierenarts daar, over het verwijderen van baarmoeder. Zei doet het altijd. Er is bewezen dat bij honden de baarmoeder verschormpeld wanneer de ovaria eruit gehaald worden. Maar bij konijnen is dit nooit bewezen. Dus voor de zekerheid haalt ze de baarmoeder er altijd mee uit.

  3. Pff het wordt allemaal zo ingewikkeld. We kunnen door de bomen het bos niet meer zien. En zoals petra zegt: spijtig genoeg is diergeneeskunde geen exacte weetenschap. Het wordt elke keer maar ingewikkelder. Ik denk ook dat je niet veel meer kan doen dan dat je nu aan het doen bent. Hopelijk is de longontsteking nu helemaal voorbij en kan de rest ook gaan genezen. Het wordt nu toch echt eens tijd dat ze gaan genezen!

    Veel sterkte nog meid!

  4. Bij ons op de universiteit (ik studeer diergeneeskunde) zie je meer over konijnen bij de afstudeerrichting 'pluimvee en bijzondere dieren' dan bij de afstudeerrichting 'kleine huisdieren'. Die bijzondere dieren zijn namelijk konijnen, cavia's, fretten, slangen, ... . Ik weet niet goed hoe het in nederland is.

    Dus hopelijk kent je dierenarts wat van konijnen!

  5. Moxidectine, selamectine en ivermectine zijn allemaal macrocyclische lactones, dus hebben allemaal dezelfde werking. Moxidectine heeft algemeen een betere activiteit dan ivermectine en het geeft minder irritatie als de andere ML omdat het een waterige oplossing is (staat zo in mijn cursus farmacologie). Moxidectine wordt vaak bij paarden en runderen gebruikt. Geen idee of het niet voor konijnen gebruikt kan worden. Als petra tijdens haar google-tocht heeft gevonden dat het veilig is en je dierenarts schrijft het voor, dan zal het wel oké zijn.

  6. Pff lastig met al die dierenartsen die op reis zijn, natuurlijk altijd op het foute moment. Je frustratie is volkomen te begrijpen. Zoiezo voel je je al machteloos als je met dieze dieren zit. Er mag nu wel eens echt beterschap ik komen!

    Waarschijnlijk kan je niet veel anders doen dan dat je al doet? Een infuus geven kan een andere dierenarts ook wel, moest dat nodig zijn.

  7. Ai, klinkt niet goed.

    Wat heeft daantje, omdat hij antibiotica moest?

    Goed dat hij nog wortel eet, geef hem maar alle dingen die hij lekker vindt, zoveel mogelijk.

    Als je echt denkt dat hij te weinig drinkt kan je misschien wat vocht geven met een spuitje in zijn mond. Of je kan hooithee maken, dat vinden ze vaak ook lekker.

    Wat voor bulten zijn het? Waarvan denk je dat ze komen?

  8. Vaseline lijkt mij een goede oplossing hoor, ik zou het er zeker opsmeren.

    En neen tuurlijk kan je er niets aan doen. Probeer haar gewoon zo vaak mogelijk schoon te maken en die vaseline te smeren.

    Misschien kan je eens bellen naar de dierenarts in schrijndel?

  9. Ai Loes toch!

    Ik had een tijd geleden ook een longontsteking en moest azitromycine nemen. Maar dat was waarschijnlijk mycoplasma omdat er zo'n knisperend geluid in zat. Zouden de konijntjes ook mycoplasma kunnen hebben ipv pasteurella?

    Veel beterschap meid, voor jou en de konijntjes (en de rest van de familie).

    En veel succes morgen! Op een zaterdag, etnografie dan?

  10. Ah goed dat je de bactrimel hebt. Maar had je dat niet al geprobeerd (in een andere vorm dan)? Nuja hopen dat die aanslaat!

    Hopelijk heeft je dierenarts nog een goed idee morgen!!

    Goed dat je examen nog goed is gegaan.

    Ik moet zeggen dat ik je echt een fantastische meid vind! Wanneer is het volgende? Bij mij morgen, brrr. Veel succes nog!

    Ps: doxicilline wordt niet bij paarden gebruikt, omdat het te veel spijsverteringsstoornissen meebrengt, zal bij konijnen ook wel de reden zijn denk ik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .