Ga naar inhoud

Ingrid M

Members
  • Items

    520
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ingrid M

  1. Hoi allemaal,

    Sinds gisteren heb ik er een vriendinnetje bij voor Knabbel (zie topic koppelen).

    Nou wil ik graag weten wat gebruikelijk is voor haar om aan SS te geven.

    Zo ver ik gisteren kon wegen weegt ze 1,5 kg (ja echt voor een konijn van 13 weken!)

    Ze oogt niks dik (voel dr ribbetjes en ruggegraatje). Nou wil ik graag weten wat ik voor haar aan moet houden als SS, hoeveel? Mag ze nog onbeperkt hebben of niet?

  2. Ik mag over naar 3x daags primperan en 1x daags metacam. Gaat het niet goed dan moet ik meteen weer terug overstappen naar 4x daags primperan en 2x daags metacam. Ik hou hem goed in de gaten. Stoppen met de medicijntjes mag in ieder geval nog niet van de DA.

  3. Dank jullie wel, ik ga vandaag even informeren of ik mag gaan minderen met de primperan. Ik moet vanaf morgen zelf ook weer gaan werken en ben vorts zelf kei brak van s'nachts eruit moeten :s. Ik ga informeren of ik ook over mag naar 3x daags primperan... Zo niet dan moet ik maar even doorbijten he...

  4. Bedankt Lonka, die site had ik ook gevonden :mdr:.

    Intussen gaat het met Knabbel al een stuk beter, gisteren mogen genieten van ware supersprongen door de lucht. Hij is wel nog vrij snel afgepeigerd maar hij geniet met volle teugen van het leven gelukkig.

    Dus het gaat de goede kant op met hem gelukkig.

  5. Primperan heeft vrijwel de zelfde werking als Cisaral.

    Primperan is voor de voorste darmen en cisaral voor de achterste darmen.

    Als ie keuteld en je die open maakt zouden er haren in moeten zitten.

    Mocht ie inderdaad een haarbal verstopping hebben.

    Laxatract trekt haren mee naar de darmen.

    Dit zou je nog als aanvulling kunnen vragen aan je dierenarts.

    Ik heb verschillende keuteltjes open gemaakt, ik zie geen haar maar wel bruine plekjes van de hooi zeg maar...

  6. Heb m net wat nieuw groen en kruiden gegeven (na wat googelen zag ik dat dille munt en peterselie goed was), hij begon er gelijk van te eten en is nu flink hooi aan het eten. Een goed begin en een rustiger baasje....:yes:

  7. Ik zou hem dus geen dwang voer geven de maag zit al vol.

    Pijnstiling, laxatract, cisaral en groen/vocht.En kijk de keutels na.

    Hij heeft metacam gekregen (0.1 ml per 2x daags) en 4x daags primperan (6 uur s;ochtends, 12 uur smiddags, 6 uur savonds 12 uur snachts). En dwang deed ik om de 4 uur. Hij krijgt heel veel hooi, beetje groen en normale portie biks (30 gram per dag). Wat moet ik precies zien aan de keutels? Naar mijn inszien zien ze er best goed uit?... Waar is cisaral voor en moet ik dat apart nog op gaan halen? Wat moet ik dan tegen die DA zegen waarvoor dat is?

    6wekennadeBWC14.jpg

    6wekennadeBWC16.jpg

    Dit is vers van de pers :whistle2:

  8. Bix blijft tussen de haren zitten in de maag en verzorgd de verstopping van de haren dus.En als je pech hebt van de darmen. stampen is onraad en onrust.

    Oke en wat raad jij in dit geval dan aan? Hij eet wel hooi (best goed nog niet zoveel maar het begin is er) en een klein beetje groen. Biks laat hij eigenlijk ook best liggen en eet er praktisch niks van... Dwangvoeren doe ik vanaf nu om de 4 uur en dan 10 ml. Hij eet zelf al een beetje en het lijkt mij dat het zwaar pesten als hij persee moet eten terwijl dat maagje al vol met troep zit. Of zie ik dat verkeerd? Tips zijn altijd welkom!

    Het stampen doet hij nu niet meer, wel is hij onnoemelijk aan het graven overal als ik hem uit de kooi haal. Net alsof hij daar zijn frustratie in uit...

    Zit hij dan bij mij dan word hij weer rustig...

  9. Dat geen groen geven vind ik nu met haren in de maag een hele stomme beslissing van je dierenarts.

    Bix richt meer schade aan dan je denkt als dat ik de haren in de maag blijft zitten.

    Laat ik het maar weer eens oneens zijn dan.......

    oke dank je wel brc en wat voor schade zouden biks dan aanrichten?

    hij krijgt van mij wel groen maar niet zoveel meer. Hij heeft vannacht

    de hele nacht liggen stampen en werd pas rustig als hij in mijn armen lag en viel dan in slaap (ik ben intussen helemaal brak). Echt veel poepen vind ik hem nog niet doen... Hij werkt gigantisch tegen met zijn medicijnen en dwang (eet nog steeds bijna niks) om vervolgens helemaal uitgeput te raken na een paar minuten.. Hij heeft dan de puf niet meer om tegen te werken...Hij word echt pas rustig als hij op bed in mijn armen mag liggen en valt dan in slaap... Geen gedrag wat hij normaal ook vertoond. Ik vraag me af of dit van de narcose kan komen (zeker dat stampen)...

  10. Knabbel is weer thuis. Hij kroop bij de dierenarts de wachtruimte alweer uit zijn reiskoffertje en ging aan de wandel (net een narcose achter de rug:surprised:). De haakjes die op zijn tanden en/of kiesjes zaten zijn uit voorzorg verwijderd ookal zouden die eigenlijk geen problemen moeten geven. De buikfoto wees wel een paar dingen aan. Knabbel is nierstenen aan het ontwikkelen wat in de gaten gehouden moet worden (de dierenarts vroeg zich af hoe hij hier aan kan komen en zei me in ieder geval te minderen met de kruiden en nee ze krijgen geen knaagsteen van mij). Ook wees de buikfoto uit dat het maagje van Knabbel vol zat met troep (aangezien Knabbel vreselijk ruit zijn het haarballen zegt hij). Hij heeft nu weer primperan gekregen in een hogere dosis en 4x per dag nu. Hij moet helemaal leeg lopen zegt de dierenarts. Hij is op een dieet gezet van hooi hooi hooi en nog een hooi en zijn 30 gram biks per dag mocht ik aan blijven houden. Liever weinig tot geen groen. Ik moet hem ook bij voeren met dwang critical care omdat dit veel vezels bevat.

    Knabbel heeft gewoon hartstikke veel honger zei de DA wat ook verklaard waarom Knabbel zo gemeen aan het bijten was als ik bezig was met zijn medicijnen en hij alle spuitjes aan gort aan het knagen was...:whistle2:

    Nou vanaf nu gaan we duimen dat Knabbel weer snel hersteld...

    Zo niet dan moet ik volgende week weer een trip DA doen.

  11. Ben net terug van de dierenarts met een lege reiskoffer... :(:(:(:(

    Knabbel moet blijven, er waren wel wat afwijkingen op de tandjes of kiesjes te zien maar die zouden niet tot problemen moeten lijden. Zijn buikje voelde hard aan (wat ik gisteren nog tegen mijn vriend zei omdat ik dacht dat te voelen). Dus hij gaat onder narcose en dan kijken ze naar de tanden en kiezen en maken een foto van het buikje... Vanuit wat daar uit komt stellen ze een behandelplan op... Hij zei dat duidelijk was dat de medicijnen niet voldoende aansloegen. Vanmiddag tussen 12 en 2 wordt ik gebeld. Ik ben zo verdrietig, voelt alsof ik een slecht konijnenmoeder ben en Knabbel was zo van streek bij de dierenarts en ik moest hem daar achter laten. Hij is nu vast heel erg boos op mij dat ik hem zo in de steek laat en ik ben boos op mezelf.. :(:(:(

  12. Vandaag het groenvoer van Knabbel afgewogen om te kijken wat hij gegeten heeft, 12 gram groen :s.... Hij heeft ook geen biks op, wel wat hooi. Ik ga vandaag terug naar de dierenarts met hem. Ook omdat ik praktisch geen medicijnen meer heb.

    Vriendjelief (Babbel) heeft gewoon de hele bak groen op...

  13. Elke konijn heeft snot of ie het toond of niet.

    Dat heeft met zijn weerstand te maken.( of ie het heftig uit)

    Nu is het wel zo dat als een dier het toond, dus ziek is van snot het zeer besmettelijk is voor een dier die het niet heeft.

    De bacterien zijn heviger aanwezig en krijgen de overhand.

    Dus het risico is heel groot.

    Wij konijnen fokkers zullen een dier dat snot heeft altijd verwijderen van de andere konijnen. Ook op tentoonstellingen worden zulke dieren naar de zieke boeg gedaan.

    Het risico is groter als bijde konijnen samen wonen dan 2 verschillende hokken.

    Behandelen is dus optijd heel belangerijk.

    Maar het konijn wat het niet vertoond hoef je niet preventief te behandelen daar ab ook veel gezonde bacterien dood.

    Dus die pas behandelen als ie daad werkelijk viese voorpoten heeft en niest.

    Bedankt voor je antwoord. Dus dat betekend dat het dus wel waar is wat de dierenarts zegt? Dat het andere konijn het niet automatisch ook krijgt (de symptomen)?

    Ze zitten idd wel apart (2 ex-rammen die wachten op een vriendinnetje, waarschijnlijk gaan ze die krijgen in de zomervakantie van mij en mijn vriendje met een nieuwe kooi en de dames uit de opvang :yes:). We sparen er samen voor zodat de dames tegelijk ook gecastreerd kunnen worden ivm met baarmoederziekte (duur grapje voor 2 dus sparen). Ze zitten ieder in een eigen kooi en die 2 kooien staan wel tegen elkaar aan aan 1 kant.

    Overigens heb ik Knabbel vanmiddag om 5 uur alsnog carprofen gegeven (zat nog net genoeg voor 1 keer in) omdat hij niet meer at en dronk (plaats je een bericht dat hij eet stopt hij er ineens mee :s). Ik heb nu van allebei het groen afgewogen zodat ik morgen kan controleren wat ze beide op hebben. Babbel is trouwens prima aan het eten, heeft elke morgen een volle bak groen op :yes:. Ze hebben nu beide ongeveer 130 gram aan groen en kruiden gekregen (een volle 1persoons ovenbak van steen, zeer handige dingen:mdr:). Als ik het morgen niet vertrouw met Knabbel ga ik terug naar de dierenarts, al is het maar voor extra medicatie aangezien hemelvaart weer nadert... Even afwachten hoe het morgen met Knabbel gaat...

  14. GA NAAR DE DIERENARTS!

    mijn franse hangoor nieste ook erg, ik heb de da gebeld, en moest met spoed komen!

    Ze heeft een spuit gekregen, en heb een stripje met pilletjes gekregen.

    dus... GA SNEL NAAR DE DIERENARTS!

    Euhm dit topic is meer dan 2 jaar oud... Heeft weinig zin om nu nog naar de dierenarts te gaan lijkt mij :yes:....

  15. Het konijntje was bij mij gekomen in november een week later begon het met een kaal plekje op het oor en in februari geloof ik, was het haar pas weer terug gegroeid.

    Ik weet zo niet uit mijn hoofd hoe lang Babbel er mee aan het sukkelen maar toch al langer dan jou konijntje geloof ik... Best ingewikkeld zo om te weten te komen wat er aan de hand zou kunnen zijn pffff...

  16. Knabbel:

    Gisteren contact gehad met de dierenarts Eindhoven. De carprofen drops mag ik stoppen omdat het goed met hem gaat, de primperan is over gezet van 3x per dag naar 2x per dag. Gaat het dan niet goed dan moet ik terug overstappen op 3x per dag. Morgen mag ik de primperan 1x per dag gaan geven, ook afkijkend hoe het vandaag gaat lopen met Knabbel. Het is dus even afkijken hoe hij zich voelt of ik dit zo door kan blijven zetten. Ik hou hem nu heel goed in de gaten of hij goed eet en keuteld, dat was nu wel belangrijk om te kijken of ik kon minderen in de medicijnen zeiden ze. Tot nu toe eet hij goed en keuteld/plast hij goed.

    Babbel:

    De assistente heeft naar mijn verhaal geluisterd en zei dat ik beter voor een 2cnd opinium kon komen op het moment dat Babbel weer echt last van zijn oogjes zou krijgen. Aangezien het nu best goed met hem gaat (oogjes zien er goed uit!) had het geen zin om nu een oordeel te geven.

    Ze heeft navraag bij de dierenarts gedaan en zei dat die zei dat snot besmettelijk is maar het niet hoeft te betekenen dat een ander konijn het automatisch ook krijgt (Knabbel dus in dit geval). Ik wil hier heel graag de meningen over horen van de mensen hier. Klopt dit of is dit onzin?

    Ze hielden de dierenarts hier wel het hand boven het hoofd kon ik uit haar woorden op maken (die zijn ook heel erg goed hoor) maar dat er gezegd was in laten slapen was niet nodig (dat kon ik wel horen toen ik dat zei aan haar reaktie). Ik ben dus erg benieuwd wat waar is en wat niet over snot. Het is besmettelijk maar het betekend niet automatisch dat een ander konijn het ook krijgt? Waarom noemen ze het dan besmettelijk? Of begrijp ik het nu niet goed?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .