Ga naar inhoud

xxMarieke

Members
  • Items

    169
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door xxMarieke

  1. Hee.

    Bij mijn konijn zijn net de kiezen geknipt. Hij is nu nog half onder narcose, dus de dierenarts zei dat hij vannacht binnen moest blijven.. omdat het buiten te koud is.

    Maar nu bedacht ik net.. maakt dat dan niks uit? Aangezien hier normaal wordt afgeraden een buitenkonijn binnen te halen..

    x.

  2. Tanden van een konijn slijten niet op een knaagsteen. Als de tanden van een konijn goed staan, slijten de ondertanden op de extra stifttandjes die speciaal voor dit doel achter de boventanden zitten. De boventanden vallen een stukje over de ondertanden, en slijpen zichzelf terwijl het konijn op voedsel kauwt.

    Als het konijn een verkeerde beet heeft blijven de tanden doorgroeien, al geef je nog zoveel knaagstenen. Tanden door de dierenarts laten afslijpen of laten verwijderen is dan de enige optie.

    De zogenaamde gezonde mineralen, die grotendeels uit calcium bestaan, zijn ronduit gevaarlijk voor de gezondheid van je konijn. Er is bijvoorbeeld vaak tot 20% Calcium toegevoegd terwijl een konijn beslist niet meer calcium mag dan de hoeveelheid die al in het groen- en droogvoer zit. Zelfs bevatten veel droogvoeren al teveel calcium en kunnen blaasproblemen veroorzaken.

    Extra calcium verlaat, in tegenstelling tot bij andere zoogdieren, direct via nieren en blaas het lichaam, en slaat als een dikke drab neer in de blaas. Blaasstenen worden gevormd, en na verloop van tijd kan het gebeuren dat je konijn niet meer kan plassen. Grotere ellende kun je je bijna niet voorstellen. Een spoedoperatie kan nodig zijn.

    (Deze info komt van een andere site, ik was toevallig bezig met een werkstuk hierover :D)

  3. Hée..

    Ik heb nu kattenbakkorrels + stro als bodembedekking voor de kooi, maar ik wil nu (proberen) de konijnen zindelijk (te) gaan maken. Ik denk dat ik het beste diezelfde kattenbakkorrels in het wc'tje kan doen, maar moet ik dat dan ook nog als bodembedekking van de kooi houden? Of zien ze dan het verschil niet tussen de wc en de rest van de kooi..??

    Alvast bedankt..:$

    ..XxMarieke:poot:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .