Ga naar inhoud

Blackadder

Members
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Blackadder

  1. We geven ze dagelijks vaak op dezelfde tijdstippen eten, dus ze weten waarvoor we naar de konijnenren komen. Terwijl we naar de ren stappen zien we ze vaak nog lieflijk naast mekaar zitten. Tot de seconde dat we effectief aan de deur staan. Dan zal onze voedster beginnen grommen, hem proberen weg te jagen van de deur, tegen hem aan springen, bijten of een plukje haar uittrekken of soms ook vlinderen. De rammelaar reageert daar niet op, en probeert zich vaak veilig te stellen. En van zodra het eten wordt neergezet, eten ze gewoon samen rustig alles op. Ze krijgen ook van alles voldoende, dus er is echt geen reden voor. Sommige dagen valt het allemaal mee, en sommige dagen verloopt het agressief. En dat is dan maar voor slechts enkele seconden.
  2. Voor de brokjes zou dat inderdaad nog lukken. Voor andere zaken, zoals groentjes, kruiden of hooi wordt dat wat moeilijker 😄
  3. Het eten uitstrooien in de ren is een tip die ik al vaker heb gehoord. We moeten daarvoor eerst de ren binnengaan alvorens we het eten kunnen uitstrooien. Dan is het ergste eigenlijk al voorbij. Van zodra we binnenkomen verdwijnt de agressieve houding van onze voedster quasi onmiddellijk en gaan ze gewoon samen vredig bij mekaar zitten eten. Maar we kunnen het zeker eens een tijdje proberen. Mogelijks veranderd hun gedrag er door. Nogmaals bedankt voor jullie tips.
  4. We zijn ondertussen 5 maanden na de koppeling van onze voedster aan een nieuwe rammelaar: Alles loopt ondertussen nog steeds vrij goed, met slechts één kanttekening. Vaak als we ze voedsel gaan brengen en aan de ren komen, zitten ze ons beiden eerst enthousiast op te wachten waarbij ze mekaar ook wel eens lieflijk groomen. Als ik dan in de konijnenren binnenstap, gebeurd het regelmatig dat de sfeer plots omslaat en onze voedster opeens agressief durft uithalen naar onze rammelaar. Dit door bv. tegen hem aan te springen terwijl hij rustig het eten afwacht, of door een pluk haar uit zijn rug of kop te trekken. Van zodra we dan hun voedsel heb neergezet, is alles ook onmiddellijk voorbij en beginnen ze beiden samen te eten. Na het eten gaan ze dan vaak ook gewoon tegen mekaar aanzitten. Na de koppeling hadden ze bij de konijnenopvang wel gezegd dat onze voedster zich territoriaal gedraagt als het op eten aankomt. We merken dat dit gedrag soms heel erg aanwezig is, terwijl op andere momenten het precies minder speelt. Met ups & downs. Het eerste waar we aan dachten zijn opspelende hormonen tijdens het voorjaar. Langs de andere kant is het al wel een hele tijd aan de gang. Zijn er eventueel tips die jullie willen delen voor deze situatie? Graag lezen we jullie input en meningen. Alvast hartelijk bedankt.
  5. Bedankt allemaal voor jullie reacties. We gaan eens kijken voor een baby weegschaal.
  6. Ik heb schoenmaat 48, dus dat zou nog een optie kunnen zijn 😄
  7. We waren daarstraks bij de dierenarts, hij vertelde ons dat het gewicht van onze rammelaar wat te weinig was en dat we dit best goed konden opvolgen door regelmatig te wegen. Hebben jullie tips hoe we best een konijn kunnen wegen? Koop ik hiervoor een specifieke weegschaal voor konijnen aan? Wat zijn goede toestellen? Alvast bedankt voor de tips.
  8. Onze voedster niest wat vaker de laatste tijd. Vanmiddag lag ze samen met haar vriendje wat uit te rusten op een bergje stro. We merkten nu dat er wat snot aan haar neus hing. Ze maakte ook een licht reutelend geluid, vermoedelijk van de snot in haar neus. Een beetje later was het snot wel weg (vermoedelijk had ze dit weggewassen), en ging het ademen ook terug beter. Verder eet ze wel nog prima, ook vanmorgen. Ik heb een afspraak gemaakt bij onze vaste (konijnkundige) dierenarts morgenvroeg, maar we vragen ons af hoe dringend dit eigenlijk is. Of zouden we beter proberen om vandaag nog een spoed afspraak te maken bij een andere dierenarts? Alvast bedankt voor jullie input.
  9. Dus standaard tegels met een hoekje met stro en hier en daar enkele hennepvezelmatten alsook een zandbak met speelzand. Ze hebben hier ook al meerdere schuilplaatsen, dus dat is alvast geen probleem. Bedankt voor de tips
  10. Dat kan inderdaad niet de bedoeling zijn; Bedankt voor de feedback.
  11. De ondergrond van onze konijnenren (3m x 3m) is momenteel gewone grond. We zijn aan het bekijken of we niet beter voor een verharde ondergrond gaan. Zelf voelen we niet veel voor stenen tegels vanwege de kou en de mogelijke problemen die konijnen kunnen ontwikkelen aan de hakjes. We vragen ons af of rubberen tegels een oplossing kunnen zijn. Wat zijn de meningen hierover? Is er iemand die hiermee al ervaring heeft? Alvast bedankt.
  12. Bedankt voor de suggestie van de baby-billendoekjes. Eens kijken of we iets kunnen vinden met 0% alcohol/zonder toevoegingen. Het is geen volledig langharig konijn lijkt me. Hij heeft enkel lange haren aan zijn oren en wangen, en ook aan zijn achterste. Dus ik vermoed een mix? Bij de konijnenopvang wisten ze dat we op zoek waren naar een buitenkonijn. Daar zat hij ook gewoon buiten. Ze hadden daarover ook niets vermeld, enkel dat hij wekelijks een keer moest uitgekamd worden. Ik had eerder ook al gelezen dat langharige konijnen niet buiten mochten tijdens de winter. Ik controleer ook voortdurend of hij warm aanvoelt tijdens koude dagen, wat wel het geval is. Hij blijft ook steeds gewoon in de ren zitten bij koudere dagen. Ze hebben zowel een klein als een groter schuilhok, dat we deze dagen voorzien van een extra dikke laag stro. Hijzelf gaat quasi nooit in een hok zitten, en is steeds buiten.
  13. Ik ga er komende week zo eentje aankopen. Benieuwd naar het verschil.
  14. Ik heb gisteren nog eens specifiek gezocht naar een betere drinkbak in de dierenwinkel, maar heb niets gevonden dat me overtuigde. Ik twijfelde wel over een aarden voederbak waarbij de rand naar binnen was omgebogen, waardoor de rand +/- een 1cm a 1,5 cm dik was. Maar ik weet niet of dat een verschil zou maken. Mss moet ik het gewoon eens uitproberen.
  15. Hij is heel tam en is steeds bij me als ik in de ren ben. Bij de konijnenopvang hebben ze ons de raad gegeven om hem regelmatig te kammen omdat hij langharig is. Soms probeer ik dan om het met de borstel en mijn vingers er wat af te wrijven. Soms lukt dat, soms ook niet als het hardnekkig vast zit. Ik vraag me dan of ik niet met wat lauw water moet proberen en daarna goed af te drogen.
  16. De grond is soms een beetje vochtig, en zeker met mistig weer is het moeilijk droog te houden. We proberen zoveel mogelijk regen en wind buiten te houden met plexiglas platen en zeilen. Daardoor hebben ze zeker voldoende beschutting. Maar toch zijn de tippen van zijn oren zwart van het zand. Ik weet ook niet goed of het gevolgen heeft voor hem. Zoals je zegt, ze hangen overal in, vooral in het drinkbakje. Ik vermoed ook dat het daardoor komt dat het zwarte zand aan de tippen vastklit als het terug opdroogt.
  17. Een 8-tal weken geleden is onze voedster opnieuw gekoppeld geweest in het konijnenasiel, ditmaal met een hangoor konijn met lange haren. Onze buitenren is deel verhard met tegels, maar grotendeels gewoon gevuld met zwarte grond. We merken op dat de tippen van de oren van het hangoor konijntje vaak vuil zijn van over de zwarte grond te slepen. We weten niet goed of we dit best regelmatig reinigen of dat we het beter zo laten. Het lijkt er wel goed in vast geklit te zijn. Heeft iemand tips of suggesties? Alvast hartelijk bedankt.
  18. Schijnzwangerschap is in inderdaad door jou en anderen al aangehaald. Dat en/of de rangorde bepalen. Ze zitten inderdaad in de buitenren waar de voedster het afgelopen 1,5 jaar heeft verbleven. We hebben inderdaad meerdere eetplekken voorzien waar hooi beschikbaar is. De groenten kappen we gewoon uit op het verharde gedeelte. De brokjes eten ze nog wel samen uit één kom. Vandaag is wel de eerste keer sinds de koppeling dat we territoriaal gedrag t.a.v. het eten zien van de voedster. We kunnen ze eventueel wel terug op 4m2 zetten als het nodig zou zijn.
  19. Vandaag hebben we tweemaal gezien dat onze voedster achter de rammelaar aan zat. Ook een beetje vlindergedrag. Gelukkig is het daarbij gebleven. Toen ik deze namiddag wat hooi ging bijvullen zag ik onze voedster ook weer even uithalen met een sissend/knorrend geluid erbij. Ik vermoed dat dit opnieuw hormonaal gedrag van onze voedster is?
  20. Bedankt voor je antwoord. Ze heeft momenteel nog 8m2 zand over om te graven. Ze heeft dus nog wel wat opties 😄 We spelen ook met het idee om nog ergens een schelp met zand te plaatsen. Maar wilden nog even wachten om geen al te grote veranderingen te maken. Je idee van knaaghout is een goede tip. Ik zal komend weekend eens op zoek gaan.
  21. Vanmorgen was onze voedster opnieuw aan het graven, maar dan op een andere plaats in de konijnenren. De rammelaar neemt geen deel aan de graafwerken. De rammelaar kwam even snuffelen op de plaats waar ze aan het graven was, en ze reageerde weer agressief naar hem toe waarna hij weer weg hopte. Ik heb de tunnel opnieuw dichtgegooid, en de nieuwe plek afgedekt met wat tuintegels. Daarmee lijkt ze weer terug gekalmeerd te zijn. De afgelopen week heeft ze niet gegraven sinds het laatste incident, en alles ging prima tussen hun twee. We vragen ons nu wel opnieuw af of we niet alles moeten bedekken voor een tijdje? Maar dat betekent dan weer wel een grote verandering. Alvast bedankt voor de feedback.
  22. Prima. Bedankt voor de feedback. Dan kan ik ze vannacht wat beschutting geven. 😄 Ze voorspellen hier wel wat regen en rukwinden voor morgenochtend.
  23. We gaan het zeker zo laten dan, en goed blijven opvolgen hoe het gaat. Bedankt om je inzichten te delen. Voor de konijnenren hebben we enkele losse panelen die we bij hevige regen/wind tegen de buitenkant van de ren plaatsen om meer beschutting te voorzien. Is dit iets dat ook onder veranderingen zou vallen voor hen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .