Privacy Policy | Webwinkel, informatie & forums

Privacy Policy

Privacy Policy

Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen die de wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG) ons stelt. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken, hoe lang wij de gegevens bewaren en met welk doel.

 

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam: Bunnybunch /  BunnyBusiness
Naam eigenaar: Evelien de Vries
Bezoekadres: Cruijckelcreke 4B, 4491PS Wissenkerke
Postadres: Zuidstraat 15, 4491EM Wissenkerke
Telefoonnummer: 0683712457
Emailadres: info@bunnybunch.nl
KVK nummer: 54600626
BTW nummer: NL149403033B01


Vastleggen, verwerking en publiceren van gegevens
Wij bewaren en gebruiken uitsluitend die persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Gegevens die niet langer nodig zijn worden verwijderd. Je kan ook zelf vragen om inzage, wijziging of verwijdering van gegevens. Dit kun je doen door een email te sturen naar info@bunnybunch.nl . Wij slaan persoonsgegevens op die voor het gebruik van het platform noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan uw naam, adres, woonplaats en e-mailadres.
Wij zullen de aan jouw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

 

Gebruikersnaam en wachtwoord
Uw gebruikersnaam, zowel voor een webwinkelaccount, als voor een forumaccount, is gekoppeld aan een wachtwoord. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met het wachtwoord. Wij gaan er vanuit dat een persoon die zich aanmeldt met uw gebruikersnaam en wachtwoord, bevoegd is tot het gebruik van de gebruikersnaam. Wanneer je vermoedt dat het wachtwoord bij onbevoegden bekend is, dien je ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen zodat wij maatregelen kunnen nemen.
 
E-mail
Als je een contact- of aanmeldformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.


Forumgebruik
Heb je een account op de bunnybunch forums dan worden er enkele gegevens bewaard bij dat account. Dat zijn de gegevens die je zelf hebt ingevuld, zoals een gebruikersnaam en e-mailadres en de berichten die je zelf op het forum plaatst. Maar ook gegevens die je niet zelf hebt ingevuld, zoals je ip adres. Als je ingelogd bent wordt je activiteit, dus reacties en berichten die je plaatst op het forum, bijgehouden. Je kan in je account zelf beheren of je e-mails ontvangt van het forum, hoe vaak en hoe veel. Standaard krijg je alleen e-mails wanneer iemand je een privébericht via het forum stuurt.
Wij geven geen persoonsgegevens van het forum door aan andere personen, bedrijven of organisaties, tenzij wij dat wettelijk verplicht zijn. Wat je op het forum plaatst is wel openbaar, en voor iedereen te lezen. Op verzoek verwijderen wij wel persoonsgegevens zoals je echte naam, telefoonnummers, adressen etc uit forumberichten en je account.  Wij raden echter aan om als forumnaam een bijnaam, alleen je voornaam of bijvoorbeeld de naam van je konijn te kiezen. Dat zorgt er voor dat je niet als je bijvoorbeeld gaat solliciteren en iemand zoekt op jouw naam in google, op je bunnybunch berichten in de zoekmachines gevonden wordt.  Het is niet zo dat berichten na een bepaalde periode standaard van ons forum worden verwijderd. Het forum is één grote database met konijneninformatie, en ook de oudere berichten zijn daar voor van waarde.

Verwijderen van forumberichten en accounts gebeurd dus alleen op verzoek en indien dit noodzakelijk is voor de privacy wetgeving of op verzoek van een rechter.

 

Webwinkelgebruik
Plaats je een bestelling in de Bunnybunch webwinkel, dan worden er enkele gegevens bewaard bij dat account. Dat zijn de gegevens die je zelf hebt ingevuld zoals adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres, maar ook het IP-adres. De webwinkel account blijft bestaan, tot er bij ons een verzoek binnenkomt om het account te verwijderen.
Bij verzending geven wij de adresgegevens en het e-mailadres door aan onze vervoerder, zodat de bestelling bezorgd kan worden. Verder krijg je alleen de nodige e-mails toegestuurd voor de bestelling, zoals de bevestiging, factuur en verzendinformatie.
Via de webwinkel kun je ook aangeven of je onze maandelijkse nieuwsbrief wil ontvangen of niet. Onderaan elke nieuwsbrief vind je een link om je voor deze dienst uit te schrijven.
Alleen bij aanschaf van een donatiepakket voor de konijnenopvang geven wij enkel de naam van de klant door aan de konijnenopvang waar de donatie terecht komt. Verdere persoonsgegevens geven wij niet door aan de opvang.
Klantfacturen, met daarop de persoonsgegevens die bij die bestelling aan ons zijn doorgegeven, worden in onze boekhouding bewaard voor de door de belastingdienst gestelde verplichte termijn van 7 jaar.


Klikgedrag en bezoekgegevens
Op de website worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. In dit kader kan met name het IP-adres van uw computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt, worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Wij proberen deze gegevens zo veel mogelijk te anonimiseren.
 
Gebruik van cookies
Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van jouw computer wordt opgeslagen. Daarmee kunnen wij onder andere verschillende opvragingen van pagina’s van de website combineren en het gedrag van gebruikers analyseren. Je kan het gebruik van deze cookies weigeren, dat kun je aanpassen bij de internetinstellingen van jouw browser, hoewel dit de functionaliteit en het gebruiksgemak van de website kan beperken.
Na inloggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord stuurt onze website jou een cookie om jou gedurende de rest van een sessie te kunnen herkennen. Middels dit cookie kunnen wij bijhouden welke pagina’s je opvraagt.
 
Google Analytics
Voor google analytics worden er gegevens verzameld die ons inzage geven over het gedrag van bezoekers. Zo kunnen wij dan bijvoorbeeld zien uit welke landen onze bezoekers komen, welke pagina's het meest bezocht worden, hoe lang mensen op onze website blijven en of ze nog terugkeren na hun eerste bezoek. Deze gegevens helpen ons om de website gebruikersvriendelijk te houden en te maken. De bewaarperiode voor gegevensbehoud van google analytics hebben wij op 14 maanden staan.  
Google Analytics maakt gebruik van cookies om bunnybunch te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw ip-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw ip-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren zoals hierboven aangegeven. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.
 

Wie kan de gegevens in zien?
De medewerkers van bunnybunch.nl en de beheerders van onze website en bedrijven waarmee wij samenwerken hebben toegang tot jouw persoonsgegevens. Denk dan bijvoorbeeld aan google analytics, zoals hierboven beschreven. Maar ook onze hosting partij, onze payment provider (Mollie) en onze verzendpartijen zoals myparcel en postNL hebben toegang tot persoonsgegevens. Verder heeft ook onze accountant inzage in persoonsgegevens. Met elk van deze partijen hebben wij een verwerkersovereenkomst dat zij zorgvuldig met de gegevens om zullen gaan. Daarnaast geven wij persoonsgegevens door indien wij daartoe wettelijk verplicht zijn, bijvoorbeeld als een overheidsinstantie daar om vraagt. Indien er mogelijk sprake is van een strafbaar feit, kunnen relevante gegevens door ons overhandigd worden voor onderzoek door de politie.
 

Beveiliging van de persoonsgegevens
Wij doen ons best de persoonsgegevens zo veilig mogelijk te houden, onder andere door regelmatig onze software te updaten en door gebruik van een SSL-certificaat op onze website (de groene balk). Volgens de AVG zijn wij verplicht binnen 72 uur datalekken te melden bij de autoriteit persoonsgegevens, intern vast te leggen en te documenteren.


Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.
 
Wijzigingen privacy verklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Als je wil weten welke gegevens er exact bij jouw account bewaard worden, kun je dat altijd bij ons opvragen.
Volgens de AVG heb je recht op inzage, correctie en verwijderen van persoonsgegevens. En recht op intrekking van de verleende toestemming voor het gebruik van persoonsgegevens. Ook heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vind dat wij de wetgeving overtreden.

Vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kun je ten allen tijde richten aan info@bunnybunch.nl