+ Toon categorieën

Trixie koelschijf voor konijnen en cavia's

Koelschijf van het merk Trixie, voor kleine dieren zoals cavia's en konijnen.  De plaat bied verkoeling in de zomer. 

Meer details

VDM390825

Nieuw product

€ 5,99 incl. btw

-€ 2,00

€ 7,99 incl. btw

Meer informatie

In het wild leven konijnen onder de grond, waar de temperatuur vrij constant is. Ze zijn vooral actief in de schemering, als het niet zo warm is buiten. Onze huisdierkonijnen leven meestal boven de grond, en hebben daardoor snel last van warmte. Temperaturen boven de 25 graden zijn eigenlijk al te warm voor konijnen. Zorg voor voldoende schaduw, vers drinkwater en bied verkoeling aan!

Verkoeling aanbieden kan bijvoorbeeld met deze Trixie koelschijf is een koelsteen van keramiek. Het houd jouw konijnen en knagers lekker koel, zonder dat ze er iets aan kapot kunnen knagen. De natuurlijke eigenschappen van keramiek zorgen er voor dat de steen altijd lekker koel voelt. Mocht het naar jouw idee niet koel genoeg zijn, of is het echt flink warm in de zomer en wil je gewoon weg meer verkoeling bieden, kun je de steen ook nog in de koelkast leggen voor gebruik.

Zelf merken wij dat de koelschijf populairder is om bovenop te liggen dan de icepod, sommige konijnen vinden dat maar een raar ding en veel konijnen liggen daar eerder bij of net tegenaan, dan echt bovenop. De icepod bied echter wel veel meer verkoeling. De koelschijf is bij onze konijnen het meest populair als het wel warm is, maar niet extreem, bijvoorbeeld 24-28 graden. Als het warmer is dan dat, kiezen de konijnen hier toch liever voor een icepod. Het is dus goed mogelijk om zowel deze koelschijf als een icepod aan te bieden aan de konijnen, dan kunnen ze zelf kiezen wat de voorkeur heeft. De koelschijf kan breken als je hem laat vallen. 

Onder de steen zitten rubber voetjes, zodat hij stevig blijft liggen en niet slipt. De steen is makkelijk schoon te maken met een doekje. Op de bovenkant staat een leuk ijsblokjes motief. De koelschijf is niet alleen geschikt voor konijnen maar ook voor cavia's en kleine knagers zoals muizen, ratten, hamsters, degoes, gerbils en chinchilla's.

Afmetingen: Het formaat van de koelschijf is 28x20 cm, het formaat is vergelijkbaar met een A4 papier (dat is 29x20 cm).

Materiaal: Keramiek, met rubber voetjes.

Reviews (2)

Cynthia Van den Bergh
1
03-08-2021

Al binnen een maand gebroken!

Eva
5
16-03-2021
Veel gebruikt

Ik heb vorig jaar een koelschijf besteld en de konijnen hebben het veel gebruikt om op te liggen. Ik heb ze in de koelkast gedaan voor extra verkoeling. Ik heb nu een tweede besteld, zodat ik ze op warme dagen kan afwisselen.

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review