+ Toon categorieën

Beaphar Care+ Timothy hooi 1 kg

Beaphar Care+ Timothy hooi is een smakelijke hooisoort. Het heeft een hoog ruwvezel gehalte en een gunstige calcium - fosfor verhouding. Dit maakt het hooi goed geschikt voor konijnen met blaasproblemen.

Meer details

BEA-18409TIJ

Nieuw product

Op voorraad

€ 4,99 incl. btw

Meer informatie

Beaphar Care+ Timothy hooi is een smakelijke hooisoort. Het heeft een hoog ruwvezel gehalte en een gunstige calcium - fosfor verhouding. Dit maakt het hooi goed geschikt voor konijnen met blaasproblemen en nierproblemen.

Timothy hooi is gemaakt van timothy gras. Dat is een hoge grasstoort met wat dikke stengels. Het hooi is lichtgroen tot grijs van kleur, soms zelfs bijna stro-achtig. Dat ligt aan de grassoort waarvan dit hooi gemaakt is. Het zal nooit zo mooi groen zijn als bijvoorbeeld een weidehooi. Hooi is een natuurproduct. De structuur, kleur en kwaliteit van hooi kan verschillen per oogst.

Op de verpakking van dit hooi stond als voeradvies dat je 2 handjes hooi per dag aan een konijn moet geven. Dit is echter veel te weinig. Gelukkig is in 2018 de verpakking aangepast, en daarop is het voeradvies ook aangepast. Hooi hoort 80% van de dagelijkse voeding van een konijn te zijn, dat is ongeveer zijn eigen formaat in los hooi per dag. Een mengeling van verschillende hooisoorten is wel aan te raden. 

Meer informatie over timothy hooi vind je in dit artikel.

Analyse: ruwe celstof 32%

Inhoud 1 kg

Hoewel Beaphar alle andere hooi en stro soorten uit het assortiment haalt, blijft het Timothy hooi wel in het assortiment. Dit product blijft dus ook bij ons gewoon in het assortiment. 

Reviews (1)

Karin
5
15-08-2014
Blaasproblemen

mijn konijn is gevoelig voor blaasproblemen daar geef ik dit hooi voor omdat er weinig calcium in zit ze vind het nog lekker ook

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review