+ Toon categorieën

Supreme Timothy Hay 2 kg

Timothy hooi van het merk Supreme. Timothy hooi is laag in calcium, en past daardoor goed in een calcium arm dieet, zoals konijnen met blaasproblemen vaak hebben. Timothy hooi is echter gewoon geschikt voor alle konijnen, het is een smakelijke hooisoort die alle konijnen graag eten! 

Meer details

TIJ-S007166

Nieuw product

Op voorraad

€ 16,99 incl. btw

Kenmerken

Voor konijnen Ja
Voor cavia's Ja
Voor chinchilla's Ja

Meer informatie

Supreme selecteert het lekkerst ruikende, meest knaagbare hooi voor dit product. De lange vezels zijn goed voor de spijsvertering en vriendelijk voor de tanden. Dit hooi wordt zorgvuldig met de hand verpakt om het zo goed te houden als de dag dat het geplukt is. Timothy hooi is door het lage calcium gehalte ideaal voor konijnen met blaasproblemen. Het hooi heeft een vezelgehalte tussen 25 en 30 %. Niet alleen konijnen met blaasproblemen hebben baat bij timothy hooi. De meeste konijnen vinden het erg lekker. Voor gezonde konijnen kun je dit hooi dus zeker ook kopen. Voor die konijnen is een mix van verschillende grassoorten wel aan te raden, je zou dit hooi bijvoorbeeld kunnen mengen met een lekker (berg)weidehooi. 

Dit hooi is de beste kwaliteit van het jaar, de eerste snede. Het hooi wordt op het veld verspreid om drie dagen te drogen. Elke dag wordt het tweemaal opnieuw verspreid om het droogproces te versnellen. Hierdoor blijven alle voedingstoffen goed in het hooi bewaard.  Na het drogen op het land wordt het hooi geharkt en voorbereid voor het persen. Het hooi is dan nog deels vochtig (kuilgras). Het kuilgras wordt verzameld in grote vierkante balen die direct machinaal gedroogd worden. Dit zorgt voor behoud van voedingsstoffen en kleur, die door drogen in zonlicht verloren gaan. De hooibalen worden tot 8 uur gedroogd om het vocht te verwijderen. Vervolgens wordt het fijntjes met de hand verpakt.

Timothy hooi is gemaakt van timothy gras. Dat is een hoge grasstoort met wat dikke stengels. Het hooi is lichtgroen tot grijs van kleur, soms zelfs bijna stro-achtig. Dat ligt aan de grassoort waarvan dit hooi gemaakt is. Het zal nooit zo mooi groen zijn als bijvoorbeeld een weidehooi. 

Let op dat er kwaliteitsverschil zit tussen de 400 grams verpakking en de 2 kg verpakking van dit product. Sinds 2018 is het verschil wel een stuk kleiner geworden, maar de kleinverpakking blijft nog steeds van betere kwaliteit. Wil je echt het beste hooi van dit merk, adviseren wij om voor de kleinverpakking te kiezen en niet voor deze grootverpakking. 

Dit hooi mag dagelijks volop gevoerd worden. Vergeet ook niet elke dag vers drinkwater te geven aan je konijn of knager, en een beperkte hoeveelheid droogvoer te geven. 

Meer informatie over timothy hooi vind je in dit artikel.

Analyse: ruwe celstof 32%

Inhoud 2 kg

Reviews (1)

Renee Denis
1
19-10-2016
Waardeloos hooi!

Waardeloos! De 400gr verpakking bevat erg mooi hooi, lange stengels, maar de 2kg van ditzelfde product (?) lijkt wel vermalen en alleen maar gruis. Niet wat ik verwacht had en absoluut zonde van m'n geld!

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review