+ Toon categorieën

Maatschepje voor konijnenvoer

Een handig schepje voor het afmeten van de juiste hoeveelheid brokvoer voor konijnen. 

Meer details

BB-SDOORZ50ML

Nieuw product

Op voorraad

€ 2,99 incl. btw

Meer informatie

Een handig schepje voor het afmeten van de juiste hoeveelheid brokvoer voor konijnen. We adviseren dat je bij het eerste gebruik het schepje met de brok die jij voert even op de keukenweegschaal zet zodat je weet hoeveel van die broksoort er precies in gaat. Per merk / broksoort kan het namelijk flink verschillen.

Het standaard voedingsadvies voor brokvoer is 20-25 gram per kg lichaamsgewicht van het volwassen konijn. Bij jonge konijntjes moet je dus een schattig maken van hoeveel ze ongeveer gaan wegen als ze volwassen zijn, en naar dat streefgewicht mogen ze al brokjes eten. Het standaard advies is een richtlijn, die je mag aanpassen afhankelijk van de conditie van jouw konijnen: Merk je dat de 20-25 gram brok te veel is, of dat ze slecht hooi eten? Dan kun je rustig aan wat minderen met de brokken.  In de praktijk zien wij namelijk dat de meeste konijnen veel minder brok nodig hebben dan de advieshoeveelheid (10-15 gram per kg konijn is gebruikelijk, zeker als je groenvoer bij geeft).

Maar niet elk konijn is hetzelfde. Merk je dat ze te mager worden en/of zeer energiek zijn en wel wat extra brok kunnen gebruiken, dan kun je het in kleine stapjes ophogen. Wil je meer weten over de juiste voeding voor konijnen, lees dan dit artikel  door. 

Het schepje is natuurlijk ook te gebruiken voor het afmeten van andere producten, zoals gedroogd groente, gedroogd fruit of gedroogde kruiden, kattenvoer, knaagdiervoer maar ook voor ons mensen kan het van pas komen, bijvoorbeeld voor het afmeten van vloeistoffen of bakproducten. 

Kleur: Doorzichtig
Inhoud: 50 mililiter.

Meet je met dit schepje het konijnen voer af, dan past er, zonder kop, ongeveer 15 gram geëxtrudeerde brok, zoals de supreme selective brok, in het schepje. Voer je een geperste brok? Dan past er ongeveer 30 gram brokken in het schepje. 

 

 

Reviews (0)

Geen klantbeoordelingen op dit moment.

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review