+ Toon categorieën

Konijnentuintje graszaad 50g

Een eigen kruidentuintje kweken voor de konijnen, verser kan het niet! In deze zadenmix vind je lekkere grassoorten en kruidensoorten, veilig voor konijnen. 

Meer details

BB-GRBZ-50G

Nieuw product

Op voorraad

€ 3,99 incl. btw

Meer informatie

Een eigen kruidentuintje kweken voor de konijnen, verser kan het niet! In deze zadenmix vind je lekkere grassoorten en kruidensoorten, veilig voor konijnen. 

Het is dus wel de bedoeling dat je deze zaden in de grond plant, en het gras en de kruiden als ze opgekomen zijn aan de konijnen voert. Het is niet de bedoeling dat je de zaden direct aan de konijnen geeft. 

De mix kan in een tuin gebruikt worden waar konijnen los rondlopen, of je kan het in aparte bakken kweken buiten bereik van de konijnen. De kruiden kun je plukken om aan de konijnen te geven, of laat ze ze zelf uit het losse kweekbakje eten! Het is aan te raden om de zadenmix wel even de kans te geven goed op te komen, zorg er dus voor dat je het buiten bereik van de konijnen zet tot het geschikt is om op te eten, of dek het zaaigebied af met gaas. 

De samenstelling van het konijnentuintje graszaad is als volgt: 

  • Engels raaigras
  • Timothy gras
  • Kamille
  • Beemdlangbloem
  • Veldbeemdgras
  • Klaver
  • Weegbree


Binnen in huis of onder glas kan de mix het hele jaar door gezaaid worden. Wil je de mix buiten zaaien, dan kan dat het best in maart, april of mei. Later, tot en met september, kan ook nog, maar zaai je in de herfst, dan komen de bloemen uit de mix pas in het voorjaar op. Een aantal van de bloemen zaait zichzelf weer uit (als ze er de kans voor krijgen) en komt het jaar erna weer gewoon terug op. Zaaidichtheid: 1-20 gram per vierkante meter, afhankelijk van hoe je het wil gebruiken. Je kan de zaden meer individueel uit laten komen, maar je kan er ook een dichtere "gras"zode van maken. 

Inhoud: minimaal 50 gram. 

Bestel je meerdere keren dit product, kan het zijn dat je het in één zakje geleverd krijgt. Mocht dat niet de bedoeling zijn, vermeld het dan in het opmerkingenveld bij het afronden van de bestelling.

Reviews (2)

Tamara
5
16-05-2019
Lekker vers

Erg lang gezocht naar een grasmix om zelf te zaaien (wat veilig voor dieren is). De mix heb ik in een kweekkas gezaaid. Het kwam in een kleine week op. Mijn konijnen en cavias vinden het heerlijk!

Eva
5
22-03-2019
leuk

Het komt al op na ongeveer een week en mijn konijnen vinden de paar sprietjes die ze al hebben mogen eten erg lekker.

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review