+ Toon categorieën
Knaaghout

Knaaghout voor konijnen. Een verantwoorde, gezonde snack en tegelijk een leuke bezigheid die verveling tegengaat.

De dagelijkse voeding van een konijn hoort te bestaan uit 80% hooi, 10% vers groenvoer, 5% brokken en 5% gezonde snacks. Die gezonde snacks, dat kan een klein stukje fruit zijn, een verantwoord konijnensnoepje, wat gedroogde kruiden, maar het kan ook knaaghout zijn. Als je de percentages omzet naar grammen dan zou een konijn per kilogram lichaamsgewicht (volwassen gewicht!) ongeveer 160 gram hooi, 20 gram brokken, 40 gram groenvoer en 20 gram gezonde snacks mogen eten, per dag.

Nou hoef je knaaghout niet tot op de gram af te wegen en is het ook niet erg dat de konijnen een keer iets meer dan 20 gram er van eten. Een goede maatstaf is om te kijken naar de hoeveelheid hooi die het konijn eet. Het eten van takken mag nooit ten koste gaan van het eten van hooi.

Veel speelgoed dat gemaakt is voor konijnen is gemaakt van knaaghout. Wilgenspeeltjes zijn het meest populaire knaagspeelgoed in onze webwinkel. Wij verkopen wilgenballen en speeltjes in allerlei soorten en maten. Simpel of juist extra leuk gemaakt met een bel er in of gevuld met extra knaagmateriaal.

Knaaghout
per pagina
Toont 1 - 40 van de 42 items
Toont 1 - 40 van de 42 items