+ Toon categorieën

Scratch & Newton Ice Pod

In de zomer kunnen konijnen het erg warm krijgen. Om je konijnen een lekkere koele plek te geven waar ze kunnen afkoelen is de Ice pod ideaal. De ice-pod is het tegenovergestelde van een snugglesafe, die je konijnen lekker warm houd. 

Meer details

VDM-359695

Nieuw product

Op voorraad

€ 9,99 incl. btw

-€ 3,00

€ 12,99 incl. btw

Meer informatie

In de zomer kunnen konijnen het erg warm krijgen. Boven de 25 graden is het voor een konijn behoorlijk warm, zo warm dat je als baasje maatregelen moet nemen om te zorgen dat ze geen zonnesteek kunnen krijgen en/of oververhit raken. Als konijnenbaasje moet je op dat soort dagen zorgen dat er genoeg verkoeling te vinden is. Zorg voor schaduw en ventilatie in het verblijf, voldoende vers drinkwater en lekker vers groenvoer. Om je konijnen een lekkere koele plek te geven waar ze kunnen afkoelen is de Ice pod ideaal. De ice-pod is het tegenovergestelde van een snugglesafe, die je konijnen lekker warm houd. De icepod zorg voor verkoeling in de zomer.

De icepod is een schijf die je in de vriezer kan leggen. Na drie tot vier uur is de icepod goed koud en kun je deze bij de konijnen in het verblijf leggen. Hem langer in de vriezer laten liggen is geen probleem. Leg hem wel altijd met de bolle kant boven in de vriezer.

Geef je konijn wel altijd de keuze om er wel of niet om te gaan liggen. Vaak moeten konijnen even wennen aan het rare roze ding in hun verblijf, maar naarmate de icepod vaker in het hok ligt en de temperaturen hoger worden, zullen ze hem steeds vaker opzoeken. Je kan de icepod eventueel ook wat onder de bodembedekking of onder/tussen zand leggen, zodat het minder opvalt en uitsteekt. Leg de icepod(s) op een plek waar de konijnen van zichzelf al graag liggen. Zelfs als ze er niet op of tegenaan liggen, koelt de icepod de omgeving toch. Het ontwerp van de Icepod is zo dat konijnen het lekker vinden om er tegenaan te liggen.  Ook geschikt voor cavia's, fretten, honden en zelfs voor mensen (om zelf af te koelen of als koelelement in een koelbox).

Haal de icepods uit het verblijf na gebruik, laat ze er niet dagen of weken in liggen. Bij normaal gebruik, krijgen konijnen niet meer dan een krasje op de icepod. Maar ze zijn niet onverwoestbaar. De inhoud is niet giftig, dus mocht er één lekken of kapot gaan, geeft dat geen gevaar voor de konijnen. 

We krijgen regelmatig de vraag of de icepod wel zonder hoes gebruikt kan worden, omdat bij mensen bevroren dingen niet direct op de huid mogen. Konijnen hebben echter een vachtje over hun hele lijf, een icepod mag je bij konijnen dus ook zonder hoes gebruiken. Handig voor de slopers! Sommige mensen vinden vinden een hoes toch prettig en de icepod kan ook gebruikt worden met een hoes er om heen. Er zit geen standaard hoes bij, maar de hoes van de snugglesafe heatpad past ook perfect om de icepod heen. Die hoezen zijn ook los te koop in onze webwinkel.

De icepods kunnen helaas niet per brievenbuspost verzonden worden, daar zijn ze net te dik voor.

Tip: koop er gelijk twee, laat er een in de vriezer en leg er één in het hok, en wissel ze regelmatig om op warme dagen. Bonustip: leg ze altijd met de ronde kant naar boven. De inhoud krimpt en zet uit, daarom zit er een luchtbel in. Als je de icepod met de platte kant naar boven opbergt, kan die bel onder het afsluitdopje komen te zitten, en daardoor kan de icepod gaan lekken. De inhoud is niet giftig, maar lekken is natuurlijk niet de bedoeling! Altijd de bolle kant boven houden dus!

Formaat: 21 cm doorsnede
Kleur: roze

Reviews (7)

Piet
4
11-06-2023
Icepod

Heel goed konijnen vinden het heel fijn

Desiree V
4
05-08-2020
Snel geleverd

Voordat de hittegolf kwam, bestelde ik nog gauw 3 icepods zonder er vanuit te gaan dat die op tijd kwamen.. maar ze waren er al de volgende dag! Super snel dus. Gelukkig maar. Nu nog hopen dat mijn konijnen er ook tegenaan gaan zitten morgen.

Jennifer
5
01-08-2020
Ice Pods

Mocht je meer dan 2 konijnen hebben dan raad ik er 4 aan. Twee in hun verblijf en 2 in de vriezer om af te wisselen. Ze blijven uren koud en ze gaan niet stuk.

Anke
5
25-07-2019
Heerlijk koel.

Eerst moesten ze er heel erg aan wennen, maar nu ze eenmaal door hebben hoe lekker koud het is liggen ze er steeds vaker op. Met de 'gewone' koelblokken deden ze niets.

Joost
5
29-01-2019
super handig

super handig in de zomer

Malu
5
27-06-2017
Lekker koel

Mijn twee konijnen moesten er even aan wennen, maar nu liggen ze er heel graag op en naast als het warm is. Heerlijk verkoelend!
Ik heb er 4. Zo zitten er altijd 2 in de vriezer en hebben ze 2 om op te liggen.

Diana
5
19-06-2015
Goede service!

Ik ben 2 icepods komen afhalen vorige week vrijdag, met het warme weer. Er lagen er al koud in de vriezer en ik kon dus gelijk bevroren icepods afhalen. Wat een service!

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review