+ Toon categorieën
Hooi alternatieven

Hooi is erg belangrijk voor konijnen en je moet er alles aan doen om te zorgen dat ze er goed van eten. Maar als dat niet lukt, dan kom je vaak uit bij wat alternatieve producten voor hooi. Bijvoorbeeld stro in combinatie met een vezelrijke brok, gedroogd gras, enkelvoudige gedroogde grassoorten zoals timothy en luzerne en producten die gemaakt zijn van hooi, met zo min mogelijk toevoegingen. In deze categorie vind je de hooi-alternatieven die er zijn op een rijtje. 

Hooi kan nooit in één keer volledig vervangen worden, maar de producten uit deze categorie kunnen wel helpen om te zorgen dat jouw konijn toch voldoende vezels binnen krijgt voor een goede darmwerking of zorgen voor een goede afslijting van de tanden. Een brok kan nooit het hooi vervangen, omdat daar de tanden en kiezen niet goed op slijten.  Ook een enkelvoudige grassoort is te eenzijdig om als hooi-alternatief te voeren, maar kan wel gemengd worden met hooi en grassoorten om kwaliteit, aantrekkelijkheid en bepaalde voedingswaarden te verbeteren. 

Hooi alternatieven kunnen ook goed gebruikt worden om door een standaard hooisoort heen te mengen. Mengen met luzerne maakt hooi bijvoorbeeld eiwitrijker, wat fijn kan zijn voor jonge konijnen, oudere konijnen en konijnen die wat aan mogen komen. Timothy hooi haalt het calciumgehalte van hooi omlaag. Voor konijnen die gevoelig zijn voor blaas- en nierproblemen kan het zeker aan te raden zijn te mengen met een timothy hooisoort. De grasmixen en luzernemixen die hier als alternatieven vermeld staan kunnen gebruikt worden om budget hooi soorten, die van zichzelf wat armer zijn, te mengen en zo weer wat rijker aan voedingsstoffen te maken. 

 

Hooi alternatieven
Toont 1 - 22 van de 22 items
Toont 1 - 22 van de 22 items