+ Toon categorieën

Dwangvoer spuit voor konijnen 20 ml

Een fijne spuit met brede tuit om konijnen te dwangvoeren. Inhoud van 20 mililiter

Meer details

BB-DVSP20ML

Nieuw product

€ 2,50 incl. btw

Meer informatie

Een fijne spuit om te gebruiken als je konijnen dwangvoer moet geven. Een spuit met een inhoud  van 20 ml, en een fijne brede tuit. Mocht het nog te lastig gaan kun je ook een stukje van de tuit afsnijden om de opening nog breder te maken, maar in onze ervaring is dat bij deze spuit eigenlijk niet nodig.

Als een konijn 24 uur niet eet vallen de darmen stil. Voor die tijd moet dus uitgezocht zijn wat de oorzaak is, behandeling gestart zijn, en de kans is groot dat er gedwangvoerd moet worden. Doe dat wel altijd in overleg, dwangvoeren is niet altijd de juiste keuze voor een konijn dat niet eet! Een konijn met een ernstige verstopping dwangvoer geven, kan de problemen juist verergeren. In dat geval moet de verstopping opgelost zijn, voor je met dwangvoeding kan starten. Vandaar dus echt het advies om altijd naar de dierenarts te gaan met een konijn dat niet wil eten.

Dwangvoerspuitjes zijn lastig te vinden, zeker met een wat bredere tuit waar je het toch vaak wat dikke papje goed doorheen krijgt. Deze spuit is dus ook erg handig om in de standaard EHBO set te leggen, zodat je in geval van nood altijd een fijn dwangvoerspuitje in huis hebt!

Inhoud: 20 ml

Reviews (0)

Geen klantbeoordelingen op dit moment.

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review