+ Toon categorieën

Bunny Nature GoVet Rescuefeed 40 gram

Bunny Nature GoVet Rescuefeed 40 gr is een 100% natuurlijke mix om pap of dwangvoer te maken voor konijnen en knaagdieren die niet willen of kunnen eten.

Meer details

VDM397539

Nieuw product

€ 4,95 incl. btw

Meer informatie

Bunny Nature GoVet Rescuefeed 40 gr is een 100% natuurlijke mix om pap of dwangvoer te maken voor konijnen en knaagdieren die niet willen of kunnen eten.

Het is voor zieke konijnen en konijnen die geopereerd moeten worden handig om spullen in huis te hebben om te kunnen dwangvoeren. Als een konijn 24 uur niet eet, vallen de darmen stil en is het heel erg lastig die weer op gang te krijgen. Dat wil je dus voorkomen, en het kan voor zieke konijnen dus nodig zijn om ze onder dwang te laten eten. Daarvoor is Bunny Nature GoVet Rescuefeed ideaal.

Dit konijnenvoer is gemaakt met gedroogde grassen en kruiden. Het is een natuurlijke mix om pap of dwangvoer van te maken voor konijnen en knaagdieren die niet willen of niet kunnen eten. Het is geschikt voor konijnen, cavia's, chinchilla's en degoes.

Meng het poeder met lauw water om er een papje van te maken. Dat papje kun je vanaf een lepeltje aanbieden, in een bakje aanbieden of via een spuitje dwangvoeren (alleen indien noodzakelijk, echt forceren om te eten geeft namelijk vaak ook stress). 

Samenstelling: Aanplant van blijvend grasland, doddegras, haverzemelen, tarwezemelen, havervlokken, eendenkroos eiwit, wortelpulp, lijnzaadextractieschroot, zonnebloemextractieschroot, koolzaadextractieschroot, mariadistelzaad, bierborstel, biergist, spirulina, lignocellulose, paardenbloemwortel, paardenbloembladeren, inuline, brandnetelbladeren, rozenbottelschillen, smalle weegbree, kamille.

Analyse: ruwe celstof (vezels) 18,5%,  ruw eiwit 14%, as 7%,  ruwe olie en vetten 3,8%, calcium 0.65%, fosfor 0.4%, natrium 0.21%

Inhoud: 40 gram

Voedingsadvies: Per kg lichaamsgewicht 2 eetlepels (16 gram) aanvullen met 8 eetlepels water (64 gram) verdelen in meerdere porties over de dag. Met die verhoudingen geef je 80gram dwangvoerpap per kg lichaamsgewicht.


Als je dwangvoer geeft om te voorkomen dat de darmen stilvallen,  bijvoorbeeld om de tijd tussen een operatie en het moment dat het konijn zelf weer eet te overbruggen, hoef je niet zo heel veel te geven. Het gaat er dan vooral om dat er altijd iets van voedsel in de darmen zit, en de darmen dus aan het werk blijven. Meestal geef je dwangvoeding dan ook maar één of enkele dagen. Als een konijn helemaal niet meer zelf eet en je moet dwangvoeren om het konijn op gewicht te houden, dan is het advies zoals hiervoor vermeld van toepassing. Het advies is dan wel echt altijd om een dierenarts te bezoeken.

Houdbaarheid: Deze verpakkingen hebben meestal geen hele lange houdbaarheid, is de datum van belang omdat je het langer wil bewaren, raden we je aan dat je er voor je besteld even naar vraagt. 

Reviews (0)

Geen klantbeoordelingen op dit moment.

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review