+ Toon categorieën

Beaphar Anti-myiasis madenziekte

Beaphar Anti-Myiasis is een diergeneesmiddel tegen Myiasis (madenziekte) bij konijnen.

Meer details

BEA-15240TIJ

Nieuw product

Op voorraad

€ 12,99 incl. btw

-€ 2,00

€ 14,99 incl. btw

Kenmerken

Voor konijnen? Ja
Voor cavia's? Ja

Meer informatie

Beaphar Anti-Myiasis is een diergeneesmiddel tegen Myiasis (madenziekte) bij konijnen.

Konijnen die last hebben van (chronische) diarree zijn extra gevoelig voor maden. Maar ook wondjes, broeierige en vochtige plekken in de vacht kunnen myiasis tot gevolg hebben. Zeker bij warm weer is het bijna niet te voorkomen dat bromvliegen (groene vliegen) hun eitjes leggen op het konijn. Binnen korte tijd kruipen de maden over en in het achterste van het konijn en eten hem langzaam op, veroorzaken bloedvergiftiging en infecties. Binnen 24 uur kan je konijn overlijden.

Vind je maden op je konijn? Neem dan contact op met de dierenarts! Anti-myiasis is een preventief werkend middel dat helpt madenzoekte te voorkomen. Als je konijn besmet is is het noodzakelijk dat je een bezoek brengt aan de dierenarts voor de juiste behandeling. Er is in dat geval meer nodig dan alleen het doden van de maden om je konijn weer terug in een goede conditie te krijgen!

Spray Anti-Myiasis op de vacht, de eitjes komen niet meer uit en eventueel aanwezige maden worden gedood. Werkingsduur ca. 3 maanden, in de warme voorjaars- en zomermaanden adviseren wij echter om het elke 8 weken te herhalen.

Maak voor behandeling je konijn goed schoon. Verwijder uitwerpselen. Spray rondom de staart van het konijn, met name onder de staart. Vooral in het voorjaar zijn de vliegen het meest actief, begin dus ook op tijd met behandelen.

Werkzame stof: Ivermectine 0,5 mg/ml.
 
Dosering: 15 ml per keer (15x sprayen) per dier.

Inhoud: 75 ml

Reviews (2)

Hanneke
5
16-08-2014
2 ipv 3 maanden

Ik gebruik dit spul elke zomer. Ik hou wel een werkingsduur van 2 maanden aan, omdat ik bij een van mijn konijnen ondanks de spray toch maden vond. Dat was wel aan het eind van de 3 maanden werkingsduur. Voor de zekerheid spray ik nu wat vaker.

Anne van Dalen
5
23-05-2014
Ideaal

Ik ben in het verleden één van mijn konijnen verloren aan een madenaanval. Sindsdien controleer ik mijn konijnen dagelijks, zeker in de zomer. Dagelijks houd ik hun hoektoilet schoon en heb een insectenlamp in het hok hangen. Dit product is echt ideaal om erbij te gebruiken.

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review