+ Toon categorieën

Ananas

Ananasblokjes voor konijnen en cavia's. Een lekker stukje fruit om van te snoepen, met vele goede eigenschappen! Geef fruit wel met mate. 

Meer details

KRU-70025

Nieuw product

Op voorraad

€ 2,95 incl. btw

Meer informatie

Ananas stukjes voor konijnen en cavia's. Ananas versterkt het immuunsysteem, versterkt de botten, helpt gewrichtsproblemen, is goed voor de huid en het gezichtsvermogen, ondersteunt de nieren, bevordert de stofwisseling.

Vroeger werd ananassap geadviseerd bij beginnende verstopping, omdat de enzymen in ananas voedselklonten kunnen oplossen. Tegenwoordig word dat niet meer aangeraden omdat de verse ananas juist gasvorming kan veroorzaken, en konijnen met beginnende verstopping daar erg gevoelig voor zijn. Ananas kan wel gewoon als gezonde lekkernij gegeven worden, maar met mate in verband met de fruitsuikers. Het is dus geen middel om een verstopping te behandelen, dan moet je ananas juist mijden.

Ananas stukjes leveren vitaminen (bevat veel vitamine E) en mineralen zoals zink, jodium en caroteen. Het zijn kleine stukjes/blokjes die makkelijk als beloning of snoepje te geven zijn. Geschikt  voor konijnen, knaagdieren en vogels.

Bevat: Ananas, in blokjes. Dit product bevat sulfiet, minder dan 10 ppm.

Per 100 gram te bestellen, we verpakken het zelf en op bestelling: Bestel je dus 2x dit product, dan krijg je een zakje van 200 gram. Bestel je 3x, dan krijg je één zakje van 300 gram, enz. 

Voedingsadvies: Gedroogd fruit is een aanvullend diervoer. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is maximaal 5 gram, per kg lichaamsgewicht van het konijn, per dag. Als je één konijn hebt dat 1 kg weegt doe je met een 100 grams verpakking kruiden dus ongeveer 20 dagen.

Reviews (2)

Kim
5
19-03-2021
Heerlijke snack

Mijn konijntjes vinden deze lekkernij heerlijk, zodra ik al met het zakje schud komen ze rennend naar me toe. Ik heb zo’n hennepvezelmat en daar verstop ik een paar ananas in; een plezier dat ze hebben om dit eruit te halen!
Soms vind ik de brokjes wel iets te groot (ik heb kleine hollandertjes), maar de stukjes zijn met een schilmesje heel makkelijk te halveren.
Een aanrader!

Peter
5
01-11-2017
Lekker

Ziet er gewoon lekker en smakelijk uit en ze eten het allemaal op tot het laatste brokje

Schrijf een review
Annuleren
Beoordeling:
Naam:
E-mail:
Onderwerpen:
Tekst:
  Schrijf een review