+ Toon categorieën

Minikonijn / Minidwergkonijn

12/24/2013 17:03:33

Oorsprong: Onbekend
Gewicht: 400-1000 gram
Kleuren: Alle mogelijke kleuren, zowel bont als effen.
Karakter: Zeer verschillend. De karakters van minikonijnen / mini dwergkonijnen zijn heel wisselend. Het zijn over het algemeen wel actieve konijnen met een pittig karakter. Maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal zo zijn. Omdat het geen echt ras is, is er geen vast karakter te benoemen voor deze konijnen.
Bijzonderheden: Minikonijnen of minidwergkonijnen zijn geen raskonijnen. De benaming mini konijn of minidwergkonijn wordt vaak door dierenwinkels of slechte fokkers meegegeven aan klein formaat konijnen. Er wordt niet naar een rasstandaard gefokt: alles wordt door elkaar gemengd. Soms zit er angora doorheen en hebben ze een langere vacht en ook hangoren en staande oren zijn mogelijk.


Een mini dwergkonijn / minikonijn als huisdier: Fokkers die konijnen aanbieden als minikonijn zijn vaak vooral bezig met het verdienen van geld. Een serieuze fokker kan ook wel kein formaat konijnen verkopen, maar zal ze nooit minikonijn noemen. De kleinste wel erkende rassen in Nederland Kleurdwergen en Nederlandse Hangoordwergen.

Voor minikonijnen worden prijzen gevraagd van 50-100 euro. Pas goed op, de kans is groot dat je wordt opgelicht en meer betaald dan het konijn waard is. De kans is ook groot dat jouw konijn niet bij een goede fokker vandaan komt, wat het risico op gezondheidsprobemen groter maakt. Sommige fokkers halen de jonge konijntjes te snel bij de moeder weg, omdat ze dan kleiner zijn wat de geloofwaardigheid van een minikonijn versterkt. Te vroeg bij de moeder weggaan kan echter gedrags- en gezondheidsprobemen veroorzaken. Ons advies is om geen minikonijn of minidwergkonijn te kopen, maar verder te zoeken naar een serieuze fokker die Kleurdwergen of Nederlandse Hangoor dwergen fokt.

 

- helaas hebben wij nog geen foto van konijnen die verkocht zijn als mini. Heb jij een foto die wij mogen gebruiken? email deze dan naar info@bunnbunch.nl -

Geplaatst in konijnenrassen Door  
Labels:
raskonijn