+ Toon categorieën

Konijnenras Tan

12/20/2013 15:22:06

Oorsprong: Engeland, het eerste Tan konijn werd aangetroffen op een weiland waar verschillende konijnenrassen liepen. Later zijn er ook enkele Belgische hazen doorgekruist om de gele buikkleur roodachtig te maken.


Gewicht: tussen 2 en 3 kilo


Kleuren:Zwart, blauw en bruin, met een Tan kleur op de buik, rond de ogen, neusgaten, onderkant van de kaak, en de binnen en achterkanten van de poten. Ook op de pootjes komt de Tan-kleur voor.

Karakter: Konijnen zijn niet op karakter gefokt, maar op formaat (vleeskonijnen) of uiterlijk (tentoonstellingdieren). Daardoor zijn er eigenlijk nauwelijks rasspecifieke karakters te onderscheiden. Bij elk ras heb je rustige, mensgerichte konijntjes, maar ook de pittige, energieke dieren. Dat verschilt echter per individu, niet per ras. .


Bijzonderheden:  geen


Een Tan als huisdier: Tans worden zo af en toe wel als huisdier gehouden omdat ze toch wel een bijzondere aftekening hebben. Ze zijn prima geschikt als gezelschapskonijn. Het is een middenmaat konijn, wat over het algemeen weinig gezondheidsklachten met zich mee brengt, in ieder geval niet rasspecifiek. 

Geplaatst in konijnenrassen Door