Oorsprong: Ontstaan in Duitsland, gefokt door twee fokkers uit Dippolswalde en Hohndorf. Ontstaan uit Roodoog Pooltjes, rasloze konijnen, Hollanders en Witte Weners.
Gewicht: Maximaal 1 kilo
Kleuren: Pigmentloos, spierwit met blauwe ogen
Karakter: Vaak net wat levendiger dan de pooltjes met rode ogen.
Bijzonderheden: De oren van een pooltje zijn gemiddeld maar 5 centimeter lang.
Medisch: Bij blauwoog pooltjes kan erfelijke epilepsie voorkomen. Dit is een ernstige aandoening die de levensduur van het konijn verkort.  Bij pooltjes komen helaas heel wat erfelijke aandoeningen voor zoals gebitsproblemen door een te kleine schedel, olifantstanden doordat de bovenkaak langer is dan de onderkaak en de dwergfactor. In een nest dwergkonijntjes, zoals pooltjes heeft 25% een dubbel gen voor de dwerggroei, deze konijntjes zijn zo klein dat ze niet levensvatbaar zijn en binnen enkele dagen dood gaan.   Ook komen verminderde vruchtbaarheid  en geboorteproblemen vaker voor bij pooltjes, omdat het bekken soms te klein is om de jongen door te laten. 
Een Pool blauwoog als huisdier: Het zijn klein formaat konijntjes, maar Blauwoog pooltjes hebben wel een pittig karakter. Bij sommige konijnen van dit ras komt agressie voor. Laat je daarom goed informeren en zoek een betrouwbare fokker voor je tot aanschaf overgaat. Blauwoog pooltjes zijn wat minder geschikt voor kleine kinderen.