Oorsprong: Nederland / Duitsland
Gewicht: 800 - 2000 gram
Kleuren: Allerlei, zowel bont als effen
Karakter: Zeer verschillend.
Bijzonderheden: Loffelohr is geen ras. Loffelorh is Duits voor Lepeloor maar het is ook geen erkend ras in Duitsland. Meestal wordt deze benaming gebruikt voor klein formaat konijnen met staande oortjes.


Een Loffelohr als huisdier: Pas op met het kopen van een konijn dat aangeboden wordt als loffelohr. Het is een behaming die in en hip is. Het is een benaming die gebruikt wordt in dierenwinkels en door fokkers die uit zijn op geld. Je komt ze ook regelmatig tegen in advertenties op marktplaats. Ze verkopen hangoordwergkonijntjes met een zomaar bedachte benaming die eigenlijk nergens op slaat, verkopen ze als bijzonder en vragen er gelijk 50-100 euro voor. Vaak is de fok vooral gericht op het verdienen van geld en niet op konijnenwelzijn. Houd dit niet in stand en koop geen Loffelohr konijn.

Ben je op zoek naar een leuk klein formaat konijn met staande oortjes, kijk dan eens naar een kleurdwerg. Of ga naar een konijnenopvang, daar zitten ook veel (ook jonge!) kein formaat konijntjes te wachten op een nieuw baasje.

 

 

- helaas hebben wij nog geen foto van dit ras. Heb jij een foto die wij mogen gebruiken? email deze dan naar info@bunnbunch.nl -