Oorsprong: Nederland / Duitsland


Gewicht: 800 - 2000 gram


Kleuren: Allerlei, zowel bont als effen

Karakter: Zeer verschillend. Klein formaat konijnen zoals deze kunnen behoorlijk energiek en pittig zijn van karakter, ook wel eens omschreven als "temperamentvol".  Er kan echter per individu sterk verschil in zitten. Konijnen zijn niet op karakter gefokt, maar op formaat (vleeskonijnen) of uiterlijk (vacht of tentoonstellingdieren). Daardoor zijn er eigenlijk nauwelijks rasspecifieke karakters te onderscheiden. Bij elk ras heb je rustige, mensgerichte konijntjes, maar ook de pittige, energieke dieren. Dat verschilt echter per individu, niet per ras.


Bijzonderheden: Loffelohr is geen ras. Loffelorh is Duits voor Lepeloor maar het is ook geen erkend ras in Duitsland. Meestal wordt deze benaming gebruikt voor klein formaat konijnen met staande oortjes.


Een Loffelohr als huisdier: Pas op met het kopen van een konijn dat aangeboden wordt als loffelohr. Het is een behaming die in en hip is. Het is een benaming die gebruikt wordt in dierenwinkels en door fokkers die uit zijn op geld. Je komt ze ook regelmatig tegen in advertenties op marktplaats. Ze verkopen hangoordwergkonijntjes met een zomaar bedachte benaming die eigenlijk nergens op slaat, verkopen ze als bijzonder en vragen er gelijk 50-100 euro voor. Vaak is de fok vooral gericht op het verdienen van geld en niet op konijnenwelzijn. Houd dit niet in stand en koop geen Loffelohr konijn.

Ben je op zoek naar een leuk klein formaat konijn met staande oortjes, kijk dan eens naar een kleurdwerg. Of ga naar een konijnenopvang, daar zitten ook veel (ook jonge!) kein formaat konijntjes te wachten op een nieuw baasje.

 

 

- helaas hebben wij nog geen foto van dit ras. Heb jij een foto die wij mogen gebruiken? email deze dan naar info@bunnbunch.nl -