Oorsprong: Engeland, ontstaan uit kleine konijntjes uit Belgie van verschillende rassen en een konijnenras uit Frankrijk genaamd Lapin de Nicard.
Gewicht: tussen 0,7 en 1,5 kilo.
Kleuren: Vrijwel alle bekende konijnenkleuren.
Karakter: Levendig, elegante bouw, erg populair als gezelschapsdier in Engeland en de VS.
Bijzonderheden: Dit ras is nog niet erg bekend in Nederland. Ze worden op het moment vooral als showkonijn gehouden en gefokt, nog niet veel als huisdier.
Medisch: Bij dwergkonijnen, zoals haasdwergen, komen helaas heel wat erfelijke aandoeningen voor zoals gebitsproblemen door een te kleine schedel, olifantstanden doordat de bovenkaak langer is dan de onderkaak en de dwergfactor. In een nest dwergkonijnen heeft 25% een dubbel gen voor de dwerggroei, deze konijntjes zijn zo klein dat ze niet levensvatbaar zijn en binnen enkele dagen dood gaan.  Ook komen verminderde vruchtbaarheid  en geboorteproblemen vaker voor bij kleurdwergen, omdat het bekken soms te klein is om de jongen door te laten. 
Een Haasdwerg als huisdier: het zijn over het algemeen lieve konijnen, maar zo af en toe zit er eentje tussen die wat bijterig is. Besteed dus voldoende tijd en aandacht aan de opvoeding om dit te voorkomen, en haal je konijn bij een betrouwbare fokker. Als je deze konijntjes los in de tuin laat zul je zien hoe snel ze zijn! Doe dit dus niet voor ze tam genoeg zijn om ze te vangen, als je er achteraan moet jagen, zijn ze sneller dan jou!