Oorsprong: Frankrijk, ontstaan uit Engelse Hangoren en landkonijnen
Gewicht: 4,5 tot 6 kilo
Kleuren: Verschillende kleuren en zowel bont als egale vachten.
Karakter: Rustige, goedaardige dieren met een gelijkmatig temperament.
Bijzonderheden: Een makkelijk en aaibaar ras. Dit ras was ontwikkeld als vleesras, en jonge konijnen zijn daardoor ook ontzettend snel volgroeid. Pas na 4 weken beginnen de oren van deze hangoren te hangen, daarvoor hebben ze staande oren.
Medisch: Grote konijnen zijn extra gevoelig voor zere hakjes (pododermatitis) en voor gewrichtsaandoeningen. Verder komen bij Franse Hangoren vaak oogaandoeningen voor, zoals entropion. Dat houd in dat de oogleden naar binnen krullen en voor chronische oogproblemen zorgen, irritaties, ontstekingen, in sommige gevallen zelfs voor beschadiging van het hoornvlies. In een aantal gevallen is dit met een operatie wel te verhelpen.   
Een Franse Hangoor als huisdier:
Een Franse hangoor houd, net als de meeste konijnen, niet van optillen. Aandacht en knuffelen vinden ze wel heerlijk, maar optillen hebben ze liever gewoon niet. Nou is het ook niet altijd makkelijk om zo een groot konijn op te tillen, zeker niet voor een kind. Franse hangoren worden niet erg oud. Een leeftijd van 8 jaar is wel het maximum. Franse Hangoren hebben gevoelige darmen, zeker als ze nog klein zijn. Pas daarom op met overschakelen op ander voer.