Oorsprong: Frankrijk, ontstaan toen men een parkje ontdekte waar half verwilderde rasloze konijnen en driekleurige Hollanders gehouden werden. Men vond de kleuren van deze dieren zo apart dat er een ras aan vast is gelegd.
Gewicht: tussen de 2,5 en 4 kilo.
Kleuren: Tweekleurige konijnen die in vier verschillende kleurstellingen voorkomen. Een kleur is altijd geel tot geelrood en de andere kleur kan zwart, bruin (havana), blauw of lilac zijn.
Karakter: Levendige konijnen met een vriendelijk karakter. Niet zo in trek als huisdier door hun onbekendheid, gewicht en grootte.
Bijzonderheden: In de VS heet dit konijn geen Japanese meer maar Harlequin (Harlekijn). Dit is veranderd als gevolg van de gebeurtenissen tijdens de 2e wereldoorlog.
Een Japanner als huisdier: Japanners zijn levendige en vriendelijke konijnen. In Nederland zijn ze niet echt bekend als huisdier, in Amerika worden ze vaker als huisdier gehouden, omdat men de vacht en tekening van dit konijn erg leuk vind. In Nederland zie je de vachtkleur wel vaak bij "dierenwinkelkonijntjes". Dit zijn echter geen raszuivere dieren en komen in alle soorten en maten voor.