Ga naar inhoud

Oorwormen


Lucie

Aanbevolen berichten

Hey,

 

Ik denk dat dit een veel gestelde vraag is maar vind het nergens terug:

Wat te doen tegen oorwormen?

 

Ik heb een hok dat buiten staat maar in ieder gaatje en spleetje zitten wel oorwormen. Oorwormen doen denk ik wel niets naar konijn maar zijn toch niet zo aangenaam om te zien. 

 

Ik gebruik detol met water maar dit werkt ook niet echt.

Heeft iemand nog tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

23 uren geleden, Evee zei:

Je hoeft ze niet te bestrijden. Ze kunnen geen kwaad en eten zelfs kleine insecten, en die wil je juist liever weg hebben. Lekker laten zitten dus 😄

 

Zo had ik nog niet nagedacht😁 

Toch vind ik het nog steeds een beetje een vieze gedachte  om zo te zien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Knop omzetten, onbekend maakt onbemind, vrees ik. De beestjes waarderen voor wat ze zijn: onschadelijk voor de konijnen en jezelf en handige allesetertjes. Waarom zouden ze "vies" zijn? Onder mensenschoenen zit vast veel meer viezigheid dan onder die rappe minivoetjes van oorwormen. Als je ze écht weg wilt hebben dan kun je vochtige doeken neerleggen of een omgekeerd potje/emmertje met een beetje vochtige losgeschudde grond of compostbladeren erin met een stokje eronder zodat de beestjes onder de rand door kunnen en ze dan te verhuizen naar een andere locatie. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, JokeC zei:

Knop omzetten, onbekend maakt onbemind, vrees ik.

Even off topic. Vegetariers niet verder lezen. Wij gingen een keer met een groepsreis mee en in Frankrijk kregen we kip te eten maar was het wel kip? We vroegen het aan de ober en die wapperde met zijn armen en zei: kwak, kwak, kwak. Het was dus eend. Eén zei er: nu zitten we Kwik, Kwek en Kwak op te eten. Velen lieten de eend liggen.

Haha eerst aten ze met smaak en toen was het ineens niet lekker meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .