Ga naar inhoud

Namu & Finn


Evee

Aanbevolen berichten

Hij is er!

 

IMG_20230704_164150.jpg

 

Gisteren zijn we Finn gaan halen. De wekker ging om half 5, en mijn man zijn dienst de avond er voor was uitgelopen, dus hij was pas om 2 uur thuis 😅 Wat rust en slaap betreft begonnen we dus al op -1. Een flinke ronde met Namu gedaan en toen in de bus gestapt. De fokker is een eind bij ons vandaan en er waren heel wat files. Uiteindelijk hebben we er 4 uur over gedaan om er te komen.

 

Even een bakje koffie gedaan, de papieren in orde gemaakt, en toen Finn en Namu laten kennismaken. Dat ging gewoon goed. De fokkers vonden het ook heel leuk om Namu weer terug te zien, zij komt ook bij hun vandaan. De honden vonden het beiden wat spannend en onwennig, maar het ging gewoon prima. Lekker wat gespeeld op het grasveld.

Finn weegt al 9 kilo en heeft veel pluizig haar. Zijn oortjes staan nog niet, reutjes zijn daar vaak wat later mee. Hij heeft dus echt nog van die flappers. Na de kennismaking zijn we gaan rijden. Het eerste stuk reed mijn man en had ik Finn op schoot en naast mij stond een kattenmand (die eigenlijk al echt aan de kleine kant was haha, het paste net). We willen dat hij de buskennel leuk gaat vinden, dus we hebben hem niet de rit opgesloten daarin maar voorin bij ons laten zitten. De fokker waarschuwde ons dat zijn zusje, die al eerder opgehaald was, heel de rit naar het nieuwe adres oorverdovend had zitten krijsen. We waren dus op het ergste voorbereid, maar hij liet zijn goede kant zien. Hij heeft het autoraampje "schoongemaakt", over mijn schouder naar Namu zitten kijken en viel na een tijdje lekker in slaap. Na een uur of 2 zijn we gestopt om van chauffeur te wisselen en hebben we hem even op wat gras gezet, daar plaste en poepte hij, waarna hij in de bus weer verder is gaan slapen. Echt zo schattig 🥰 Namu was toen al gesloopt van alles, dus die sliep gewoon lekker in haar buskenneltje. 

 

Thuis ben ik in huis gegaan met Finn, het was voor hem ook etenstijd. Mijn man is een ronde met Namu gaan lopen. Daarna zijn we met ze in de tuin gaan zitten. Namu op dat punt nog wel aangelijnd, hoewel het gewoon goed ging. Op een gegeven moment was Namu wel echt overprikkeld en ging ze rennen en druk doen, en liep Finn daarbij omver, die een enorme drama queen is en dus piepte alsof er een ramp zich voldeed 😂

Daarna naar binnen en toen zijn Finn, Namu en mijn man in slaap gevallen. Ik had Namu toen even in haar kenneltje gedaan, wat ze wel fijn leek te vinden, ook omdat zij dan ook  rust heeft van Finn. Finn vond het kenneltje nog nog niets, dus voor hem bouwen we dat de komende tijd rustig op. Tot nu toe krijgt hij zijn eten er in en liggen de speeltjes met geur van zijn eerste thuis er in. 

Hij heeft Luna ook al ontmoet, maar volgens mij was hij nog een beetje overdonderd, hij zat een beetje oepig terwijl Luna hem besnnuffelde, en dat was het. 

 

Omdat mijn man vandaag nog een dagje moet werken heb ik de nacht beneden bij de honden geslapen. Beide los in huis. Het ging goed, ik had de wekker om 12 uur en om 3 uur gezet. Finn was wel elke keer heel erg wakker en druk als ik hem buiten had gelaten, dus dan zit je weer een uur op en moet je nog een keer met hem naar buiten. Maar hij heeft netjes buiten geplast een aantal keer. Hij heeft wel 2x in huis gepoept vannacht. De eerste keer zag ik het wel aankomen, hij snuffelde wat, dus ik snel naar de deur, maar hij ging eerst nog zitten poepen voor hij naar de deur kwam. De tweede keer was ergens tussen 3 en 5 en toen heb ik er volledig doorheen geslapen en niets gemerkt. Op dit soort momenten ben ik blij dat we gewoon een tegelvloer hebben in huis die goed te poetsen is. 

Hij is wel wat brutaler aan het worden naar Namu toe, hij durft wel 😉 Namu heeft vooral op de bank geslapen omdat Finn haar dan met rust liet. Behalve als haar staartje over de rand hing, want dan beet hij daar in 😄 

 

Vanochtend heb ik even met Namu gewandeld terwijl mijn man op Finn paste, en nu is hij naar zijn werk en zijn wij thuis. Beide honden slapen nu.  Verder niet al te veel op de planning voor vandaag, het kan zijn dat er nog iemand een bestelling komt ophalen, maar verder een rustige dag om een beetje te wennen aan alles.  Een kort ritje in de bus naar de loods en daar wat rondsnuffelen is al beleving genoeg verwacht ik.  Komende nacht kan ik lekker in bed slapen zonder er uit te hoeven, dan wisselen we het. We zien wel hoe lang het nodig is, voor de zindelijkheid verwacht ik dat we de komende nachten toch wel in ieder geval 2x er uit zullen moeten voor hem. 

 

Hij is wel compleet anders dan Namu. De fokker zei het ook al, dat ze bij het nest van Namu last hadden van corona. Minder bezoek, minder uitstapjes. Wel gewoon dierenarts en dat soort dingen, maar er was minder en mensen waren voorzichtiger. Dat die hondjes allemaal meer hebben moeten wennen aan het wat drukkere dorps & stadsleven bij de nieuwe baasjes. Finn is al mee geweest op uitstapjes, zoals naar een paarden evenement, ze hebben veel bezoek gehad, het was ook een klein nestje waardoor ze meer individuele aandacht kregen en meer op stap konden gaan. En ik denk dat het voor hem ook scheelt dat hij niet de enige hond is bij ons. 

 

 • Vind ik leuk 10
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren overdag ging echt heel goed. Ze spelen leuk, geen ongelukjes.

 

Eind van de ochtend heb ik een mini stukje in de straat gelopen,  15 meter naar de buren, die niet thuis waren. Er was wel een blaffende teckel een eindje verder, ook spannend natuurlijk.

s avonds hebben we een stukje in de bus geoefend, ritje van 5 min, en gewandeld met beide honden samen bij een bosje in de buurt. Toen we terug bij huis uit de bus stapten waren de buren er wel (zijn vrienden en onze konijnenoppas) dus heeft hij nog even met hun kennis gemaakt. Hij was lekker enthousiast en open in de ontmoeting, terwijl hij toch wat moe was. Heel anders dan Namu was in dat soort ontmoetingen, die was heel onzeker.

 

Vannacht heeft mijn man erbij geslapen en de honden in de benches gehad. Het eerste uur was "finnie" het er niet mee eens, maar uiteindelijk ging het prima. Mijn man is er 6x uit geweest, geen ongelukjes in huis gehad. Nu ligt mijn man weer even op bed te slapen en heb ik de oppas weer. Finn probeert de hele tijd bij Namu te drinken, hij is echt een piranha met zijn scherpe tandjes. Ik vind dat ze hem ver laat gaan eigenlijk 😅 Namu doet het ook echt super. 

Terwijl ik dit typ kruipt ze echter in haar "safe spot" buiten bereik van Finn, tussen de banken in 🤣

 • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben nu in de loods bestellingen aan het inpakken en ik heb Namu meegenomen, die ligt helemaal knock-out in de bus te slapen nu 😄 Finn ligt te slapen thuis, mijn man was weer wakker en heeft de puppy oppas nu.

 

Vanmiddag gaan we eventjes naar het werk van mijn man toe met de honden. Verder doen we lekker rustig aan en proberen we in een ritme te komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zusje heeft wat meer wit, meer een streep dan een stip. Zij heet nu Jenna en woont in Friesland, andere kant van het land dus 😅  

 

Om even in Bunnybunch thema te blijven, de konijnen ontmoeten 🙂

Screenshot_20230706_172745_Gallery.jpg

 • Vind ik leuk 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is zo open en ontspannen, heerlijke pup! En hij is zo fluffy en houd van knuffelen en kusjes geven ( al heeft hij nog wel scherpe tandjes die hij ook gebruikt 😂). 

 

Gistermiddag zijn we eventjes naar het werk van mijn man geweest en is hij daar overladen met knuffels. De honden geleider vond hem wel te eigenwijs om politiehond te worden, maar iedereen was er over uit dat hij best knuffelhond op het bureau kon worden 😉

De dieren politieagente wilde hem wel mee tijdens de werkdag 😄

 

Daarna flink geslapen en savonds  eventjes op het strand geweest. We hebben hem gedragen naar het strand en hem daar wat laten scharrelen in het zand en bij een geul met water, dus nog niet bij de golven. 

 

Eerst vond hij het gek aan zijn pootjes, maar grote zus leek het leuk te vinden dus dappere Finn ging gewoon mee. De zandheuvels aan de rand van de waterplas op komen kostte wat meer moeite 🤣

Na 10 minuutjes weer terug naar huis gegaan. 

 

De nacht ging best goed, hij is al meer aan de bench gewend. Vannacht er 4x uit geweest. 

 

Namu is nu naar pension, we hebben vandaag een bruiloft. Finn mag mee.  Of als het niet gaat, naar een oppas in het dorp ( om de een of andere reden melden mensen zich daar spontaan voor aan 😉)

 

IMG_20230707_083013.jpg

 

IMG_20230707_084443.jpg

 

 

zijn rechteroortje lijkt af en toe al wat te willen staan ook 🙂

 

Hij is zo makkelijk dat we wel waken ook niet te veel te doen en wel echt na een socialisatie moment echt meerdere uren rust te pakken. Als het te veel is, heeft hij moeite om in die rustmodus te komen en is hij wat druk, vooral naar Namu. Zij zoekt dan als ze het beu is een plekje weg van hem, waarna hij ook wel, na wat te knagen op iets, in slaap valt.

 

 

 

 

 • Vind ik leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren was Namu een dagje naar pension. Vrienden van ons trouwden. Finn mocht mee. We hadden een strikje met tie wraps aan zijn halsbandje gedaan en de kleine charmeur had genoeg aandacht.

 

Hij heeft het super goed gedaan. Het was een boeren bruiloft en er was echt goed rekening mee gehouden dat we schaduwplekken en water en alles wat nodig was hadden. Naast Finn waren er nog 2 hondjes, waarvsn één hulphond. 

We konden wat rustiger en in de schaduw zitten en hij heeft afgewisseld wat ontdek momenten gehad, maar ook gewoon lekker geslapen, moe van de indrukken. 

 

Autorijden is nog niet top, dat vind hij niet leuk. We proberen het zo kort mogelijk te houden en naar leuke plekken.

 

Namu is nu ook weer thuis van het hondenresort. Beide honden liggen weer rustig in huis bij te slapen. Vandaag geen activiteiten op de planning maar rust. 

 

Afgelopen nacht weer 4 x er uit gemoeten, we slapen niet meer bij hem. Mijn man is de 1e 2x er uit gegaan, ik de laatste 2x. Een beetje verdelen dus zodat we beide wel wat uurtjes slaap kunnen pakken. Hij gaat piepen als hij moet plassen, wat op zich natuurlijk al heel netjes is. 

 

IMG_20230708_110922.jpg

 • Vind ik leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zaterdag was het erg warm en hebben we een rustig dagje gehad. Lekker in huis en tuin de dag doorgebracht. Veel geslapen overdag en 2x een klein stukje gewandeld in het dorp, of eigenlijk in de straat 😅. Finn heeft kennisgemaakt met de hond van de buren, Aika. Aika en Namu zijn goede vriendinnen en dezelfde leeftijd. Eerst was Namu een beetje beschermend voor Finn, ze ging echt tussen hun in staan. Niet onvriendelijk, maar ze schermde Finn echt eerst even af. Maar Aika was lief en rustig, en Finn was dapper genoeg om van achter Namu tevoorschijn te komen en kennis te maken. 

 

Zondagochtend zijn we naar de bedrijfsloods geweest om wat in te pakken en even te kijken hoe het gaat. Mijn man heeft deze week dagdiensten en dus zit ik met beide honden & mijn werk in de loods. Gelukkig ging het best goed en lukte het de pakjes van het weekend in te pakken. Het is wel fijn dat de eerste keer één iemand kan inpakken en één iemand tijd heeft voor de pup.  Na de middag kwam mijn zus met man en nichtjes op bezoek. Mijn familie is bang van honden, dus dat is altijd wel een dingetje, maar ze durfden Finn wel te aaien. Volgende week mag hij mee naar het verjaardagsfeest van mijn nichtje. 's avonds zijn we nog eventjes naar een klein strandje aan het veerse meer gegaan. Finn loopt ook gewoon het water in en spettert lekker rond. Zo diep als Namu gaat hij nog niet, maar dat hoeft ook niet. Pootjebaden is prima. 

 

Vanochtend is mijn man met Namu door het dorp gaan lopen, daarna naar zijn werk vertrokken. Ik heb met Finn in de straat gelopen. Bij de vrachtwagen van de supermarkt gekeken (interessant, al die geluidjes en bewegende dingen, totaal niet eng) en op de weg terug kwam buurhondje Aika net naar buiten. Dit keer ook ons buurjongetje, nou, die is fan 😂 Finn vind dat prima en liet zich lekker omarmen en knuffelen. Finn heeft met blafjes en speluitdagingen de buurhond verleid tot een potje stoeien 😂

 

Daarna twee goed moe gemaakte hondjes in de bus gedaan en op naar de loods. Dat is een stukje autorijden van 3 minuten, dus mooi om daar aan te wennen.

Mijn man moet vandaag gewoon werken, dus ik heb oppas op beide hondjes. Ik heb Namu maar gewoon in de bus gelaten bij de loods, die viel heerlijk rustig in slaap. Het was gelukkig niet te warm. Zij heeft duidelijk met regelmaat even een time-out nodig. Finn kan soms wat moeite hebben na een activiteit tot rust te komen. Hij valt haar dan best wel lastig. Finn heb ik in de ren gelaten in de loods. Hij joelde wel wat en krijste wat, hij houd niet zo van opsluiten, of dat nou een kennel in huis of in de bus is, of een ren. Hij kan aardig protest maken. Dus toch even erbij gezeten, maar na 15 minuten sliep hij en kon ik inpakken wat er nog bij gekomen was.  De achterstand is dus weer weggewerkt in de webwinkel en ik probeer deze week elke dag even in de loods in te pakken. Dan kan Finn wennen aan het normale dagritme. Inmiddels ben ik weer thuis, waren beide honden best overprikkeld en druk en hebben ze in de tuin met elkaar gestoeid. Soms is het lastig die "uit" knop te vinden bij Finn. Maar gelukkig slapen ze nu allebei 🙂 

 

IMG_20230710_120352.jpg

 

 

 

 • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Elke pup is anders. Waar Namu autorijden prima vond, vind Finn dat niet zo fijn. Hij houd er niet zo van opgesloten te zitten in een ren, bench of wat dan ook. 
Namu was echt vrij snel zindelijk, bij Finn blijft dat nog wel een dingetje, hij heeft al een paar ongelukjes in huis gehad.
Ze slapen wel vaak hetzelfde. En beide zijn slopertjes en knagers. 

 

Vannacht was wel echt verschrikkelijk. Ik vermoed dat Finn misschien niet helemaal fit was van de vaccinaties ofzo. Gisteren zijn we met hem bij de dierenarts geweest voor de check en de prikjes. Omdat Finn zo verschrikkelijk was, ging Namu op een gegeven moment mee joelen... lekker concert dus midden in de nacht. 
Uiteindelijk ben ik op een luchtbed voor de bench van Finn gaan liggen om kwart voor 4. En werd ik even later wakker omdat ik kou had bij mijn rug, dat kwam omdat Namu bij mij was komen liggen en dus op mijn dekbed lag, waardoor ik niet genoeg over had om er onder te kruipen. Ze lag echter zo schattig tegen mij aan, dat ik haar maar gewoon heb laten liggen en uiteindelijk ook wel in slaap viel. 

 

IMG_20230712_085803.jpg

 • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Elke hond vraagt aanpassing,  tijd en energie. De ene pup is makkelijker dan de andere. Finn is een stuk normaler dan Namu hoor,  maar elke pup heeft dingen die wat moeilijker gaan.

 

Namu was heel onzeker en angstig. Dat maakt socialiseren ook lastig. Finn is open en avontuurlijk. Dat is zoveel handiger. Toch moet je hem nog wel beschermen. Als ik een onopgevoedde hond zie, til ik hem op en loop ik weg. Daar zijn we nog niet aan toe. Stapje voor stapje eerst eens wat stabiele hondjes leren kennen. 

 

Ik probeer elke dag wat nieuwe dingen te wennen voor Finn.  Maar waar Namu een bloempot op een stoep al doodeng vond, geeft Finn niet eens om de wagen die de glasbak bij de supermarkt komt legen 😂

 

Vanochtend heb ik voor het eerst beide hondjes tegelijk uitgelaten. Helemaal naar de hoek van de straat en terug 🤣 We kwamen Aika en Bumper (goed opgevoedde jack russel) tegen. Dus even een positief momentje met twee (of eigenlijk vier) hondjes tegelijk. 

 

Nu zit ik in de loods naast de ren te wachten tot Finn slaapt, zodat ik kan inpakken. Namu ligt al in coma in de bus, blij dat ze ook even rust heeft van hem (alle deuren van de bus zijn open hoor). 

 

 • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, Evee zei:

Elke hond vraagt aanpassing,  tijd en energie. De ene pup is makkelijker dan de andere. Finn is een stuk normaler dan Namu hoor,  maar elke pup heeft dingen die wat moeilijker gaan.

 

 

Ja, dat weet ik en ik bedoelde ook niet dat Finn moelijk is ofzo. Maar mijn man is er zo eentje die bij puppys zwijmelt, maar zelf niet zo actief is. Dus bij regen zou ik moeten gaan lopen en op dagen dat hij moe is ook. En hij kan ook niet zo goed tegen slaapgebrek en slaapt het liefst 9 uur, dus ik zou er dan 4x per nacht uit moeten, maar goed, ik slaap het liefst 6 uur. En dan zou ik dus ook alles moeten uitzoeken en regelen, want daar is hij ook niet zo van. Dus hij vond het ook een verrassing dat je zo vaak eruit moet met een pup, terwijl ik weet dat mijn vriendin in het begin ook wel elke 2 uur eruit ging voor het plassen met haar pup. Gelukkig weet hij zelf ook wel dat het geen haalbare kaart is, dus dan zegt hij altijd: ik zou geen hond kunnen hebben. En hij heeft heel veel andere leuke kwaliteiten, dus daar vangt hij weer op wat ik niet zo leuk vind of niet zo goed kan. Maar elke keer als hij een puppy ziet, smelt hij toch weer 😄

 

Zo fijn dat het al zo goed gaat met Finn. Wat leuk dat hij buiten alles gewoon leuk vindt. ❤️ Positieve interactie.

aangepast door bunnyempress
Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de zindelijkheid lijkt het de goede kant op te gaan, gisterochtend was het laatste ongelukje (toen lagen ze te slapen, moest ik even naar het toilet, kom ik terug, was hij wakker geworden en had hij op de vloer geplast... zucht) maar goed, sindsdien gaat dat goed.

 

Gisteravond zijn we weer naar het strand geweest, dit keer ook echt aan de vloedlijn. Finn gaf niets om golven of water, alles is prima .Het waaide wel heel hard, af en toe had hij wat moeite overeind te blijven 😄

 

Afgelopen nacht ging gelukkig een stuk beter! Voor mij helemaal, want mijn man had puppydienst, ik lag dus gewoon even een nacht heerlijk te slapen. En daar was ik aan toe 🤣

 

Komende nacht is het mijn beurt weer, mijn man heeft morgen wat toetsen en wil dan toch iets fitter zijn. Ik heb voor de webwinkel mijn ouders gevraagd te komen helpen, zij helpen met cadeausetjes, verrassingszakjes en dat soort dingen maken en het is wel fijn dat ik ook eventjes naar een grasveldje kan als het nodig is, terwijl mijn ouders er zijn. Op vrijdag heb ik afhaal tijden, morgen van 10-15 dus best lang met een pup die dat nog niet zo leuk vind. 

Finn vind het nog niet echt (= echt niet) leuk in de loods. Maar Namu was nog erger, en die vind het inmiddels ook prima. Het zal dus vast wel goed komen, ik doe mijn best, maar hij krijst er gewoon een uur lang op los, en echt goed voor je concentratie is dat niet 😂

Als we er net zijn zit ik bij hem, spelen we eventjes rustig of doe ik wat brokjes in een kong, dan zit ik bij hem tot hij slaapt. En dan nog 5 minuten om zeker te zijn. Maar ja, hij word af en toe wakker van geluiden, ik ben wel gewoon aan het werk en het is een industrieterrein 😉 En dan zet hij het op een krijsen. Dan kan ik er wel weer bij zitten, maar dat lijkt dan niet nog een keer te werken. Er komt toch een gekrijs uit zo een klein dier.

 

In de auto gaat steeds beter. Voor de langere ritjes die we samen maken zit ik achterin bij hem en dan maakt hij zich wel wat druk, maar is er verder niets aan de hand. Als ik er niet bij kan zitten en/of als het een kort stukje is, dan krijst hij het er op los en knaagt hij op de metalen tralies van de autobench. En dat is een rotgeluid, en maakt dat ik mij zorgen maak om zijn tandjes. Wie knaagt er nou zo hard op metaal dat het krassen maakt? Zelfs de anti-bijtspray lijkt dan niet te helpen, ook geen knaaghoutjes, flosjes die we door de deur vlechten enz, maakt niet genoeg verschil, helaas.

 

Verder is het een leuke, lieve, sociale, vriendelijke pup met echt een heerlijk open en avontuurlijk karakter.

 

Oh en zijn oortjes staan af en toe. Eén deed dat af en toe al, maar vandaag lijken ze voor het eerst echt wel meer te staan.

 

Om even een Namu update te geven ook: zij doet het echt super. Ik ben gewoon trots op haar. Zelfs de kleine rondjes die ik met beide hondjes doe, doet ze helemaal top, ook als kindjes of mensen Finn willen aaien, dan komt zij gewoon rustig naast mij zitten wachten. Ze spelen lief samen, slapen lief bij elkaar - en soms ook echt even niet - het gaat goed met speeltjes delen enz. Ze wassen elkaar. Ze plagen elkaar. Ze raken heel wat energie kwijt met elkaar (vind ik wel lekker).

 

Ook het alleen zijn samen gaat goed, ik laat ze dagelijks een paar keer 5 minuutjes alleen. Voor nu is dat even genoeg, we bouwen het in de toekomst steeds wat verder uit, ook los van elkaar.
 

IMG_20230713_134424.jpg

 • Vind ik leuk 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vannacht ging best goed,  maar 2x er uit. Rond 3 en rond 5 moest hij echt plassen. Rond 6 uur waren beide honden wakker en druk. 

 

Zijn oortjes staan!

 

Vandaag moesten ze best lang mee naar de loods. Vanochtend lekker actief gespeeld, gewandeld en ze laten stoeien.  Even in huis alleen gelaten toen ik om een boodschap ging. En niet al te vroeg naar de loods. 

Daar heeft hij 30 minuten druk gedaan, gepiept en gekrijst, waarna hij in slaap viel net voor mijn ouders kwamen. En die hebben hem bijna alleen maar slapend gezien 😂

Hij werd 1x wakker, toen een wandeling gedaan en hij plaste netjes, daarna even rond laten  rennen in de loods en weer in zijn ren. Toen viel hij weer in slaap. Tot half 3. Toen was hij er klaar mee. Nog een kwartiertje vermaakt bij en in de loods, toen ietsje vroeger weggegaan want Namu vond het ook warm en was het ook beu, en iedereen die besteld had voor afhalen was al langsgeweest. 

 

Ging best goed dus 😄

Tja, als je dan toch in de loods bent dan maar even voor de fotoachtergrond poseren 

 

IMG_20230714_153028.jpg

 • Vind ik leuk 8
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .