Ga naar inhoud

Abces en kaakbot aangetast


kv1983

Aanbevolen berichten

Mijn konijn van 2 heeft in een half jaar tijd 3 kaakabcessen gehad. De laatste x ben ik voor een second opinion naar een andere DA gegaan. Deze was sceptisch omdat ze vond dat zn kaakbot wel ernstig was aangetast (vorige DA vond zijn kaakbot prima..). Ze heeft opnieuw alles schoongemaakt en het gaat nu best goed met hem, hij maakt weer binkies, dat was lang geleden..

 

Heeft iemand ervaring hiermee? Dus niet alleen met abcessen maar ook een aangetast kaakbot? Ik vrees dat er snel weer een abces zal volgen en wederom een kwelling voor hem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb wel ervaring met abcessen (dat is na behandeling gelukkig steeds goed gekomen), niet met een aangetast kaakbot. Ik weet van anderen wel dat het inderdaad slecht nieuws is, zoals Pablo&Lola ook al zei. Is duidelijk wat de oorzaak van de abcessen is? Als dat bv. een kies is, zal die getrokken moeten worden. Evert-Jan de Boer van dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht is een expert op dit gebied. Daar krijgt absoluut een eerlijk en goed advies (niets ten nadele van de dierenartsen waar je al geweest bent overigens, maar bij zo'n serieus probleem bij een relatief jong konijn is advies van een expert meer dan welkom lijkt me).

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er helaas ook ervaring mee en ben er toen mee naar Evert-Jan de Boer gegaan. Helaas heeft mijn konijn het niet gered en is tijdens de narcose overleden, zo erg was de ontsteking. Mijn konijn liep overigens vrolijk rond en maakte binkies, maar at geen hooi en groenten meer. Wel brokken. Hij heeft maanden zo met pijn gelopen terwijl de oorzaak van het niet goed eten niet gevonden werd. Ze zijn echt super taai, dus gooi er alsjeblieft flinke pijnstiller in.

Als het kaakbot aangetast is, wordt het echt een heel lastig verhaal. Ik zou zelf niet meer naar Evert-Jan de Boer gaan hiermee, omdat mijn eigen dierenarts net zo kundig is op dit gebied. Maar dan moet je wel echt een specialist met ervaring hebben, anders zou ik ook adviseren om naar Utrecht te gaan inderdaad. 

Sterkte!

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik weet ergens ook dat dit einde verhaal is, maar hij is zo vrolijk, eet goed, maakt zich schoon en is een stuk actiever dan voor de operatie. Daarvoor was hij een hoopje ellende wat alleen maar in een hoekje zat en nu zie ik hem steeds door mijn tuin heen rennen. Hij is nog nooit zo actief geweest als nu.

 

De DA die ik nu heb ben ik best tevreden over. Ik ben doorverwezen naar haar door een paraveterinair die in een konijnenopvang werkt. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, als het zo'n verschil is met voor de operatie... Ik vind het een lastige omdat ze zo taai zijn, maar ik denk dat je in dat geval er wel voor zou kunnen kiezen om het met een flinke dosis pijnstilling aan te kijken. Als hij gewoon zelf kan eten en binkies doet is daar ook niks mis mee. Je weet alleen niet hoe lang het nog goed gaat natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Hi, toch even een update van mij. Het rammetje is er helemaal bovenop gekomen. Hij is veel levendiger en eet veel meer. Ik voel weleens aan zn kaak om te kijken of het pijn doet, vroeger mocht ik het niet aanraken maar nu zonder problemen. Hij ziet er wel een beetje maf uit, net een opa zonder gebit, ze hebben een flink stuk van zn kaak verwijderd. Al met al ben ik toch blij dat hij is geopereerd. Hopelijk blijft het zo. Mocht het veranderen dan geef ik een update, misschien helpt het anderen.

  • Vind ik leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Bedankt allemaal! We zijn inmiddels een maand verder en zijn kaak ziet er nog steeds goed uit. Hij is van een zielig hummeltje dat altijd stil in een hoekje zat naar een mega actief kroelkonijntje gegaan, heerlijk!

 

Ik ben ook niet eerder een positief verhaal tegen gekomen dus hopelijk helpt dit andere konijnenbaasjes ook, want dit schijnt echt een lastig probleem te zijn bij konijnen.

  • Vind ik leuk 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Kolino sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .