Ga naar inhoud

Gedrag gecastreerde voedster tijdens lente


BasR

Aanbevolen berichten

Goedenavond,

 

Wij hebben een gecastreerde rammelaar (bijna 2,5 jaar oud) en gecastreerde voedster (ong. 2 jaar oud). Is een super lief koppel en liggen samen, samen op avontuur door de kamer, etc.
 

Alleen nu in de lente krijgt de voedster het na 9 uur ‘s avonds toch de lentekriebels in haar kop sinds een week en krijgt ze op momenten na die tijd van die grote kraalogen met strakke blik en wil op de rammelaar rijden. Die pikt dat niet en wordt kwaad, waarop ze zo aanvallend tegenover elkar gaan zitten en gaat hij happen en is het steeds bijna vechten. Tot nu toe zien we het en keer met de handen klappen en is het over en liggen 10 min later weer tegen elkaar aan en elkaar te wassen etc. 
 

Hoe kunnen we het beste hiermee omgaan en is er iets aan te doen (afleren weet ik dat dat niet kan, maar afleiden of ieta dergelijks)? Ben bang dat we het een keer niet zien en dan echt vechten wordt. En hoe lang duurt deze periode ongeveer (lentekriebels)? 
 

Bedankt alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet had verwacht van een koppel wat beide al uit de puberteit is en waarvan beide gecasteerd zijn.

Hoe lang zijn ze al samen? Als het telkens op hetzelfde tijdstip begint, is er dan iets wat haar irriteert?

Is zij normaal de baas of is hij normaal de baas? Als er een machtstrijd opeens gaande is, zou het ook kunnen dat hij onderliggend ziek is, waardoor zij nu de macht wil hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Kolino sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .