Ga naar inhoud

Wat mogen ze eten


Bunnielove

Aanbevolen berichten

Welke kruiden mogen ze allemaal eten? Is er een limiet van hoeveel? 
Welke groenten en fruit mogen ze eten? Is er ergens een juiste lijst terug te vinden? 
is er een limiet bij hun voeding?zou niet willen dat ze buikpijn ofzo krijgen door te veel.. hooi mag heel de dag?

mag vers gras de hele dag? Ik zou per konijn een handje brokjes geven, is dit goed? Mogen ze elke dag brokjes? Ik heb ook veel snoepjes en gedroogde groente en kruiden besteld 🙈 iets van rot verwend worden.. 🙈

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even wat informatielinks voor je:

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/kruiden-voor-konijnen

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi-soorten-voor-konijnen

 

Er zijn nog tal van andere artikelen te vinden, hopelijk heb je hier wat aan 🙂

 

Ik geef mijn konijnen 2 keer per dag brokjes, maar er zijn ook mensen die het in 1 keer geven. Snoepjes geef je er in principe maar 1 van per dag, beetje afhankelijk van de grote. Ik heb van die sticks van selective en die moeten ze delen, ik vind ze te groot om ze ieder een hele te geven.

 

Groente moet je echt opbouwen, ja ze mogelijk dagelijks gras, maar niet van 0 naar een hele hoop. Bouw het rustig op. Konijnenbuiken houden niet van teveel veranderingen. Hooi geef je inderdaad onbeperkt.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De eerste dag geef je alleen hooi.

 

De dag erna ook brokjes, het liefst dezelfde soort die ze gewend zijn. 

 

De eerste week geef je alleen water, hooi en brok. Let op dat ze voldoende hooi eten.  Brokken kun je afwegen als je weet hoe groot ze worden als ze volwassen zijn. 

 

Als de keutels goed zijn en ze voldoende hooi eten, dan pas ga je extra dingen toevoegen. Wacht er gerust een week of 2 mee. Bouw rustig groenvoer op, een soort per keer er bij introduceren. Ook gras wen je aan. Zijn ze al bepaalde soorten gewend? Zo niet, dan echt alle soorten rustig opbouwen.  

Goed opletten dat ze voldoende hooi blijven eten. Dat is ontzettend belangrijk dat ze dat jong al leren. Laten ze blinde darm keutels liggen, is de kans groot dat je te veel brok geeft. 

 

Dus niet gelijk groenvoer geven, tenzij ze dat al aangewend zijn. 

Ook met snoepjes zou ik wachten. Fruit zou ik de eerste weken/maanden ook niet geven. Hoe meer aanvullend voedsel, zoals groenvoer, je geeft, pas dan ook de hoeveelheid brokken aan. Als ze maar voldoende hooi blijven eten. 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen hebben 1 of 2 keer per dag zachte keutels die ze weer opeten, in een soort trosjes, dat heten blindedarm keutels. Bij jonge konijntjes is het in het begin vaak even zoeken naar een goede balans in de voeding en voldoende hooi eten, maar ook dat ze die keutels niet laten liggen. Er zitten namelijk belangrijke voedingsstoffen in die ze nodig hebben. Vaak geven mensen jonge konijnen heel veel brokken en veel snoepjes en lekkers, waardoor ze die keutels laten liggen en niet veel hooi eten. Dat zijn beide dingen waar ze dan op latere leeftijd last van krijgen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .