Ga naar inhoud

Heftig verhaal over onze twee konijnen


Aanbevolen berichten

Hoi Leden ik wil even mijn verhaal kwijt over onze konijnen. Het is een heel erg lang verhaal maar ik wil jullie even meenemen in de stress tijd van september 2022 tot nu het heden van de konijnen van ons.

 

We hebben in September een lief klein leeuwenkop konijntje genomen genaamd Nami waar ik eerst op tegen was tegenover mijn vriendin maar omdat ik een nieuwe tv met speakers en versterkers aanschafde, heeft ze het toch voor elkaar gekregen dat we een deal hadden gesloten dat zij een konijn mocht uitkiezen en uiteindelijk is het onze Nami geworden. Nou zo gezegd zo gedaan we hebben flink geïnvesteerd in spullen en van alles voor der gekocht het was echt een klein snoepie en voor ons was het net een klein hondje hoe ze altijd binkies maakte en kwam aanrennen als ze zag dat we thuis waren of dat we wakker werden🤣 Het kwam zelfs tot het punt dat ze op een gegeven moment nog meer met mij had dan met mijn vriendin dit merkte we omdat ze me vriendin wel is sloeg met der boksende pootjes en mij op mijn neus likte met er kleine tongetje omdat ze altijd stiekem snackies enzo van me kreeg😅

We kregen er toen ze een weekje of 6-8 oud was en hadden echt een hele goede band met elkaar. 

 

Omdat mijn vriendin en ik soms wel is niet thuis waren besloten we om toch een vriendje voor der te zoeken uit het asiel(wat we bij nader inzien eigenlijk niet hadden moeten doen maar daar kom ik later nog op) We lazen namelijk dat het zielig was overal om een konijn alleen te laten terwijl Nami zich eigenlijk prima alleen kon vermaken en niet zielig stil zat maar altijd wel ergens mee bezig was. Nou dus we hadden een vriendje voor der gevonden genaamd Zoro een gecastreerd rammetje uit het Knaagdierencentrum in ijmuiden. Zoro is een schuw lief konijntje dat toen 6 maandjes oud was en Nami was toen 5 maanden oud. Echter Zoro had al wel een behoorlijk verleden we denken namelijk dat ie mishandeld is door de vorige eigenaar want hij is in een schoenendoos in het bos achter gelaten en is eigenlijk tot op heden voor elk geluidje wel bang.

 

Nou de koppeling heeft ongeveer 1 week geduurd en daarna was het succes toen mochten ze bij elkaar. Een aantal weken later is het nog wel is misgegaan dus hebben we opnieuw moeten koppelen omdat Nami wat ouder werd denken we en opnieuw de rangorde bepaald moest worden, maar goed dat was toen ook weer een succes uiteindelijk. Nami haar persoonlijkheid begon heel erg te veranderen merkte we wel na de koppeling. Ze werd ook overal bang voor en begon net als Zoro overal voor te stampen en te grommen en met er pootjes te slaan. 

 

Toen waren ze dus succesvol een koppeltje maar in de tijd erna hebben we meerdere malen gehad dat we bij de dierenarts hebben gezeten, dwang moesten voeden omdat ze niet aten een van de twee of soms zelfs beide. We hebben ze vaak medicijnen voor de misselijkheid of pijnstilling moeten geven omdat ze geslepen tandjes of vastzittende keuteltjes in de buik hadden. En met zoro was dit wel te doen maar met Nami was dit altijd echt drama Nami heeft mij heel vaak flinke diepe krassen met der achterpootjes in mijn armen gezet (zijn nu allemaal littekens)en ging altijd helemaal tekeer op momenten dat we haar moesten dwangvoeden of medicijnen moesten geven. 

 

We wilden Nami ook laten castreren dus de baarmoeder eruit laten halen zodat ze geen ziektes kon krijgen en wat minder agressief was, alleen op het moment dat ze mee ging naar de dierenarts hebben we de afspraak moeten annuleren. Want we kwamen aan en ze had al 12 uur lang niet gegeten, dus toen kon de afspraak niet doorgaan en uiteindelijk is dit verwaterd en is dit niet meer gebeurt. Dit ook vanwege de onkosten die we steeds moesten betalen omdat we constant bij de dierenarts zaten. 

 

Nou dus een tijd brak aan dat het lente werd, ik moest Zoro dwangvoeden want hij at weer niet. Maar op het moment dat ik hem ging dwangvoeden ging die zo tekeer in me handen, dat ie zichzelf zo hard heeft afgezet dat ze achter pootje gebroken was 😣 Dus wij de dierenarts gebeld en we konden daar dezelfde middag nog terrecht. We hebben foto’s laten maken en idd pootje gebroken dus we kregen 3 opties, de eerste was in laten slapen(wat we absoluut niet gingen doen),de tweede keuze was amputeren en de derde keuze was pinnen in het beentje. Alleen dit was wel 3 keer zo duur als amputeren. Dus wij hebben dit met elkaar besproken en zijn uiteindelijk tot de optie amputeren gekomen. Want met de bijkomende kosten van zalf,medicijnen rompertjes,controles,antibiotica kuurtjes ben je zo makkelijk meer dan 1000€ kwijt dus kun je nagaan als we die pinnen optie gedaan hadden. 

De volgende dag is zijn pootje geamputeerd en dat is goed gegaan. We moesten hem elke dag 2 keer novacam geven en we moesten zijn wond insmeren met zalf. Ze moesten vanaf nu af aan ook gescheiden van elkaar(voorlopig) leven totdat zoro ze wond geheeld was. Dus ik heb hekjes tussen het grootte hek in geplaatst zodat het gebied nu 50/50 was voor ieder van het konijn. Maar ze konden elkaar nog wel likken,ruiken en samen tijdens eten zien. 

 

Op een van de vele controles kregen we te horen dat Zoro zijn wond geïnfecteerd was ,dus hij heb meerdere malen een antibiotica kuur gekregen wat ook weer aansloeg op de factuurteller als dat 2-3 keer per week moest. Maar goed dat heb je voor dat beesie over natuurlijk.
Alles verliep dus een beetje zijn gangetje en Zoro ze wond was bijna geheeld. De hechtingen waren eruit gehaald, wel nog insmeren en novacam en pakkie aanhouden,

Maar toen kwam het dus ons Nami vond het wel is nodig om over het hekkie dat we tussen ze in hadden gemaakt te springen. En dat ging 10/20 keer goed tot op een dag dat ik bij haar hokkie aankwam om ze eten te geven, en toen kwam ik erachter dat mevrouw haar pootje er ook heel raar uitzag. Dus ik zo kijken en wat bleek ? Dat mevrouw haar pootje ook gebroken had en een bloednageltje had 🥴 Mijn vriendin en ik konden het haast niet geloven en stonden echt perplex we dachten van hoe kan dit ? Waar halen we het geld vandaan voor een tweede operatie ? Maar goed wij dus naar de dierenarts en idd pootje was ook gebroken… F*ck om het maar zo even te zeggen dacht ik, echt ongelooflijk dit moet ons weer gebeuren. Maar goed we kregen dus weer de 3 zelfde opties als die we voor Zoro kregen en ook hieruit besloten we dat we het pootje lieten amputeren. Dan gingen we het geld maar bij mijn pa lenen want we kunnen niet Zoro wel doen maar Nami niet.

Nou de volgende dag dus Nami was geopereerd alles was goed verlopen, maar toen kwam het moeilijkste natuurlijk we moesten bij nami precies alles gaan doen wat we ook elke dag bij Zoro moesten doen. De wond insmeren,medicijnen geven ,pakkie aan. Gelukkig at ze redelijk snel dus hoefde geen dwangvoeding meer te geven. Nami was echt een felle tante ik zei afentoe tegen mijn vriendin het tis net een kat. Ze heeft zelfs der eigen wond van de operatie open getrokken, waar we op een gegeven moment gaas met tape en zalf over heen hebben moeten leggen. Dit omdat de dierenarts zei dat het geen zin heeft om haar te hechten omdat ze het toch open blijft trekken😅

 

Maar goed dit hebben we weken lang volgehouden met veel discipline geduld en liefde en inmiddels was Zoro ze wond hersteld en meneer mocht eindelijk zijn pakkie uit. Maar omdat Nami natuurlijk nog steeds met der wond zat konden we het hekkie er niet tussen uit gaan halen, pas als zij ook hersteld was. Echter heeft Zoro een paar keer lopen grommen door het hekkie tegen Nami in die tijd en is die vanaf ze huis 2 of 3 keer naar de andere kant toe gesprongen naar het deel van Nami. Nou dit is dus een aantal keer gebeurd maar nu kom ik dus bij mijn punt waarom ik dit hele verhaal met jullie wil delen, waar ik ook mee zit, ik vaak twijfel of ik de juiste keuze heb gemaakt ik zit met mezelf in de knoop.

 

In de hell nacht(want zo noem ik het)van zondag op maandag om 2 uur snachts zag ik Nami in een hoekje uitgestrekt op de grond liggen. Ze kroop piepend/gillend over de grond heen en ze kon niet bewegen. Ik tilde der op en zag dat der staart weg was en ze een bloeddoorlopen oog had, ook bekeek ik der andere pootje en ik zag dat haar andere pootje ook gebroken was 😣 Dus ik roep mijn vriendin die lag te slapen en zeg kom hier er is iets met Nami dus ze rende snel uit bed en ik zeg wat er aan de hand was ze zegt nieeeet(want we weten allebei wat het betekent als der andere pootje ook gebroken was) En tot onze verbazing wie zit er in de tunnel op Nami haar helft ??? Zoro dus ik leg Nami op tafel bij mijn vriendin in de armen, en ik pak zoro heb mezelf moeten beheersen om niet kwaad te worden op het beesie maar heb gezegd hoe kom jij daar nou weer terrecht ? Dus tijdens het oppakken zie ik gewoon Nami’s staart onder hem vandaan vliegen 😣 Dus ik heb hem terug gezet op zijn kant van de kooi en ben toen weer naar Nami gegaan. Die bij mijn vriendin nog steeds lag te piepen en het hartje ging als een gek tekeer en ze lag heel zwaar te ademen. Dus wij de spoed post bellen en toen kregen we voordat we al iemand spraken meteen te horen deze service kost 275€ + de gebruikelijke kosten etc etc dus ga maar rekenen dan zitten we zo weer op 5-600€. Ik zeg al tegen mijn vriendin nah dit kan niet dit kan niet we hebben dat niet en kunnen ook niks meer lenen. Maar ondertussen was onze Nami wel heel erg aan het lijden, je merkte echt aan der dat ze heel veel pijn had. Dus mijn vriendin dan moeten we tot morgen wachten op de dierenarts, en toen heb ik gezegd maar Des dat red ze waarschijnlijk niet eens. Ze heeft pijn nu, er moet nu iets gebeuren dus ik moet het zelf doen 😣 Mijn vriendin zegt nee dat ga je jezelf echt nooit vergeven, en je zal er echt mee gaan zitten. Maar ik zeg ja maar het kan niet anders, het beesie heeft pijn. Ik moet het wel doen we kunnen niet tot morgen wachten want waarschijnlijk overlijd ze al in de nacht dan met veel pijn van tevoren.

 

Ik heb mijn vriendin nog afscheid van Nami laten nemen, die der hand likte want mijn vriendin was aan het huilen. Ik denk dat Nami het al aan voelde komen. Ik heb haar zelf ook gerust proberen te stellen, echter dit lukte niet zo goed. Want ik was eigenlijk altijd de boeman omdat ik haar altijd dwangvoede en medicijnen gaf etc. De relatie was heel erg veranderd met de tijd en daar baal ik van zeker op dat moment. Ik heb haar nog een kus gegeven en een knuffel en een behoorlijke spuit met novacam gegeven zodat ze tenminste niks van de daad voelde, en toen is mijn vriendin naar de auto gegaan terwijl ik der uit der lijden heb verlost 😭 Toen het was gebeurd heb ik nog met haar in me armen gezeten terwijl de tranen van mijn wangen afrolden. Ik heb der daarna bij Zoro neergelegd zodat hij ook weet dat ze er niet meer is. Toen ben ik naar mijn vriendin in de auto gegaan die ondertussen aan het bellen was met haar moeder en toen heb ik verteld dat het klaar was en het was goed.

 

Ik zit nu de laatste dagen toch echt wel met wat vragen, ik voel me depressief op sommige momenten dat ik ons lieve kleine Nami uit haar lijden heb verlost. En ik vraag me af of jullie vinden dat ik het goed heb gedaan ? Sommige mensen die ik spreek die zeggen dat zij het niet gekund hadden alleen dan heb ik zo van ja maar dat weet je niet als je niet in een soort zelfde situatie hebt gestaan en sommige mensen zeggen dat ik het goed heb gedaan, en dat ze precies hetzelfde zouden hebben gedaan want het beesie was aan het lijden. 

Ik hoop gewoon dat ze het nu beter heeft, en dat ze zoveel snoepies kan eten als dat ze zelf wil want daar was ze gek op. Het was echt een beesie met een hele sterke persoonlijkheid. En ik denk ook eerlijk gezegd dat de keuze dat we een vriendje voor haar moesten vinden echt persoonlijk voor iedereen verschillend moet zijn. Dit aangezien ik het idee had dat ze gelukkiger was voordat ze wist dat er überhaupt andere konijnen bestonden 😢

 

Ik snap ook niet zo goed wat er voorgevallen is tussen Zoro en Nami. Ik weet wel dat ze elkaar om de beurt wel is kaal probeerde te plukken, maar dan ook afentoe de beste maatjes waren die naast elkaar lagen te knuffelen. Nami zou best wel is over het hekkie heen hebben geprobeerd te springen omdat ze bang was voor Zoro die op haar liep te jagen. En vandaar dat ze der andere pootje ook gebroken had en een bloeddoorlopen oog had. We zullen het waarschijnlijk nooit weten ☹️Voor Zoro zorgen we nu goed ik probeer veel met hem te praten en neem het hem niet kwalijk echter missen mijn vriendin en ik Nami wel heel erg ze was ons eerste kleine poepie die we van baby af aan opgevoed hebben. Dus om haar op zo een manier van het leven te nemen is best wel naar ookal heeft ze er niks van gevoeld 🥺

 

We hebben afscheid van Nami genomen en wouden er eerst begraven met een bloemetje haar favoriete speeltje en haar lievelingsnoepjes en hooi. Echter hebben we toch besloten om een individuele crematie van het beesie te laten doen zodat we haar as in een urn terug krijgen en dat altijd bij ons kunnen blijven houden. 
 

Dankjewel voor het lezen als je het tot hier gehaald hebt want ik snap het dat mijn verhaal erg lang is🙏

60F6B198-E453-416B-BF67-36B205584C4F.jpeg

aangepast door Ssjmonkeydbankai
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het hele verhaal gelezen, wat een drama voor jullie en de konijnen. 

Ik kan wel wat mogelijke oorzaken bedenken voor alle dingen die gebeurd zijn, maar misschien zit je er helemaal niet op te wachten. Het is nu zo gelopen en je krijgt Nami helaas niet meer terug. 

Ik denk wel dat je de goede keuze hebt gemaakt door haar uit haar lijden te verlossen. Een spuitje bij de dierenarts zou natuurlijk fijner zijn geweest, maar beter dit dan langer lijden (vind ik persoonlijk, al zou ik het waarschijnlijk zelf niet kunnen doen).

 

Ik vraag me vooral af, na dit hele verhaal, hoe kunnen wij je helpen? Wat zijn je vragen? Wat gaat er nu met Zoro gebeuren? Krijgt hij een nieuw maatje?

 

Ik denk bovenal, dat jullie helaas ontzettend veel pech hebben gehad, en misschien een paar verkeerde keuzes, die soms goed gaan en in dit geval helaas desastreus. Sterkte met het verwerken van deze narigheid.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, happy211 zei:

Ik heb het hele verhaal gelezen, wat een drama voor jullie en de konijnen. 

Ik kan wel wat mogelijke oorzaken bedenken voor alle dingen die gebeurd zijn, maar misschien zit je er helemaal niet op te wachten. Het is nu zo gelopen en je krijgt Nami helaas niet meer terug. 

Ik denk wel dat je de goede keuze hebt gemaakt door haar uit haar lijden te verlossen. Een spuitje bij de dierenarts zou natuurlijk fijner zijn geweest, maar beter dit dan langer lijden (vind ik persoonlijk, al zou ik het waarschijnlijk zelf niet kunnen doen).

 

Ik vraag me vooral af, na dit hele verhaal, hoe kunnen wij je helpen? Wat zijn je vragen? Wat gaat er nu met Zoro gebeuren? Krijgt hij een nieuw maatje?

 

Ik denk bovenal, dat jullie helaas ontzettend veel pech hebben gehad, en misschien een paar verkeerde keuzes, die soms goed gaan en in dit geval helaas desastreus. Sterkte met het verwerken van deze narigheid.

Dat vinden we een beetje lastig aangezien de stress tijd met de koppeling/scheiden etc dan weer opnieuw begint. Voor nu geven we hem in ieder geval extra veel aandacht aangezien ook die band goed opgebouwd moet worden omdat hij ook echt al heel veel sht in zijn net 1 jarig leventje over zich heen heeft gehad. Zo’n band als Nami hebben we tot nu nog niet met hem kunnen krijgen(wat sws al

lastig is want we hadden Nami als baby’tje)En op het moment dat het een koppeltje is dan is het sws al lastiger omdat ze meer aandacht voor elkaar hebben dan dat ze afhankelijk zijn van onze (mensen)aandacht.


Echter gaan we wel ons best doen en zien we wel wat de toekomst brengt we hebben in ieder geval nieuwe spulletjes voor hem gekocht zoals een krabpaal en een nieuw mandje. Echter hebben we daar dan weer een dubbel gevoel bij, het mandje daar maakt ie gretig gebruik van alleen de krabpaal niet. Nou onze Nami die had het wel geweten hoor die had dat hele rieten krabpaaltje aan stukken gescheurd met er tandjes 🤣Echter hebben we in de tijd dat ze bij elkaar zaten ook echt van alles voor ze gekocht wat ze naderhand gesloopt of vervuild hadden. Om maar een voorbeeld te noemen een dure zandbak waar de urine gewoon door het hout heen getrokken was en ging stinken. Of een lig kubus waar ze het wol vanaf hadden getrokken en ook helemaal onder geplast hadden. Een grootte tunnel waar het ijzer eruit stak, of een behoorlijk duur fluffie kleed helemaal onder geplast wat we niet meer weg kregen zonder dat het kleed kapot ging 😅Vandaar dat we de laatste tijd een beetje terughoudend waren met vooral nieuwe (dure) dingen voor ze te kopen omdat ze toch alles sloopte en onder plasten. Maar nu balen we er gewoon van dat we haar der krabpaaltje niet hebben kunnen geven 😅B7-E20-EFF-1249-4158-A9-EC-BCDEBDBF4787.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje wat een verhaal... ik ben echt sprakeloos. In laten slapen zelf is iets van 100 euro, incl consult. Waar dan inderdaad nog spoedtarief bij komt, in jullie geval. De conclusie dat ze het niet zou overleven en dat er op dat moment iets moest gebeuren is wel juist. De manier waarop natuurlijk discutabel. Het is (nog) niet verboden om het zo te doen. Wel lastig hoor, als je het geld niet meer hebt.

 

Gezien de onrust daarvoor had ik ze echt niet zo dicht meer bij elkaar in de buurt gelaten, maar dat is mosterd na de maaltijd. Wij zeggen hier eigenlijk altijd uit elkaars zicht en reuk houden als er zoveel onrust is. Dit laat wel zien dat dat advies niet ongegrond is.

 

Ik vraag me toch een beetje af waar je goed aan had gedaan, die pijnstilling werkt nooit meteen, dus je konijn heeft alles gewoon meegekregen. Hopelijk heb je het snel en pijnloos kunnen doen. Het voordeel van de dierenarts is dat die een overdosis narcosemiddel geeft, ze zijn dan dus echt niet meer bij kennis, de 2e spuit is dan het dodelijke middel waardoor alles stopt (ademhaling en hart). De vraag is wel, hoe snel had je bij de dierenarts kunnen zijn en hoeveel had ze daarvoor dan nog moeten lijden? Je hebt een keuze gemaakt en daarmee zul je moeten leven. Heb je het goed gedaan? Ik weet het niet. Voor mij voelt het dubbel, ik kan me de gedachte voorstellen dat je iets moet als je geen geld meer hebt, maar rechtvaardigt dat de keuze? Dat je nu worstelt met wat je hebt gedaan geeft denk ik ook wel aan dat je zelf ook twijfelt aan of het de juiste keuze was. Het heeft je nu geen geld gekost, maar je moet wel met jezelf kunnen leven. Kun je dat? Ik denk dat de meeste mensen hier met spoed naar de dierenarts waren gereden en dus een andere keuze hadden gemaakt.

 

Heel veel sterkte met het verlies en het verdere herstel van Zoro. Wat een hel, vechtende konijnen. Ik snap dat je nu terughoudend bent met koppelen, maar hij mag van de opvang natuurlijk niet alleen blijven zitten. Je zou de regeltjes er even op na moeten lezen, wat hun beleid is. Wees je ook bewust van het feit dat het missen van een achterpoot op den duur ook z'n tol gaat eisen, lichamelijk. Ik snap dat je de keuze voor amputatie hebt gemaakt, maar dat heeft op de lange termijn wel consequenties. Probeer vast iedere maand wat geld opzij te leggen zodat je tegen die tijd niet voor hetzelfde dilemma komt te staan.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

36 minuten geleden, Kolino zei:

Jeetje wat een verhaal... ik ben echt sprakeloos. In laten slapen zelf is iets van 100 euro, incl consult. Waar dan inderdaad nog spoedtarief bij komt, in jullie geval. De conclusie dat ze het niet zou overleven en dat er op dat moment iets moest gebeuren is wel juist. De manier waarop natuurlijk discutabel. Het is (nog) niet verboden om het zo te doen. Wel lastig hoor, als je het geld niet meer hebt.

 

Gezien de onrust daarvoor had ik ze echt niet zo dicht meer bij elkaar in de buurt gelaten, maar dat is mosterd na de maaltijd. Wij zeggen hier eigenlijk altijd uit elkaars zicht en reuk houden als er zoveel onrust is. Dit laat wel zien dat dat advies niet ongegrond is.

 

Ik vraag me toch een beetje af waar je goed aan had gedaan, die pijnstilling werkt nooit meteen, dus je konijn heeft alles gewoon meegekregen. Hopelijk heb je het snel en pijnloos kunnen doen. Het voordeel van de dierenarts is dat die een overdosis narcosemiddel geeft, ze zijn dan dus echt niet meer bij kennis, de 2e spuit is dan het dodelijke middel waardoor alles stopt (ademhaling en hart). De vraag is wel, hoe snel had je bij de dierenarts kunnen zijn en hoeveel had ze daarvoor dan nog moeten lijden? Je hebt een keuze gemaakt en daarmee zul je moeten leven. Heb je het goed gedaan? Ik weet het niet. Voor mij voelt het dubbel, ik kan me de gedachte voorstellen dat je iets moet als je geen geld meer hebt, maar rechtvaardigt dat de keuze? Dat je nu worstelt met wat je hebt gedaan geeft denk ik ook wel aan dat je zelf ook twijfelt aan of het de juiste keuze was. Het heeft je nu geen geld gekost, maar je moet wel met jezelf kunnen leven. Kun je dat? Ik denk dat de meeste mensen hier met spoed naar de dierenarts waren gereden en dus een andere keuze hadden gemaakt.

 

Heel veel sterkte met het verlies en het verdere herstel van Zoro. Wat een hel, vechtende konijnen. Ik snap dat je nu terughoudend bent met koppelen, maar hij mag van de opvang natuurlijk niet alleen blijven zitten. Je zou de regeltjes er even op na moeten lezen, wat hun beleid is. Wees je ook bewust van het feit dat het missen van een achterpoot op den duur ook z'n tol gaat eisen, lichamelijk. Ik snap dat je de keuze voor amputatie hebt gemaakt, maar dat heeft op de lange termijn wel consequenties. Probeer vast iedere maand wat geld opzij te leggen zodat je tegen die tijd niet voor hetzelfde dilemma komt te staan.

Hoi Kolino, dank voor je reactie echter is het wel zo dat we potjes hadden voor dit soort gebeurtenissen maar die was zo goed als op na de tweede amputatie wat ook vrij snel achter elkaar gebeurt was. We hebben meer onkosten gehad op dat moment zoals een vakantie die ik net afgelost had en een nieuwe bank die binnen kwam dus we hadden nog geen euro meer te besteden op dat moment en er was al geleend bij mijn vader hiervoor. Het punt ook met onze dierenarts is dat we direct mogen afrekenen. Er gaat niks op factuur of in termijnen die betaald kunnen worden, nee het is echt bij ons meteen aftikken zelfs voor spoed(helemaal voor spoed) Hun reden daarvoor is omdat ze slechte ervaringen hebben met factuurtjes of in termijnen die betaald kunnen worden, kortom belachelijk ik weet het maar het is nou eenmaal zo. Ik heb Nami voordat ik de daad heb gedaan een 10-15 minuten  daarvoor een volle spuit met novacam gegeven dit was dus een flinke overdosis aan Novacam want dit was minstens 5 keer zoveel als dat we normaal aan der gaven.
 

Ik heb het zo pijnloos als maar wat gedaan en het was binnen 1 seconde gebeurt, echter brak ik wel op het moment dat ik het gedaan had. En de gedachte dat ik het over mijn hart heb kunnen krijgen om dit bij ons kleine lieve babytje te doen die we al vanaf dat kleine vrolijke snuitje hadden. Ik zal hier altijd mee moeten leven ik weet het, de meeste mensen zeggen me dat het beter voor haar geweest is en dat zij dit ook gedaan zouden hebben. Echter heeft het voor mij tijd nodig denk ik om het een plek te geven. Ook het koppelen voor Zoro dit zal misschien wel weer in de toekomst gaan gebeuren echter willen we nog wel even een beetje wachten we merken namelijk dat Zoro ook opbloeit omdat we hem zoveel aandacht geven de laatste dagen. En Nami is ook nog steeds vers voor ons morgen word ze gecremeerd, dus we willen dit eerst allemaal achter de rug hebben voordat we gaan nadenken over volgende stappen.
 

En met het pootje amputeren, ja we weten dat het een tol eist op zijn lichaampje omdat ie nog maar 1 pootje heeft alleen er zaten ook heel veel risico’s aan de pinnen als we die hadden laten doen. En het was nog maar de vraag of dit succesvol geweest zou zijn. Onze dierenarts zei meteen ons advies is inslapen bij Zoro, echter was dat voor ons niet eens bespreekbaar omdat Nami dan haar maatje zou verliezen en we dit niet over ons hart konden krijgen. We vonden namelijk niet dat we het recht hadden om zijn leven van hem af te nemen, dit was niet aan ons. En dan is het best wel typisch dat ik dat zeg want nu heb ik Nami haar leventje van haar afgenomen om haar uit der lijden te verlossen omdat ik het gevoel had dat we geen keus hadden en ik wilde dat ze geen pijn meer had 😣

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, rabbitPuk zei:

Wat heftig🥺.

Ik begrijp je keuze wel, je hebt het uit liefde voor Nami gedaan. Maar snap ook dat je ermee worstelt nu. 

Ik hoop dat je het jezelf toch kunt vergeven. Veel sterkte!

Dank voor jullie begrip doet me goed om het verhaal tenminste kwijt te kunnen 🙏

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Wat een tegenslag hebben jullie gehad met je konijnen. Heel veel sterkte met je verlies! Ik zou zeggen maak jezelf niet te veel verwijten. Je hebt gedaan wat je op dat moment dacht dat in het belang van Nami was. En je kunt daar nu toch niets meer aan veranderen.

 

Ik wil nog even een opmerking maken over die nieuwe spulletjes: konijnen hebben niet zoveel nodig. Een maatje, een veilig verblijf, goed voer en medische zorg zijn essentieel (en kunnen zoals je weet veel geld kosten). Verder is in principe een schuilhuisje en/of een tunnel, iets om te knagen zoals wilgentakken of een hooikubus, en misschien een balletje of iets om in te graven al goed. Alles wordt toch inderdaad ondergeplast of vakkundig gesloopt.

Zo'n tunnel met ijzerdraad is gevaarlijk wanneer het ijzerdraad er doorheen komt. Ik gebruik ze zelf eigenlijk niet meer, ik gebruik een kartonnen tunnel of een wilgentunnel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de toekomst, mocht je konijnen willen blijven houden. Kijk het verblijf echt eens heel goed na. Gebroken poten zijn zeldzaam bij konijnen. Dat is zeker geen normale verwonding, ook niet bij vechtende konijnen. De meeste baasjes maken het gelukkig nooit mee, dus 3x... dan moet er in het verblijf echt iets heel onveilig zijn. De tralies van de ren misschien?

 

En spaar voor dierenarts kosten. Voor een koppel is 1000 euro spaargeld echt aan te raden. Is het lastig? Kijk dan of een huisdierenverzekering een optie is. Naar verhouding betaal je dan uiteindelijk meer, omdat je een maandbedrag hebt, maar een operatie voor een gebroken poot is denk ik iets wat je bij bepaalde pakketten wel vergoed zou krijgen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ssjmonkeydbankai wat een enorm heftig en zielig verhaal voor jullie en jullie konijnen.

Helaas is het zo dat je met goede bedoelingen niet altijd op de juiste plaats eindigt.

 

Ik denk dat velen dingen hebben gelezen in je verhaal die beter anders hadden gekund, maar zoals @Kolino zegt, dat is nu echt mosterd na de maaltijd.

Als je verder wil met het houden van konijnen en met Zoro de beste jaren geven, dan is het wel handig om het e.e.a. te gaan lezen om meer informatie te krijgen. Er zijn heel veel artikelen geschreven hier op BunnyBunch, dus ik zou zeker die van koppelen, levensloop van een konijn e.d. gaan lezen en die over speelgoed.

 

De koppeling zoals die bij jullie is gegaan, mislukt is en de aggressie die uiteindelijk Nami het leven heeft gekost is echt niet zoals het hoort te gaan.

Als je Zoro zou willen koppelen aan een ander konijn, dan is het van belang dat je weet wat je moet doen bij een koppeling. Dagelijks koppelen mensen konijnen met goede resultaten, maar het gaat ook best vaak mis. Scarlett ons vrouwtje heeft 5! mislukte koppelpogingen gehad voordat ze bij ons kwam met haar ware liefde Lodewijk.

 

Daarnaast is het ook van belang dat je weet wat je te wachten staat met een konijn met een geamputeerde poot in de toekomst. Het is me niet duidelijk of het een voorpoot of achterpoot is, maar het heeft wel gevolgen voor de verwachte levensduur van Zoro en klachten waar je op moet letten in de toekomst.

 

Gekoppelde konijnen kunnen net zo mensgericht zijn als ongekoppelde konijnen. Toen ik ziek was, was het duidelijk dat ons enorme kleffe mensgerichte koppel mij miste. Ze waren aan het dralen, kwamen veel kijken in de woonkamer en lieten aan alles merken dat ze me wilden zien. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je band minder zal zijn. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeer heftig verhaal. Wij laten onze dieren ook inslapen bij de dierenarts maar ik begrijp je overwegingen helemaal. Je had er al enorm veel geld ingestoken en moest zelfs lenen. Ik woon in een buurt waar mensen echt niet met hun konijn naar de dierenarts gaan als hij ziek is. Eerder was het zo als er iets met een hond was, men er iemand bij haalde met een jachtakte. Wij deden dat niet maar men vond het maar raar dat wij er zoveel geld aan uit wilden geven.. Wij weten van een goudvis die aan de oppervlakte dreef en ook aan het lijden was. Die persoon heeft hem eruit gehaald en er gauw een eind aan gemaakt. Je moest soms wat. En het was een grote dierenliefhebber. Heeft er ook niet over in gezeten. Het kon op dat moment niet anders.

Sterkte maar wat een ontzettende pech hebben jullie gehad. Niet te geloven haast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje wat afschuwelijk. Bedankt voor je eerlijke en heftige verhaal. zelf zou ik het niet kunnen maar ik denk dat je uiteindelijk juist hebt gehandeld om haar zelf uit haar lijden te verlossen. Hoe heb je dit eigenlijk gedaan? 

 

Persoonlijk zou ik na zo'n heftige aandoening als een gebroken achterpoot altijd kiezen voor inslapen, hoe moeilijk zo'n beslissing ook is. 

Wij hebben ons konijntje ook vaak moeten dwangvoeren. In het begin was dit ook drama. Uiteindelijk hebben we van de dierenarts geleerd dat je het beste een handdoek op de tafel kan leggen en daar je konijn inwikkelen als een burrito. Toen we dat deden ging het heel goed en werd ons konijn rustig en stribbelde niet meer tegen. 

 

Ik wil jullie veel sterkte wensen en hopelijk blijft Zoro nog lang klachtenvrij. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat heftig en dapper dat je dit deelt.  
Gelukkig heeft Nami geen pijn meer. Verschrikkelijk om je konijn zo te zien. 


Heel knap dat jullie Zorro nog verzorgen.  
 

ik heb een konijn uit het asiel gehaald voor mijn oude voedster. Na overlijden van haar vriendje. Hij deed een paar keer gemeen tegen haar. Bijten.  Zij is helaas overleden (heel ziek geworden door stres etc. en toen maar de keus gemaakt laten inslapen). Ze was 10,5 en ik had haar ook al vanaf kleine baby. 

Hij heeft weer een vriendin maar ik ben afstandelijk tegen hem.  Omdat ik hem niet kan vergeven.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .