Ga naar inhoud

Buren verbouwen


Marcovka

Aanbevolen berichten

Even een vraagje voor wat advies. Mijn buren gaan een aanbouw maken in de achtertuin en de tuin helemaal veranderen. Hun achtertuin grenst natuurlijk aan die van mij, waar mijn konijntjes (Mica en Milky) hun verblijf hebben.

 

Dit gaat behoorlijk luidruchtig zijn met veel activiteiten naast hun verblijf. En waarschijnlijk ook wel veel stof tijdens breekwerkzaamheden. En niet zomaar een paar dagen maar vrij langdurig. Ik weet nog geen details, de buurman overviel me er een paar dagen geleden mee.

 

Mica en Milky zijn al bang van een grasmaaier in de verte of de buurman die zijn heg aan het snoeien is. Dit gaat heel stressvol voor ze zijn.

Ik ben er niet erg blij mee (zachtjes uitgedrukt), maar kan hier helaas niets aan doen.

 

Ik heb al over wat oplossingen zitten nadenken zoals ze tijdelijk naar binnen te halen, maar de geluiden zullen ook binnen te horen zijn, in mindere mate dan wel.

Of zelf tijdelijk tijdens de ergste fase een huisje huren en ze meenemen (is stressvol, maar minder dan laten zitten), ben ik er zelf ook even van verlost.

Of ze een een paar weken naar een vakantieopvang te brengen, maar dat zie ik niet zo zitten.

 

Iemand een idee, of al eens met zo'n situatie te maken gehad. Zou ik ze beter gewoon kunnen laten zitten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, wij hebben er afgelopen zomer mee te maken gehad. De heggen tussen onze buren zijn eruit gehaald. Eerst die aan de zijkant. De hele tuin is uitgegraven met een graafmachine, vervolgens hebben ze er de aanbouw geplaatst. Als laatste de schutting. Dit was zo'n 4 mete

Een paar maanden later is de schutting tussen ons en de achterburen vervangen door een nieuwe. Dit was pal achter de konijnen, dat andere vlakbij.

Ik heb me vantevoren ook enorme zorgen gemaakt omdat onze voedster een behoorlijke stresskip is.

Ze heeft er echter eigenlijk nauwelijks

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 minuten geleden, Bunny566 zei:

Ja, wij hebben er afgelopen zomer mee te maken gehad. De heggen tussen onze buren zijn eruit gehaald. Eerst die aan de zijkant. De hele tuin is uitgegraven met een graafmachine, vervolgens hebben ze er de aanbouw geplaatst. Als laatste de schutting. Dit was zo'n 4 meter van de ren.

Een paar maanden later is de schutting tussen ons en de achterburen vervangen door een nieuwe. Dit was pal achter de konijnen.

Ik heb me vantevoren ook enorme zorgen gemaakt omdat onze voedster een behoorlijke stresskip is.

Ze leken er echter niet veel last van te hebben. Misschien dat ze iets meer in hun binnenhok zaten maar toch ook regelmatig in de ren. Het viel mij reuze mee.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen wij ons huis flink verbouwden zijn de konijnen gewoon in de tuin gebleven terwijl we echt complete gevels gesloopt hebben naast ze 😅

 

Ze hadden er echt nauwelijks stress van. Wel zorgen dat ze genoeg schuilplekjes hebben. 

 

Maar op een gegeven moment was mijn man tegels aan het slijpen naast de ren en kwamen ze gewoon kijken van "wat doe je?"

 

Met de tuinverbouwing 2 jaar terug heb ik ze wel verhuisd, toen zaten ze in de bedrijfsloods.  Maar dat was meer om praktische redenen dan dat het was van stress, er kwam namelijk ook een nieuwe ren. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat om een aanbouw van steen, dus een uitbreiding van het huis.

 

Mijn konijnen zijn het ook niet gewend. Ze zitten in een vrij rustige omgeving. Er zijn alleen bijna dagelijks kluswerkzaamheden in de verte te horen. Er is altijd wel iemand ergens mee bezig. Maar zo dichtbij lijkt me vrij dramatisch voor die gevoelige oortjes.

 

Misschien wennen ze er een beetje aan. Ik weet alleen hoe ze reageren op overlast. Met een carnavals optocht draait Mica (voedstertje) helemaal door. Ze begint met grote ogen als een gek rond te rennen van het ene schuilplekje naar het andere. Ze trilt helemaal en haar hartje gaat als een gek tekeer. Dat is na een uur over. Maar verbouwwerkzaamheden is dagen achter elkaar. Ik weet niet of ze dat trekt. En het ergste is, je kan het ze niet uitleggen...

 

Als ik zie dat het te erg is, zal ik zeker wel een plan B hebben.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .