Ga naar inhoud

Uitgang schuilhok


Lio en Leia

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal. Graag nog even jullie advies 😉. Ik beb een hok met twee verdiepingen in de ren staan. Ze gebruiken het wel goed en gebruiken de bovenverdieping als slaapplekje maar ik vind het onderhoud ervan toch onhandig. Ik zou in de plaats een hondenhokje van 75 cm op 55 cm willen nemen. Dit neemt ook minder plaats in de ren. Ze zijn allebei goed zindelijk en gebruiken hun hok niet als toilet. Mijn vraag: voorzie ik het hondenhok toch best met twee uitgangen(dacht 1 met kattenluik te doen) om te vermijden dat ze als toilet gaan zien? Of gaan ze dit niet doen omdat ze dit nu ook al niet doen? Mijn man wordt er gek van van al die aanpassingen en kosten voor de konijnen maar ik ga toch steeds voor verbetering 🤣. Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een hondenhok kan prima als hok. 75 bij 55 cm is niet zo groot, maar kan op zich wel. Staat het dan een beetje beschut in de ren? 
 

Of je er een tweede uitgang in moet maken verschilt per konijnen. Sommige konijnen vinden het geen probleem als er maar 1 uitgang in het hok is, maar veel andere voelen zich dan niet veilig en gebruiken het daarom niet als slaapplek. Op zich kan je er vrij makkelijk een extra uitgang in maken, maar je moet dan wel oppassen dat ze dan niet in de tocht zitten. Een kattenluikje zou daar goed tegen kunnen helpen.

aangepast door Lienappelsien
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tip: kies een hondenhok waarvan het dak omhoog kan voor het schoonmaken. Zo’n hondenhok is inderdaad vaak veel praktischer dan een konijnenhok. En als het hondenhok een plat dak heeft (schuin aflopend, maar niet met een punt in het midden) dan zullen ze er ook graag bovenop gaan zitten! Dat vinden de meeste konijnen geweldig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het hok hier in de buurt kopen. Het is met een plat dak. Een groter formaat is 95cm op 65 cm.  Konijntjes zijn ongeveer 1,6kg en 1, 5 kg  teddy widders. De ren is volledig overdekt met een dak. Ze zouden in de winkel het kattenluikje kunnen plaatsen maar is natuurlijk weer een meerprijs.... Nu twijfel ik toch over het formaat en misschien beter dan 95 op 65? Mijn man en ik zijn niet de meest handige Harry's daarmee dacht ik direct een opening te voorzien... nu hebben ze in het verdiepinghok ook 1 uitgang met een trapje. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

2 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

Je zei dat ze daar gebruik van maken, dus lijkt het of het voor hun niet uitmaakt dat er maar 1 in- en uitgang is. Ik zou de gok wagen. Hier maakt het ze ook niet uit. Succes😊

Misschien denk ik er inderdaad teveel over na,  veel te verwend zijn ze 🤣. En wat denk je van formaat? Zou ik het kleinste kunnen nemen? Ze hebben nog een ander schuilhuisje en twee aparte toiletten in de ren. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

20 minuten geleden, Lio en Leia zei:

 

Misschien denk ik er inderdaad teveel over na,  veel te verwend zijn ze 🤣. En wat denk je van formaat? Zou ik het kleinste kunnen nemen? Ze hebben nog een ander schuilhuisje en twee aparte toiletten in de ren. 

 

Voor het formaat zou ik nadenken over:

  • Slapen ze vaak samen en zo ja, kunnen ze samen er lekker in?
  • Slapen ze graag uitgerekt en zo ja, kan dat?
  • Hoe groot is het andere schuilhuisje?
  • Raak je niet teveel ruimte kwijt in je ren?

 

Je wil natuurlijk gewoon graag dat ze het goed kunnen gebruiken.

 

Wij zijn ook nog op zoek naar een extra schuilhok als ze straks meer ruimte krijgen, dus mijn man heeft toen de deksel van de transportbox neergelegd (die is 70x50 ofzo) om te kijken of ze daar onder gingen liggen (wat ze dus wel af en toe deden), maar wij gaan denk ik nog een maat groter. Maar Scarlett (4,5kg) en Lodewijk (3,3kg) zijn best forse konijnen. Je zou ook een bananendoos of iets dergelijks neer kunnen leggen en kijken of het formaat klopt?

aangepast door bunnyempress
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij het grotere formaat zouden ze iets verder bij de uitgangen vandaan kunnen zitten waardoor het meer uit de tocht is. In het kleinere formaat zullen ze ook passen, maar dan zou ik er wel voor zorgen dat het hok goed beschut staat in de winter. 
 

Wat handig dat ze het luikje er in de winkel in willen maken (natuurlijk wel tegen meerprijs).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb deze voor in de ren:

 

7286095D-8A07-4B74-A9E4-C275AA38927B.jpeg.dc5338d3964198b67b3a20782369a7fc.jpeg

Fluffy en Pip passen hier met gemak samen in. Pip is 2,3 kilo en Fluffy 1,7 kilo.

S’ zomers heb ik de zijkant ook altijd open en ligt er geen bodembedekking in.

In het najaar doe ik de zijkant weer dicht en stop ik het hok vol met stro.

Het dak kan er gemakkelijk af, zodat hij makkelijk schoon te maken en te vullen is.

Fluffy en Pip hebben geen moeite met maar 1 ingang.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjulliewel voor jullie ervaringen! Jullie hebben mij overtuigd voor de Ferplast dogvilla 😉. Nu enkel de maat nog.... In de zomer leg ik er graag een icepod in en in de winter soms een heatpad want Lio heeft niet zo een goede wintervacht (Teddy Widder met chronisch plasprobleempje). Hebben jullie ook die isolatieset en tochtflap of zouden ze daar teveel aan knagen? Ik twijfel tussen twee modellen: ene heeft binnenmaat L 62 cm  x B 43 cm x H 45 cm en de andere is L 75cm x B 55 cm x H 55 cm. Het zijn binnenmaten dus de echte beschikbare oppervlakte voor hen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

8 minuten geleden, Lio en Leia zei:

 

Jij hebt dan nog kleiner dan wat ik gezien heb? Dovilla 60? Lijkt mij idd ook al voldoende? ik zal dogvilla 70 en dogvilla 90.

Ik heb de 60 inderdaad. 2 jaar geleden gekocht. Misschien hebben ze die nu niet meer en is de 70 de vervanger?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...

Hallo. Ondertussen staat de dogvilla hier al enkele maanden. Ze liggen er graag in 😀

Nu de nachten wat kouder worden had ik de zijkant dichtgemaakt en ja, nu plassen ze er in ....

Is het misschien nog te warm 's nachts om de zijkant dicht te doen? Ze liggen nu liever in de cat cube. Vanaf welke temperatuur echt dicht schuilhok? Eerder onder 10 graden? Ik had een andere bodembedekker gekocht, iets nieuws. Van bunny nature bedding ultra dry omdat dit goed absorbeert. Ze smullen ervan alsof het hun brokjes zijn . Dat zal ik dan ook niet meer gebruiken...ze houden ons toch bezig 😅

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

5 uren geleden, Lio en Leia zei:

Ze liggen nu liever in de cat cube.

Ik heb dus een hok op poten waar hun toiletbak hangt en de hooiruif. Ergens ben ik blij dat ik geen ander hok gekocht heb. Ze kunnen nu onder dat hok ook lopen maar slapen doen ze helemaal niet in dat hok. Ze liggen altijd in de catcube of zitten wat te dutten gewoon tegen de wand op de tegels. Ideaal die catcubes. Ik ben er zeer blij mee.

Jouw hok is wel leuk. Dat zag ik aan de foto's van Mammafelina.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .