Ga naar inhoud

Wat is er nou toch met Zoetje?


Okki

Aanbevolen berichten

Ik moet opeens ook nog denken aan coccidiose. Vaak zie je dan hele dunne diarree, maar er zijn ook konijnen die zich gewoon mwah voelen en redelijk normale (maar kleinere) keutels hebben. Zou je ook nog kunnen overwegen. Ik kan me ook wel voorstellen dat je niet voor bloedonderzoek kiest nu. Daarmee zie je vooral dingen aan de lever en de nieren en infecties zie je er idd niet altijd in en als je ze wel ziet weet je niet wat er dan precies mankeert. 

Moeilijk hoor, wat balen dat ze niet echt opknapt. Gelukkig eet ze wel wat zelf, maar op deze manier kan ze natuurlijk niet doorgaan. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je. Vanmorgen eerst een snoepje aangeboden, maar die moest ze niet. Toen medicijnen en pijnstiller gegeven. Na een half uurtje brokjes neergezet, Merien ging meteen eten, en Zoetje na een kwartier ook nog iets. Misschien een paar brokjes. Dus het dwangvoer maar weer aangemaakt maar dat lukte nu echt niet. Ze wordt echt wel pittiger, dat is goed. Maar niet willen eten en dan het dwangvoer ook weer gewoon naar buiten duwen schiet niet op. Gisteravond kreeg ik het er nog redelijk goed in. Van het hooi was nou ook niet zoveel gegeten dat ze daar nog vol van kon zitten. 

 

Hopelijk gaat ze straks toch gewoon flink wat brokjes naar binnen werken en ik ga haar zo nog wat wortelloof geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

36 minuten geleden, Lienappelsien zei:

Het blijft maar duren hè. Nu maar weer afwachten of de antibiotica iets doet.

Ja. Gelukkig zou dat wel snel moeten werken, zodat desnoods deze week het gebit nog goed bekeken kan worden. Want ik dacht: straks zijn we met die antibiotica weer een week verder, dat schiet niet op. Maar dat valt mee. Als we morgenmiddag nog geen verschil merken dan kan ze donderdag of vrijdag nog voor haar gebit terecht.

 

Toen ik net thuiskwam van mijn werk waren de brokjes op, maar ik weet natuurlijk niet of Zoetje die heeft opgegeten of Merien. In ieder geval wilde ze nu wel wat wortelloof en ze zat wat hooi te eten.

aangepast door Okki
Link naar reactie
Delen op andere sites

23 minuten geleden, BaasjevanBrownie zei:

He wat rot dat ze zo blijft kwakkelen en je je vinger er niet op kunt leggen. En ook zo rot dat ze steeds gescheiden van elkaar moeten worden zo. Fijn dat ze nu overdag iig weer samen is met haar maatje. Komt extra rot uit nu die koude nachten voor Zoetje. Beterschap voor haar en hopelijk komt er snel duidelijkheid.

We houden ze nu bij elkaar hoor, buiten. Zoetjes temperatuur is 's morgens en 's avonds nu gewoon boven de 38 graden, dus dat is goed. Veel fijner, want ze zit nu vaak gezellig met Merien in een schuilhokje of in het hooi.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, die temperatuur weer goed is zeker een vooruitgang! Ze is nu wel echt steeds boos. Ik bied haar om de zoveel tijd groente aan en dan eet ze wel iets. Maar ze gaat ook gauw met haar pootjes slaan of voorzichtig in mijn hand bijten. Ze is boos en ze is het beu. Ik heb haar net ook een tijdje zitten aaien, dat vond ze wel fijn en dan houdt ze toch ook nog een léuke associatie met mijn handen.

  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, Zoetje had heel kleine haakjes, nog niet eens wondjes in haar bekje. Verder niks bijzonders. De haakjes zijn weggevijld, dus laten we hopen dat Zoetje tot de zéér kleinzerige konijnen behoort en dat dit het probleem was! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .