Ga naar inhoud

Wat eten jouw konijnen vandaag voor groenvoer?


Evee

Aanbevolen berichten

Op 24-2-2023 om 18:28, Miekmoek zei:

Is dit muur @To van de Veluwe?

Zoals beloofd heb ik een foto gemaakt van onze vogelmuur. Deze foto is duidelijk! En de uitkomst was vogelmuur. En als je het uit de grond trekt, lijkt het wel wat op kleefkruid. Je trekt dan meerdere steeltjes mee.

 

image0 (10).jpeg

IMG_2668.jpg

aangepast door To van de Veluwe
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, over krulpeterselie (https://www.npostart.nl/kvw-peterselie-preview-1/22-11-2012/WO_KRO_053251 )

Super leuke uitzending(de link is alleen de preview) en achteraf heb ik even de koelkast gecheckt en daar vond ik nog een bosje. Ik durf het ze nu sowieso niet te geven vanwege medicatie, maar ik hoopte dat ze daarna kon verwennen met hun lievelingseten😇 Zolang ze niet weten dat ik ze meer wilde geven, zullen ze even enthousiast reageren op een paar stengels, nu al zin in! Bedankt voor de info;)

aangepast door Mitty
Link naar reactie
Delen op andere sites

O ik geef zo 40 gram op een dag hoor, aan 2 konijnen. Kleine 10 gram per kilo. Ik weet niet welke medicatie je geeft, maar ik kan zo geen medicijn bedenken waarbij je het niet mag geven. Alleen konijnen op een calciumarm dieet kun je beter geen peterselie geven.

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Restjes dag vandaag: witlof, komkommer, bleekselderij, munt, klein beetje brocolli en bloemkoolblad, buitenlandse bladgroente (weet naam niet) en daarnaast andijvie. Mini stukje appel. De buurvrouw komt zo knuffelen dus ze hebben nog niets gehad maar wel al 20x gezeurd. 😂. Ik heb het hooi wel al 3x bijgevuld, want dat zitten ze nu maar dan te eten. Ze zijn normaal al goede hooi-eters, maar nu gaan ze nog meer eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

24 minuten geleden, Marjoleink zei:

Even voor de beeldvorming: de buurvrouw komt de konijnen knuffelen denk ik? Of?

 

Ja, ik zie dat het er niet zo handig staat. Gaat wel vaker fout. 🙃 Ze wilde al tijden op visite komen, want ze ziet vanaf haar tuin onze lieve knuffel-konijnen. De vriendin van de buurjongen had ook heel graag meegewild, maar zij moest weg. Ik zei dat ze welkom was op een ander moment, want hoe meer we ze socialiseren, hoe beter het is. En ze zijn zo tam en vinden het ook leuk. Buurvrouw blijkt veel meer konijnen te hebben gehad dan ik dacht, dus volgende keer kan ze zeker wel oppassen als we een weekend weg gaan.

 

Ze moest echt lachen dat ze zich verdringen om hallo te zeggen, dat Lodewijk gewoon bij haar op schoot springt en Scarlett op haar achterpoten staat om met haar voorpoten in de groentenbak te staan en gaat graaien. En na het eten komt zeuren om knuffels. Buurvrouw: "Ik heb niets meer". Ik: "ze wil geaaid worden". Buurvrouw: "oh?! oh!". Of ik vaker leuke konijnenfoto's doorstuur ❤️

aangepast door bunnyempress
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
  • 2 weken later...

Hebben jullie deze tijd van het jaar ook dat je eigenlijk te veel koopt, omdat je nog niet gewend bent dat je weer best veel uit eigen tuin kan halen?

 

Hier zit vandaag in de mix: 

Gras, witlof, andijvie, snacksla, rozemarijn, munt, paardenbloemen, gras, tijm en lavas. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat valt een beetje onder beiden, maar gedroogde kruiden moet je veel meer met mate geven dan verse kruiden. De reden is vocht: verse kruiden bevatten 80-95% vocht, en gedroogde kruiden meestal maar 10% ongeveer. Die zijn dus veel geconcentreerder van voedingsstoffen.

 

Met andere woorden: als je 100 gram vers kruid geeft, is dat gelijk aan 10 gram gedroogd kruid van dezelfde soort.

(ongeveer dan, per soort verschillen de percentages vocht natuurlijk wel wat 😉 )

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ze krijgen het vanmiddag pas, maar ik denk dat het een mix is van: Gras, paardenbloemen, rozemarijn, munt, tijm, witlof, bleekselderij, wortel.

 

Weegbree staat op het moment bijna niet in de tuin.  Ik weet eigenlijk niet wanneer de bloeitijd is van weegbree, misschien is het nog te vroeg. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weegbree zie ik wel in onze tuin staan. Meer in de berm maar daar wil ik niet plukken. Er staan volop grassoorten in onze tuin dus daar pluk ik een handje van. Dan krijgen ze paardenbloemblad, een paar blaadjes fluitenkruid, herderstasje, witlof, wortelloof en wat schillen van schoongemaakte worteltjes. ook geef ik wat vogelmuur. Andijvie koop ik nu niet meer.  Soms krijgen ze wat gedroogde smalle weegbree.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er blaadjes aan zitten kun je toch plukken? Weegbree verspreidt door zaad en door uitlopers, net als bij aardbeien als ik het goed heb. Ik pluk vooral de blaadjes en laat de bloemknoppen zitten tot ze zijn uitgebloeid. Ik heb smalle weegbree in de tuin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .