Ga naar inhoud

Konijn gebroken poot


Sgr

Aanbevolen berichten

1 uur geleden, Dollie zei:

 

Bij een klein konijn is een amputatie van de achterpoot wel een goede optie, maar hou er rekening mee dat ze wel veel meer slijtage aan hun rug etc. hebben. Ik ken persoonlijk geen gevallen van achterpootamputaties die langer dan drie jaar geleefd hebben na de amputatie. Mijn ervaring is wel dat de jaren die ze wel hebben gewoon met goede kwaliteit van leven is. 

 

De operatie die je konijn nodig heeft zal tamelijk gespecialiseerd zijn, ik verwacht niet dat elke kliniek dit aan kan bieden en dit verklaart natuurlijk ook de forse prijs. Rondvragen loont wellicht wel maar het zal waarschijnlijk een prijzige ingreep blijven.

Wat een super reactie! Aangezien het konijntje zo jong is vind ik 3 jaartjes leven niet ideaal klinken. Ik zal het echter ook niet uitsluiten als er geen andere optie is. Voorlopig probeer ik het met gips en zal elke week het eventjes laten checken. Dank voor de nuttige informatie en het meedenken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat ze iets voor je kunnen doen. Ik heb 2 konijnen gehad met een gebroken pootje. Alleen wel voorpoot. Dus dat verschilt natuurlijk wel. Ze hebben allebei gips gehad.

En moesten rust nemen. Dus echt in een hok waar ze bijna niet in kunnen bewegen.. is even zielig maar na 3 a 4 weken konden ze weer terug.

 

Hopelijk is dat ook een oplossing voor jou? Zoveel mogelijk rust.

Botjes zijn trouwens nooit recht gegroeid. Breukje blijf je altijd voelen. Botten waren allebei helemaal door midden. Maar door gips zijn ze toch weer, alzei het met een hoekje, aan elkaar gegroeid.

Stamper heeft daarna nog 6 jaar zo verder geleeft en Liekie leeft nu al 4 jaar zo. Ze doen er alles mee.

 

Hopelijk kunnen ze ook zoiets proberen. Alleen goed het pootje ij de gaten houden en ruiken dat hij nier gaat stinken. Dan zit het allemaal te strak en moet er nog worden geamputeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .