Ga naar inhoud

Voordelig groenvoer voor konijnen tips


Evee

Aanbevolen berichten

4 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

 

Ik lees dit wel eens vaker bij mensen. Bedoelen jullie witlof? Witlof moet je in het donker kweken he? Maar ik weet niet of dat meer voor het 'gezicht' is of voor de smaak.

 

Beiden. Als je witlof niet in het donker kweekt, wordt het andijvie. Witlof, Witloof of Brussels lof wordt allemaal gebruikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

21 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

Dan is het wel anders. Het is wel familie van andijvie maar witlof wordt geen andijvie. Van witloof had ik nog nooit gehoord en heb ik hier ook nooit te koop gezien.

 

Volgens mij wordt het vooral in België gebruikt (witloof staat ook zo op Wikipedia), maar mogelijk ook in andere plekken zoals ergens in Nederland.

Ik had het iets beter moeten omschrijven, witlof wordt niet 100% andijvie, want je hebt gelijk, ze zijn nauw met elkaar verwant, maar niet hetzelfde gewas. Ik bedoelde te zeggen, als je witlof niet in het donker zou telen, dan wordt het blad groen net zoals andijvie en gaat de smaak daar meer op lijken.

 

Quote

Witlof groeit uit de wortel van de cichorei, net zoals andijvie. Waar witlof in het donker wordt gekweekt om zo de witte bladeren te behouden, wordt andijvie gekweekt in daglicht zodat door chlorofylvorming de bladeren groen worden. Bron.

 

aangepast door bunnyempress
Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, Kolino zei:

Witloof is toch vlaams voor witlof? Wat je ook makkelijk in de tuin kan kweken is cichorei, ook familie van andijvie en witlof.

Cichorei is vorig jaar zelfs gewoon aan komen waaien bij ons in de tuin. Leuk bloemetje om te zien, maar mijn konijnen lustten het niet. Helaas!

 

Witloof is inderdaad de Vlaamse benaming voor witlof.

 

 

aangepast door Okki
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .