Ga naar inhoud

Handtekeningen actie voor een betere behandeling van het konijn: betere huisvesting etc.


Aanbevolen berichten

Dit las ik bij Kaatje Keutel:

 

Willen dit bericht nogmaals delen en ondertekenen? We hebben nog maar een paar handtekeningen nodig. Samen zijn we sterk 2764.png❤️

IS HET HUISKONIJN NOG TE REDDEN?

Het huiskonijn is het slechtst behandelde gezelschapsdier van Nederland.
Een treurig lot voor ruim 1.200.000 konijnen, die na katten en honden het derde meest gehouden gezelschapsdier zijn.

21 Dierenorganisaties, alsmede dierenartsen van Universiteit Utrecht werkgroep Konijn, luiden daarom de noodklok en trekken bij de overheid aan de bel.
“De konijnenopvangen kunnen de stroom van konijnen niet meer aan en hebben vaak een opnamestop, waardoor konijnen massaal gedumpt worden door hun eigenaars.
Tamme konijnen kunnen niet overleven in vrijheid en sterven een akelige dood. Het leed onder een groot deel van de ruim 1.200.000 gehouden konijnen in Nederland is groot”, aldus Babette Wiedeman, hoofdauteur van het boek Kleintje-Konijntje en initiatiefnemer van de petitie Behandel Het Huiskonijn Beter (BHHB). Wiedeman strijdt al jaren voor een wettelijke regelgeving die het welzijn van huiskonijnen moet verbeteren.
Konijnen worden zonder nadenken aangeschaft, men heeft geen idee van verzorging en kosten. Na een poosje wordt een overgroot deel van de aangeschafte konijnen weer weggedaan. Onderzoek onder 55 in Nederland werkzame opvangen wijst uit dat in 2012 ruim 12.000 konijnen werden opgenomen. In 2019 was het aantal ruim 16.000. In het jaar 2021 was het aantal opgenomen konijnen opgelopen naar meer dan 21.000.

“Samen met Dierenorganisaties en dierenartsen pleiten wij voor wettelijke regelgeving op het gebied van het houden van konijnen en dringen er middels een brief en een petitie bij de overheid op aan een einde te maken aan de heersende misstanden”, vervolgt Wiedeman.

“In deze brief dragen we duidelijk oplossingen aan, zoals het reduceren van het aantal konijnen door beperking van het fokken van konijnen. Ook een verbod op de handel in winkels en via internet”, moet volgens Wiedeman bijdragen aan een beter welzijn voor konijnen.
“Het lesmateriaal van de dierenopleidingen is ontzettend verouderd. Een herziening c.q. verbetering hiervan is dus hard nodig”.

Wiedeman hoopt dat de politiek bereid is deze maatregelen door te voeren. De petitie kan ondertekend worden op www.vergetenkonijnen.nl/petitie. Ook kunnen (dieren)organisaties zich tot en met 24 januari aanmelden om het initiatief te ondersteunen en de brief mee te ondertekenen.

 

 

Mag ik dit plaatsen?

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .