Ga naar inhoud

Buitenverblijf optimaliseren


 Delen

Aanbevolen berichten

Mijn buitenkoppeltje woont in een vierkante ren van 4 m2. De helft van het dak is dicht, verder is de hele ren van gaas. In de winter, zeker met die forse regenbuien, zorgt dat ervoor dat de tegels altijd nat zijn. Uiteraard hebben ze een droog nachtverblijf, maar ik merk dat de konijnen daar niet veel in zitten en dat ze daardoor continu natte poten en natte billen heeft. Nu heeft Kyra leverfalen en plast heel veel, waardoor ze sowieso sneller nat is aan de onderkant (in de zomer blijft ze meestal droog).

Ik vind de ren te klein en ik vind het sneu dat ze altijd in de nattigheid zitten. Dat wil ik dus anders. De staart van Kyra is nu denk ik zo lang nat geweest dat ze wat kleine korstjes boven op haar staart heeft.

 

De ren staat naast ons tuinhuisje en het liefst zou ik een doorgang maken naar het tuinhuisje, zodat ze daar altijd beschut en droog kunnen zitten. Het tuinhuisje wil ik dan voor een deel afzetten met een puppyren, zodat ik ook nog opbergruimte over heb. Nu alleen de vraag: hoe zal ik dat doen? De ren staat iets van 1,5 meter van het tuinhuisje af, omdat de ren anders voor de deur van het tuinhuisje staat. We moeten dus iets van ren verbindingsstuk maken naar het tuinhuisje toe. Ik dacht aan een buis, maar misschien is een los overdekt rennetje een betere optie. Een gat maken in het gaas van de huidige ren en dat veilig afdekken, dan een nieuw stukje ren eraan koppelen en een opening maken in het tuinhuisje. Zou dat iets zijn? Of zijn er nog andere ideeën?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dat was ook mijn gedachte inderdaad. Ik twijfelde (nog steeds een beetje eigenlijk) om vanaf de grote ren een tunneltje naar de ren op het grasveld te maken voor mijn groep. Alleen, daar moet ik dan een nieuwe ren maken want ik heb de ren die er eerst stond uiteindelijk niet meer terug gezet, en ik vind het spannend met de halfwilde konijnen. Het voordeel is dat ze dan zelf naar de koelste plek in de tuin kunnen lopen terwijl zij nogal in een heet hoekje zitten helaas. Maar komt weer neer op de eeuwige strijd tussen 'ik wil ook nog een stukje tuin voor mezelf' en 'het is fijner/leuker/beter voor de konijnen' 😅

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 21-1-2023 om 06:31, Jamesthebunnybutler zei:

dat die buizen mijn voorkeur hebben. 

Ik heb een buis in de ren en je kunt er met gemak een tuinstoel overheen zetten. Dat heb ik ook gedaan en ga er wel eens zitten. Dus zo'n flexibele buis van de foto's zit je ook niet in de weg in de tuin. Je zet er gewoon tuinmeubels of wat dan ook overheen. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .