Ga naar inhoud

Konijnen in het nieuws 2023


Evee

Aanbevolen berichten

3 uren geleden, Evee zei:

Rotterdamse konijnen moeten op Vlieland nieuwe konijnen maken.

Haha daar hebben ze boskwachters zag ik op de video. Bizar dat uitzetten. Ik heb altijd gedacht dat konijnen juist een plaag voor de duinen zijn. Ze zijn wel ingeënt maar ja dat is ook maar voor een jaar. Beter daar dan in een klein hokje.

 

Maar waarom stoppen ze die konijnen in een hok? Kunnen ze dat zelf niet graven?

aangepast door To van de Veluwe
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me dat ze op deze manier meteen een veilig plekje hebben in hun nieuwe woonomgeving, en zolang ze nog geen hol hebben zijn ze ontzettend kwetsbaar. Ik vind het op zich wel logisch gedacht, als je ze op de ene plek niet wil hebben en op de andere plek wel, plaats je ze over.

 

https://www.dunea.nl/duinen/algemeen/nieuws/2022/duinen-missen-natuurlijk-beheer-van-het-konijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook wat apart. De konijnen hebben er door ziektes niet kunnen overleven. Nou vaccineren we er en zetten we er weer uit. Maar vaccinaties werken niet onbeperkt en de volgende generatie heeft geen vaccinatie gehad. Dan herhaalt dit scenario zich toch gewoon vroeg of laat?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees in het artikel ook dat ze vanwege de inteelt er nieuwe konijnen bij willen zetten. Maar wel zielig als de konijnen inderdaad weer ziek zouden worden. Ik hoop dat ze dat kunnen voorkomen...

 

Het verbaast me trouwens dat er blijkbaar weinig konijnen op Vlieland zijn! Ik ga er elke zomer heen en ik zie er altijd heel veel. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik was iets aan het opzoeken op internet en las dit:

 

Bernice Muntz, bekend in de konijnenwereld als spreker, auteur en konijn-deskundige, is een podcast over konijnen begonnen: “De Konijnenpodcast”. Ik heb inmiddels de aflevering over “Senior Konijnen” beluisterd en ik was aangenaam verrast. Ik ga zeker weten de overige podcasts ook beluisteren en ik wil ze ook als tip aan anderen meegeven.

 

 

Het stond bij: konijnerlei.nl

 

Spotify

Apple

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-konijnenpodcast/id1653135728

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 3 weken later...
  • 2 weken later...

Ik kon het wel lezen. Die man vind dat de biodiversiteit van huisdierkonijnen door fok behouden word en dat dat belangrijk is. En dat mensen in de stad niet mogen bepalen wat hij met zijn dieren doet. Dieren zijn geen mensen. Als hij er wil doden dan vind hij dat dat mag en niet dat hij ze via een dierenarts moet laten inslapen. Als ik het zo lees is hij dat überhaupt niet van plan en zou hij zieke dieren dan laten creperen tot ze doodgaan in plaats van inslapen, of zoals nu, zelf doden.

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .