Ga naar inhoud

Bodembedekking in graafbak?


RosaNico

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal!

 

Ik had vandaag het idee om de bak van een konijnenhok in de konijnen kamer te zetten zodat ze een groter toilet hebben. De konijnen zijn gegroeid en het toilet wat ze nu hebben wordt een beetje aan de kleine kant. Afijn, ik die bak erin gezet met hennepvezel en lekker veel hooi. Nu zijn ze dus al de hele ochtend druk bezig met graven in de bak 😂 opzich prima, dan maken we er gewoon een graafbak van en koop ik wel weer een nieuw toilet… 😋 maar wat kan ik het beste als bodembedekking erin doen? Ik wil liever geen zand omdat ze binnen zitten. Is hennepvezel dan ook gewoon oké? Of hebben jullie nog andere ideeën? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de toiletbak kan je naar mijn idee het beste kattenbakkorrels doen. Let er dan wel op dat je niet klonterende hebt. Maar juist die uit elkaar vallen. Anders krijg je verstopping en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Voor de graafbak is hennepvezel denk ik wel oke aangezien ze er nu al in graven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik had nog van die houtkorrels die aangeraden worden voor de PeeWeebakken. Ik heb toch het idee dat die het allerbeste opnemen en je bak minder vies is. Het lijkt of je alleen de binnenbak een keer moet schoonmaken en dan weer wat met hooi etc. vullen en kan hij weer een paar dagen mee. In de onderbak zat minder kalkaanslag.

Klopt dit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .