Ga naar inhoud

Do is ziek


Lienappelsien

Aanbevolen berichten

Op 18-11-2022 om 08:40, Jamesthebunnybutler zei:

Arm moppie! Onderhuids vocht kan wonderen doen, ook als ze niet volledig uitgedroogd zijn. Ik geef al jaren een dosering van 1,5 mg per kg per dag, wel over twee keren verdeeld. De dierenartsen waar ik ben geweest schrijven dat standaard in die dosering voor. Heb je ook emeprid mee gekregen? Afhankelijk van waar de verstopping zit is dat ook nog fijn spul. En kan jij zelf prikken? In mijn ervaring en ook die van de dierenarts werkt orale medicatie niet zo goed bij verstopping, omdat het lichaam het niet goed op kan nemen. Als je voor een infuus gaat of op controle, zou ik dus zeker vragen of je alle medicatie nogmaals per injectie mag krijgen. Of zelf prikken, maar niet iedere dierenarts is beteid om je dit te leren.

 

Sterkte. Een verstopping is altijd heel lastig en kan vooral lang duren. Zorg dat ze goed warm blijft. 

*bosvrucht*. Wat ik hier schreef over de dosering klopt niet bedenk ik opeens. 

Ik geef ook max 1 mg per kg meloxicam. Ik meen dat ze in Groot-Brittanië wel op 1,5 zitten. 

 

Sorry!!!! Kan een moderator dit nog aanpassen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zojuist, Jamesthebunnybutler zei:

*bosvrucht*. Wat ik hier schreef over de dosering klopt niet bedenk ik opeens. 

Ik geef ook max 1 mg per kg meloxicam. Ik meen dat ze in Groot-Brittanië wel op 1,5 zitten. 

 

Sorry!!!! Kan een moderator dit nog aanpassen?

In de boeken die mijn dierenarts eergisteren raadpleegde stond dat inderdaad ook van die 1 mg. Daar stond dan wel in dat het voor 1 keer per dag was. Maar ik lees hier al jaren dat de stofwisseling van een konijn daarvoor te snel is en dat je het altijd 2 keer per dag moet geven. De dierenarts vond het ook nogal veel, dus toen stelde ik voor om 2 keer de helft te geven en dat vond hij een goed plan.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanmorgen was al het eten dat in de ren lag weg!
 

Ik ben nu dus gestopt met dwangvoeren. Ik laat/liet steeds een bakje met een papje Recovery in de ren staan, maar daar eet ze niet zelf van. Nou ja, prima, als ze verder maar wel eet 🙂 Met metacam en cisaral ga ik uiteraard nog even door.
 

Ze ligt niet meer in de reisbox maar gewoon in het rennetje. Ze reageert niet als ik met eten kom en begint er pas een paar uur later aan. Dus ze is er nog niet, maar het gaat de goede kant op! Ze keutelt nog weinig, maar het zijn niet meer van die kurkdroge keuteltjes. Vannacht heeft ze behoorlijk veel binnen gekregen, dus ik hoop dat ze morgen weer meer keutelt.

  • Vind ik leuk 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat goed! Mijn ervaring is ook wel dat als ze dwangvoer hebben gehad en wel aan de beterende hand zijn maar nog niet 100% het een beetje opletten en zoeken naar de balans is. Als je ze blijft voeren heb je kans dat ze het niet zelf gaan doen, maar je wil ook niet te vroeg stoppen en dat ze dan weer vastlopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat nog steeds vrij goed met Do. Ze eet lekker haar brokjes en gedroogde kruiden. Ik begin al te denken aan wanneer ik haar weer terug naar buiten verhuis. Mijn ervaring is dat het laatste stukje beter worden vaak in hun vertrouwde omgeving en maatje sneller gaat. Ik zou alleen nog iets meer keutels willen zien. Gisteren heb ik haar overdag geen medicijnen gegeven en dat ging op zich goed. Maar vanwege de keutels heb ik haar ‘s avonds toch nog cisaral en metacam gegeven, vooral voor de cisaral. Vanmorgen heb ik dat weer gedaan. Bij beide keren stribbelde ze nu flink tegen bij de 2e spuit, dus dat is een goed teken. Ik zag vanmorgen wel 2 normaal formaat keutels.
 

Ik heb het grote vetbed dat in de ren ligt inmiddels een aantal keer opgevouwen en daar zie ik haar nu regelmatig lekker op liggen. Ik vraag me af of ze dat uit luxe doet of omdat ze de warmte nodig heeft. De temperatuur van de kamer waar ze staat is inmiddels lager, maar zeker gisteravond vond ik haar lekker warm aanvoelen. Maar ik heb bijna altijd bikkels van konijnen die kleedjes iets voor mietjes vinden 😆

aangepast door Lienappelsien
  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

Klinkt goed! Fijn dat het beter gaat. Blijft een lastige afweging, wel of niet terug. Ik zou het denk ik wel aan durven, maar het hangt natuurlijk helemaal af van hoe het karakter van je nijn is. 

Ja, ik ben aan het dubben of ik haar morgenmiddag weer buiten zet. Nadeel van buiten, naast de kou, is dat ik haar dan geen cisaral meer zal geven. Dan zou ik, als het goed is, echt een vangactie op moeten zetten dus dat ga ik niet doen als het niet echt nodig is. Ze zit nu ook al een week binnen en aan de medicijnen en normaal gesproken verwacht je dan dat ze wel weer naar buiten kan. Ik kijk morgen wat mijn gevoel zegt. Dit soort dingen beslis je toch vaak op gevoel.

 

Normaal wil ik dat ze 1 dag al zonder medicijnen zitten voor ik ze weer buiten breng, maar ik denk dat ik haar vanavond nog 1 keer cisaral geef, geen metacam. Om de maag en darmen nog even te stimuleren en dan moet ze het zelf verder gaan doen, ze kan ook niet aan de medicijnen blijven. Ik denk dat ze blij is als ze weer lekker buiten in de ren is en bij Jerry. 
 

Wat bedoel je met dat het afhangt van het karakter van je nijn? Of het een schuw of tam konijn is? Of een rustige of actieve? 
Ze zal het buiten fijner vinden. Ze voelt zich nu niet thuis. Normaal is ze vrij actief (wel minder geworden in verloop van tijd, maar dat is normaal), maar dat zal ze buiten weer eerder zijn dan in huis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 uren geleden, WOKKY zei:

Als je zegt dat het nog steeds vooral vrij droge keuteltjes zijn zou ik, als die dat gewend is, meer vochtige groenten gaan geven. Meer vocht = gemakkelijkere weg naar buiten.

Het zijn zeker geen droge keutels, maar ik had er iets meer willen zien. Maar ik zal inderdaad weer meer groente voor haar inslaan.

 

1 uur terug, Evee zei:

Go Do! 🥳

 

Heb je haar al buiten gezet? Fijn om te lezen dat het goed gaat. 

Go Do 🤣 Die had ik nog niet bedacht.

 

Nee, ik ga haar zometeen buiten zetten. Ze doet het goed. Vanmorgen kwam ik rammelend met brokjes aan en daar reageerde ze goed op en ging meteen op de brokjes aanvallen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zijn weer samen buiten!

 

Altijd interessant hoe ze de draad dan weer samen oppakken. Eerst ging ze natuurlijk alles kinnen. Jerry keek het met een schuin oor aan. Vervolgens gingen ze naar elkaar toe. De koppen werden hard tegen elkaar geduwd, maar niemand gaf toe. Al snel ging Do plat liggen, staart omhoog en maakte ze van die ganzengakgeluiden. Jerry aantal keer rijden en haar bij haar uittrekken. Zo zoekt ze hem nog een paar keer op. En op den duur is het Jerry die er vandoor gaat, zo van: nijn, laat me met rust, ik heb mijn bek al vol haar en wil gewoon weer slapen 🤣

  • Vind ik leuk 2
  • Haha 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .