Ga naar inhoud

Tumor heup


Lous84

Aanbevolen berichten

Hallo, 

 

Ik ben nieuw hier omdat ik met mijn zoektocht op internet niet veel wijzer word. 

Ons konijn is ongeveer 5 jaar oud. Zaterdag ontdekte ik een bult op zijn heup en dacht aan een abces. Afgelopen maandag bij de dierenarts geweest en het was geen abces. Ze denkt eerder aan een (goedaardige) tumor. Omdat het konijn er veel aanzat is het gaan ontsteken. Hij heeft nu een kapje om zodat hij er niet aan kan komen. Ook moeten we 2x per dag een zalfje smeren tegen de jeuk. Verder moeten we hem 3 keer een antibiotica injectie toedienen. De dierenarts wil het eigenlijk operatief verwijderen. We weten verder nog niet een verdere prognose oid en we weten eigenlijk niet zo goed waar we goed aan zullen doen. Is er hier iemand met een soortgelijk verhaal die zijn ervaring zou willen delen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gelukkig geen ervaring, maar vraag me wel af wat je verder aan symptomen ziet. Ik zou zelf denk ik een röntgenfoto willen laten maken om te zien of er niet een breuk heeft gezeten in het heupgewricht of dat het bv uit de kom is. Je bent nu iets aan het behandelen, maar eigenlijk is het niet helemaal duidelijk wat het is. Als het een tumor is, dan lijkt operatief verwijderen de enige optie, hoewel ik me afvraag of dat haalbaar is. Als het een abces is, moet het waarschijnlijk ook open, een abces klapt bij konijnen eigenlijk nooit vanzelf open. 

Heb je een goede, in konijnen gespecialiseerde dierenarts? En krijgt het ook flinke pijnstiller?

 

Succes!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb niet het idee dat hij pijn heeft. Hij huppelt lekker door de tuin, eet en drinkt goed. Dierenarts heeft een punctie genomen en er kwam niets uit de bult aan vloeistof dus een abces is uitgesloten. De dierenarts denkt dat het dus ander weefsel is en het waarschijnlijkst een tumor. We zijn gewoon naar onze vaste dierenarts gegaan die onze katten ook behandeld. Voor ons konijn was het de 1e keer dat we naar een dierenarts moesten.  Wat wij vooral ons afvragen is nu behandelen maar blijft het dan ook weg. Maandag hebben we opnieuw controle en zullen we deze vragen ook stellen. De zalf is tegen de jeuk die het geeft waardoor hij er dus aan ging zitten. 

Ik zie dus verder geen andere symptomen. Bult is wel zo groot als een knikker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen idee waar je woont, maar je kan altijd een second opinion vragen van een konijn gespecialiseerde dierenarts zoals bij dierenkliniek Wilhelminapark.. 

Ik zou er zelf wel iets aan laten doen en niet laten zitten. Je weet al dat ze er last van heeft omdat het is gaan ontsteken, dus dat gebeurd vast vaker als je het verder niet bij de oorzaak zal aanpakken. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .