Ga naar inhoud

Niet lopen


Muisie

Aanbevolen berichten

Mijn hond wybe is 11 jaar. Hij wordt elke dag 5 keer uitgelaten,( in de ochtend, 2x in de middag en in de avond 2x)maar dan loopt hij in de ochtend rustig een uur en dan verder maar een paar minuten, soms nog niet eens 3 minuten. Waarom doet hij dit, want hij komt wel altijd enthousiast aanlopen als we de riem om doen

aangepast door Muisie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Gewrichtsproblemen of spierpijn bijvoorbeeld. Zelf laat ik bij de oudere dieren eens per jaar een seniorencheck doen bij de dierenarts. Dan onderzoeken ze even wat uitgebreider op alle seniorenkwaaltjes. Is dat een idee voor jullie hond?

 

Gaat het wel beter als je de totale wandeltijd beter verdeeld over de dag? Dus geen wandeling van een uur in de ochtend, maar bijv. elke keer 20 minuutjes wandelen?

 

Het enthousiasme zit in honden, ze gaan meestal echt ver over hun grenzen als de baas dat vraagt. Als baas moet je dus wel de beweging en activiteiten aanpassen aan de leeftijd. Als het een senior hond aan het worden is, dan worden op een bepaald punt de lange wandelingen gewoon te veel. Hij wil wel, maar kan niet meer. En als baas moet je daar maat in zien te houden.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is sinds een half jaar, maar hij eet ook slecht dus we gaan hem een keer laten checken alleen de da is laatste tijd erg druk.

Hij houdt wel echt van lopen en soms blijft hij ook trekken om verder te gaan, als wij naar huis willen, maar ik zal tegen mijn moeder(die meestal in de ochtend met hem loopt) zeggen dat het te veel is

 

Dankjewel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook wel zo een tuigje liggen, maar gebruik het weinig. Ik heb het aangeschaft toen Qila best een paar keer een lampekap of zwemband om haar nek moest, het normale tuig kon dan niet aan, en een step-in tuig niet helemaal hetzelfde als deze volgens mij, maar wel ongeveer banden op dezelfde punten, ging dan wel aan.

 

Het tuigje zou niet een oorzaak moeten zijn dat de hond niet meer wil lopen, ik sluit mij aan bij de rest om voor een dierenarts check te gaan. Ik denk dat er iets speelt met de gezondheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

We zijn vandaag bij de da geweest en die zegt dat het ook kan komen doordat we meestal met wybe in een nieuwbouwwijk wandelen waar ook gras is enzo. Maar er werd daar de laatste tijd veel vuurwerk afgestoken of geheit. Dat zijn knal geluiden en als wybe ergens niet van houdt is dat het wel. Want ook als we ergens in een andere buurt met hem lopen, loopt hij rustig 2 uur( doen we niet ). Dus we gaan nu andere plekken in de buurt zoeken om met hem te wandelen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .