Ga naar inhoud

Hok kapot knagen


KnabbelBrownie

Aanbevolen berichten

Sinds vorige week zaterdag hebben wij 2 Franse dwerglangoor konijnen. 6.5 maanden oud, 2 broertjes, niet gecastreerd. 

Zaterdag zijn ze in een nieuwe hok gekomen bij ons.

Nu knagen ze het hok kapot, terwijl er genoeg knaagspeelgoed in hun ren en hok ligt. Knaaghout in verschillende soorten en maten, knaagstaafjes waar zaadjes op zitten en gedroogde maïskolven. 

Heeft iemand tips hoe we het hok heel kunnen houden? 

 

IMG-20221008-WA0001.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe groot is het hok? Op de foto lijkt het niet groot te zijn. Tjonge dat hebben ze al aardig gesloopt. Ik had het eerst niet in de gaten maar toen ik keek dacht ik: ze vreten het hele hok op. Met maiskolven moet je denk ik ook uitkijken. Het is vrij zoet (suiker). Ik heb er wat op het maisland opgeraapt en strooi af en toe wat korrels over het groen voer. Dus ik doe met een maiskolf erg lang. Ik weet dat ze er gek op zijn en wel een hele kolf zouden lusten. Te veel wortels is ook niet goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet negatief naar jou (helemaal niet, heel fijn dat je hier informatie komt vragen!)  Maar ik lees een paar beginnersfoutjes in dit topic. Ik wil dus bij deze even een linkje naar de basisinformatie over het houden van konijnen delen:

 

Tips voor beginnende konijnenbaasjes
https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

 

10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen

 


Er bestaan nederlandse hangoordwergen (max 2 kg) en franse hangoren (ong. 6 kg) maar van Franse dwerglangoor konijnen heb ik nooit gehoord. Heb je enig idee waar ze op uit gaan komen qua gewicht? Dat is wel handig om te weten wat betreft voeding en huisvestingseisen namelijk.

 

Wat betreft het knagen zijn hoekprofielen inderdaad een oplossing. In de webwinkel verkoop ik anti-knaagstrips, die zijn al een kort handig formaat: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/antiknaagstrips.html

Maar in bouwmarkten kun je inderdaad ook hoekprofielen kopen die hetzelfde werken.

 

 

 

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .