Ga naar inhoud

Kale schilferige huid


Brian3398

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Wij hebben sinds december 2021 een Duitse hangoor weggehaald bij een gezin waar hij verwaarloosd werd, nooit eten, drinken, vies hok etc, sinds wij hem daar weg gehaald hebben heeft hij al last van huidproblemen, kale plekken, waar nieuwe haartjes groeien, en om die nieuwe haren zijn grote kringen met witte schilfers in de Haren, deze haren zijn los, en heel makkelijk er uit te halen zonder dat hij er last van heeft, nu zijn we hier voor al bij 3 verschillende dierenartsen geweest, een zei het is schurft, en heeft het inwendig behandeld met om de 10 dagen medicijnen via het mondje toe te dienen, dit leek te helpen, maar het bleef terug komen, de andere dierenarts zei het is schimmel, om de 3 dagen de hele vacht wassen met water en het meegegeven medicijn , de andere heeft als ik me niet vergis stronghold gegeven, dit moet in de vacht van de nek gespoten worden, alle 3 de meegegeven behandelingen leken wel iets te helpen, maar niks dat daadwerkelijk het probleem verholpen heeft, verder word het hok elke dag schoon gemaakt, in de zomer hebben we stro/plospan uit het hok gelaten, hij zit droog, krijgt voldoende hooi en water, af en toe brokjes en groenten , maar alsnog blijft deze huidaandoening terugkomen en zijn we radeloos geworden er van... Het beestje loopt er nu al bijna een jaar mee rond en 3 verschillende dierenartsen konden het niet verhelpen.. heeft iemand voor ons de gouden tip, of ervaring met deze huidaanhuidaandoening?

Losse haren 

Losse haren

Kale plek

Spoiler
  •  

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er onder de microscoop gekeken of de vachtmijten (of andere engerdjes) rond dartelden in de vacht? Als er Stronghold gegeven wordt dan wordt er aangeraden om het na een maand nogmaals te doen om de eventuele uitgekomen eitjes en hardnekkige achterblijvers alsnog te doden. Ik begrijp uit je verhaal dat hij geen vriendinnetje heeft? Anders moet die mee behandeld worden. Lastig, hoor, als je al bij 3 dierenartsen geweest bent. Waren het artsen met kennis van konijnen, want in de opleiding komt het konijn bijna niet aan bod dus een dierenarts moet echt in konijnen geïnteresseerd zijn en bijscholen. In welke omgeving woon je, misschien kunnen leden dan een dierenarts adviseren waar zijzelf goede ervaringen mee hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stronghold moet je inderdaad herhalen, soms zelfs 3 keer. Maar dat heb je al gedaan, naar wat ik begrijp. Het doet mij wel aan iets denken, wat ik ooit heb gelezen. In mijn hoofd zit het woord ringworm, daar zou je eens naar kunnen zoeken. Je zou eens moeten kijken of je een dierenarts kunt vinden die gespecialiseerd is in huidziekten, die zijn er namelijk wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze hond had ooit eens een huidaandoening en we werden naar Utrecht verwezen. Dierenkliniek. Afdeling dermatologie. Er kwam een arts met een rij studenten maar ze wisten het niet maar dachten wel een oplossing te vinden.  De arts zei: ik haal er een oogarts bij want het lijkt op iets waar hij ons bij kon helpen.

Oogarts erbij en we kregen een zalfje dat voor de ogen van mensen was maar wat we bij de hond op de huid moesten smeren. En.... het ging weg. En als het weer kwam, smeerden we het er een paar keer op en het genas weer.

Ik zeg niet dat jullie konijn dit heeft maar de oplossing kan wel eens uit een rare hoek komen.

Weet de Wilhelminakliniek in Utrecht het niet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .