Ga naar inhoud

Baby konijntjes melk gezocht


Aanbevolen berichten

Hoi, 

 

ik heb dringend hulp nodig. Mijn konijn is gisteren bevallen van een nestje maar helaas zijn er al 3 konijntjes dood. 2 wil ik graag laten overleven maar ben dringend opzoek naar melk! Waar vind ik dat in de buurt van Hulst Zeeuws Vlaanderen? De mama is helaas niet in orde dus ik breng haar zo naar de dierenarts. Maar die hebben blijkbaar geen melk. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voed de moeder ze niet of was er iets anders mis met de jonge konijntjes? Er kan ook een aangeboren probleem zijn geweest waardoor ze overleden zijn bijvoorbeeld. 

 

Jonge konijntjes vanaf dag 2 opvoeden is echt heel erg lastig. De kans dat ze het overleven is zeer klein. De beste kans hebben ze echt als de moeder ze voed. Wat voor probleem is er met de moeder? 

 

Ik raad je aan om het contactformulier voor de konijnenmelk van stichting konijnenbelangen in te vullen, dan heb je in ieder geval de juiste melk en juiste instructies er bij. Dat kan via deze pagina: https://www.konijnenbelangen.nl/winkel.php?menu=winkel

Op hun website vind je ook de handleiding voor het grootbrengen van jonge konijnen en daarin kun je ook lezen dat je dus niet start met konijnenmelk, maar met ORS. ORS kun je kopen bij drogisterijen. 

 

Sterkte er mee. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

We hebben dit bericht verplaatst naar het juiste onderdeel.

 

Je kunt stichting Konijnenbelangen proberen. Die moeten het wel verzenden, maar kunnen je misschien verder helpen met een alternatief dat je op korte termijn kunt vinden.

 

Helaas zijn nestjes vaak niet leuk en kunnen er vervelende complicaties bij komen. O.a. om deze reden zijn we bij Bunnybunch tegen zogenoemde 'pretnestjes'. Ik zeg niet dat dat hier van toepassing is, maar mochten anderen dit topic vinden via Google, dan wil ik deze gelegenheid gebruiken om ze te waarschuwen.

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .