Ga naar inhoud

Snel advies nodig!!


d.d
 Delen

Aanbevolen berichten

Ons lieve voedstertje Lily is vorige week vrijdag na langdurig worstelen met een ziekte ingeslapen. Haar mannetje (gecastreerd) Lambo, is nu alleen. Ze waren altijd samen buiten

 

Ook heb ik een koppeltje konijnen (gecastreerde ram en voedstertje) binnen. Het rammetje Denny heeft een heel erg lief volgzaam karakter en Paki (voedstertje) is dominant.

 

Paki, Denny, en Lambo konden elkaar altijd zien in de tuin tussen een hek wanneer ze allemaal buiten waren. Daar zijn niet hele goede ervaringen van, Paki viel Lily (ingeslapen) meestal aan en dat was natuurlijk niet fijn.

 

Nu zit Lambo binnen in de keuken en we proberen hun alle 3 te koppelen, alleen dat gaat heel moeizaam. Lambo vertoont heel erg dominant, terratoriaal, en aggressief gedrag naar Paki toe. Hij heeft haar 2x proberen te bijten. Dan komt hij ineens naar haar toe en ligt hij naast haar, maar dan probeert hij ineens heel erg snel zijn kop bij haar te doen om aan te vallen.

 

Is dit nu omdat ze echt niet samen kunnen of omdat Lambo meer tijd nodig heeft om zijn verdriet te verwerken? 

 

En wat is het beste om in deze situatie om te doen?

 

We durven ze niet eens 10 sec samen te laten zonder toezicht ..... we zijn bang dat Lambo de rest doodbijt.

 

Help!!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe lang ben je aan het koppelen en op welke manier?

 

Als je daar nu vanavond mee gestart bent, zou ik het staken. Voor nu iedereen apart en tot rust laten komen.

Met een koppeling kun je echt beter vroeg in de ochtend beginnen zodat ze al een hele dag op neutraal terrein zitten voor je ze in de nacht samen laat. 

Neutraal terrein is een terrein waar ze nog nooit zijn geweest, waar dus geen van de konijnen geur of territorium heeft.

 

Of het kans heeft? Geen idee. Wat voor gedrag zie je precies? Is het jagen en in de billen bijten waardoor er plukjes losgaan? Is het echt vechten en vastbijten? 

 

Hier staat uitleg over konijnengroepen koppelen, simpel is het niet. Een drietal is dan ook nog de minst stabiele vorm van een konijnengroep:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnengroep-koppelen

 

Hier staat meer uitleg over koppelen, partnerkeuze en vooral ook over koppelen op neutraal terrein, hoe je dat aanpakt:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .