Ga naar inhoud

Van een gezin van 7 naar een gezin van 14


Ayesha
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo, ik ben een mama van 4 kindjes en een hond (zodoende was dit ons gezinnetje) we gingen naar de dierenwinkel. Zon schattige konijntjes en niet duur. Toch zei mijn verstand denk eraan hoeveel werk erin kruipt. En ookal was ik er smoor verliefd op ik heb er geen gekocht.

Tot s'avonds mijn gsm overging. Op het kerkhof zat een konijntje al 5 dagen in zon en regen. Je kon het gewoon aaien en het liep niet weg. Na helemaal ondergerend te zijn besloot mijn opa dit konijntje mee te nemen om er een oplossing voor ge zoeken. Na een fb bericht dat x tal keren werd gedeeld. En na de omgeving deur tot deur te gaan maar van niemand was. Vroeg mijn opa als ik het misschien kon opvangen. Zo kwam dus hier konijn nr 1. Leeftijd kan de dieren arts niet zeggen enkel volwassen, en denk een mix van een franse langoor en een nederlandse langoor. Was aan de magere kant voor de rest helemaal gezond. We lieten dit konijntje zowel in kooi als gewoon in huis los rondlopen. Alles verliep goed. Tot een week later. Toen begon ze hard te bijten en te blazen op mij als ze terug haar hok moest ingaan. Kregen we te horen dat konijnen groepsdieren waren dus best nog 1tje konden aanschaffen en dan zou het beter gaan. Dus 2 weken laten overgaan, en toen toch maar beslist er 1 bij te nemen. Maar op het 2de konijntje beet ze. Werd ze kwaad (hebben ieder een eigen hok) het opgevangen konijn had ondertussen een nest gemaakt .... aangezien ze was nagekeken door de dierenarts vermoede we schijnzwanger. Dus moest het nest eruit halen. Zo gezegd zo gedaan. Ik ververs volledig de kooien om de 3 dagen. En maakte ze opnieuw een nest. Ditmaal het nest maar laten staan. En een dag later zaten er kleintjes in (ze was toen welgeteld 21 dagen hier) 5 kleine konijntjes dus oke het is zo zit hier veilig en ben iemand met een groot hart. Toen merkte we een konijntje uit het nest op. Dus eerst mama konijn geaaid en daarna het kleintje terug bij het nest gelegd. Maar zo ging de mama snel terug naar het nest pakte het kleintje terug oo zijn vel en zwierde het naaf de andere kant van de kooi. Dus dit kleintje uit de kooi moeten halen en appart moeten zetten we zijn ondertussen dag 6. Het konijntje weegt nu 36 kg.  Krijgg dus flesvoeding wat dd dierenarts had aangeraden. En iedere morgen druppeltje per druppeltje. En hoop ik telkens dat ze de volgende dag haalt.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op Bunnybunch!

 

Mocht je vragen hebben over de kleintjes, dan kun je daarvoor terecht in het onderdeel 'hulp bij onverwachte nestjes'.

 

Verder hebben we ook een bibliotheek aan informatieve artikelen, waaronder deze twee die je al op weg kunnen helpen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen

https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het tweede konijntje een ram (man) of een voedster (vrouw)? Twee vrouwtjes zal niet samengaan maar een ram en willekeurige voedster ook niet altijd.

Als het een ram is zal die gecastreerd moeten worden anders blijf je met nestjes zitten en er zijn al zoveel konijnen! Je hebt inderdaad een groot hart.

Je kunt op deze site veel informatie opdoen en er zitten leden op met zeer, zeer veel kennis. Echt 'konijnenexperts'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op bunnybunch!

 

Voor je specifieke konijnenvragen kun je beter bij de konijnenforums topics openen. Dit hoekje is echt om voor te stellen 🙂

Sterkte met alles, klinkt niet als een ideale situatie. Hopelijk gaat het vanaf nu wel beter. Happy had al wat handige linkjes geplaatst naar wat basisinformatie en beginnerstips.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .